עבור לתוכן

מחשב לא עולה לאחר הפסקת חשמל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

 

המחשב שלי קיבל הלם אחרי הפסקת חשמל ולא מצליח להגיע למערכת ההפעלה.

הוא נדלק, יש תמונה של הביוס וניתן להיכנס אליו, אבל תמיד המחשב מגיע אל:

preparing automantic repair
diagnostic your PC
ואז הוא טוען שמחשב לא אותחל כראוי ואני יכול לאתחל אותו שוב או להיכנס לאפשרויות מתקדמות.

 

  1. פרקתי חשמל מספר פעמים
  2. בדקתי שאין קבלים נפוחים על הלוח
  3. איפסתי ביוס כולל הוצאת סוללה
  4. ניסיתי לתקן את הווינדוס מהדיסק התקנה (נותן שגיאה לא ברורה)
  5. ניסיתי לעשות שחזור לנק' שחזור (הוא לא מצליח למרות שקיימת)
  6. נכנסתי לCMD והקשתי:
    1. bootrec.exe /fixmbr
    2. bootrec.exe /fixboot

למרות כל זה המחשב ממשיך להראות לי אפשרות של תיקון מחשב או שמגיע למסך שחור ולא מעבר לזה (לפעמים 30 דק' ואז מאתחל את עצמו שוב)

 

מה עוד אני יכול לעשות?

פורסם
  • מחבר

לא קרה לאף אחד?

מה אתם עושים כדי להגן על המחשב, ממליצים על אל-פסק מסויים?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הקישור. ניסיתי, זה לא עזר... אחרי מספר נסונות נוספים, ניסיתי להתקין ווינדוס מחדש וכנראה שהדיסק נדפק כי מדי פעם יש לי disk read error באתחולים.

פורסם

נשמע שאתה מבין במחשבים אם ניסית את כל מה שנכתב כאן.
ממליץ לא לנסות בדיקות נוספות אלא לקחת את המחשב למעבדה, במידה ויש לך אחריות עדיין על המחשב אז מצבך טוב :)
 

פורסם

ע"פ ההודעה במחשבך מותקנת מערכת הפעלה חלונות 10.

פעם אחת ניתקלתי בבעיה הזאת, והיסתבר שכונן הקשיח היה פגום.

 

לרוב מערכת חלונות 10 מסוגלת לתקן את עצמה במצב של כשל, ואין התיקון ניכשל לרוב סביר להניח שכונן הקשיח ניפגם.

 

כדי להיות בטוח, אם זה מחשב נייד בדוק ע"י ביוס את מצב כונן הקשיח, אם זה מחשב נייח יש ים תוכנות באינטרנט והן ביצרן כונן הקשיח.

פורסם
  • מחבר

היי תומר, כן, אני מבין במחשבים. לצערי אין לי כבר אחריות על ההארד דיסק. סילבר - זה ווינדוס 8.1 ולא 10 והוא לא מצליח בשום מקרה לתקן. בדקתי את ההארד דיסק ויש לו סקטורים פגומים. בכל מקרה הצלחתי להוציא ממנו כמה תמונות וסרטונים שהיו לי שם בכל מקרה קניתי אחד חדש ואתקין עליו מע' הפ' חדשה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים