עבור לתוכן

רוצה להוסיף זיכרון למחשב. זקוק להמלצה לכמה ואיזה סוג.

Featured Replies

פורסם

יש לי שני סטיקים שכל אחד 8 גיגה.

HyperX fury DDR4 8G.

יש לי עוד סני סטיקים פנויים. רציתי להוסיף עוד סטיק אחד של 16 גיגה. כדי שבעתיק אוסיף עוד אחד של 16.

האם אפשרי?

האם זה משנה ה CL שיהיה אותו דבר כמו של הזיכרון שכן קיים במחשב?

אני מתכוון לקנות מ KSP (בגלל המיקום), אז אם למישהו יש המלצה/קישור למשהו שקיים שם אודה לו.

אני גם רוצה להוסיף הארד דיסק של SSD 120G .

וגם כרטיס מסך שיתאים ללוח אם/מעבד ויפעיל משחקים בצורה טובה.

אז אודה לכם על המלצות גם לגבי זה.

MB_P.jpg

RAM.jpg

פורסם

בלי להסתבך עם מה שאפשר או אי אפשר בלוח שלך, נראה לי שאתה לא מתכנן נכון.

אני אגיד שלדעתי (רק לדעתי) עדיף שתשים עוד 2 סטיקים של 8, כי 32 זה גם ככה מעל ומעבר למה שמחשב ביתי יגיע אליו, ומה הסיכוי שתרצה לעבור את ה-32?

מה שיותר משנה, אולי אפילו אל תוסיף כלום מבחינת זכרון - אבל את ה-SSD, תעשה לעצמך טובה גדולה וקנה 256 ומעלה. 120 זה מספיק בקושי, יתאים אמנם למע' הפעלה, אבל חבל - כי להרחיב את זה לא תוכל (בלי להחליף, ושוב להתקין מ"ה והכל). אבל לתוכנות 120 כבר לא יספיק, אז מה עשית בזה שיש לך 32GB זכרון?

הדיסק הוא צוואר בקבוק גדול יותר, וגם ככה חלק גדול מה-RAM הולך ל-CACHE של הדיסק - אז הרבה זכרון ודיסק איטי לא יעזרו לך. דיסק SSD מהיר ו-16 או 32 ג'יגה, לעומת זאת, זה שילוב יותר נכון ומאוזן.

אם יש לך כסף קנה אפילו 512GB. הזכרון פחות חשוב.

רק ה-2 סנט שלי...

פורסם
  • מחבר

תודה..

כנראה עד שבאמת אצטרך יותר מ32 זיכרון יהיה בעתיד הרחוק כשכבר אוכל לקנות מחשב חדש.

אני פשוט מריץ מכונות וירטואליות, והם לא רצים חלק כשאני מריץ כמה בו זמנית כשרצים בתוכם תוכנות "כבדות" יחסית.

אבל מאמין ש 32 יספיק.

וכמו שאתה אומר SSD גם יעזור במקרה הזה.

אולי יקנה אפילו 2 SSD אחד למערכת ההפעלה ובעתיד אחד שיהיה למערכות הוירטואליות.

פורסם

1. לוח האם Z170 PRO GAMING של Asus תומך בעד 64GB של זיכרון DDR4 ב-4 מודולי זיכרון, כך שלא אמורה להיות בעיה להוסיף זיכרון, כולל מודולים בנפח של 16GB.

2. לפני שאתה משקיע בזיכרון תבדוק האם קיים צורך אמיתי בנפח זיכרון הגדול מ 16GB - תבדוק במנהל המשימות האם במקרה כלשהו אתה מגיע למצב שבו לא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל. אם כן - אתה כנראה תרוויח מתוספת זיכרון.

3. הדבר הכי חשוב כאשר מוסיפים זיכרון הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח. במקרה שלך נראה כי הזיכרונות הקיימים, כמו רוב זיכרונות ה DDR4, עובדים במתח של 1.2V, ולכן אם אתה מתכנן להוסיף עוד זיכרון יש לוודא כי גם הם מסוגלים לעבוד במתח של 1.2V.

4. באופן כללי תמיד יש סיכוי (אם כי בהסתברות קטנה) לבעיית תאימות כאשר מוסיפים זיכרון, גם אם מדובר בזיכרונות של אותו היצרן (אבל מדגם שונה מזה המותקן כרגע). לכן לפני שאתה מוסיף זיכרון למחשב מומלץ שתחפש באינטרנט מקרים דומים שבהם אנשים ניסו להתקין בלוח אם הזהה לשלך זיכרונות מאותו הדגם בהם אתה מעוניין ותראה האם הם נתקלו בבעיות כלשהן.

5. היות והזיכרון שלך עובד בתדר של 2133MHz והמעבד שלך לא מיועד להמהרה, אין ממש טעם שתקנה זיכרון המסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר או כזה המיועד להמהרה (אלא אם כן אתה מעוניין לבצע המהרה רק לזיכרון). לפיכך, כל עוד מדובר בזיכרון של יצרן מוכר ושיש עליו אחריות לכל החיים, עדיף לקנות את הזיכרון הכי זול שתמצא (כמובן בהנחה שלא ידוע על בעיות תאימות של זיכרון כזה עם לוח האם שלך).

6. אם יש לך גוף קירור גדול למעבד, שיקול נוסף שיכול להשפיע על בחירת הזיכרון הוא גובהו - יכול להיות שלא תוכל להתקין זיכרונות בעלי פרופיל גבוה מכיוון שגוף הקירור של המעבד חוסם את חריצי ההרחבה.

לאור כל הנ"ל, אם הייתי צריך לקנות זיכרון DDR4 בנפח 16GB מ KSP אני כנראה הייתי בוחר ב HyperX FURY 16GB DDR4 2400MHz CL15 שעולים 370 ש"ח, פשוט כי זהו הזיכרון ה DDR4 בנפח של 16GB השני הכי זול שיש ב KSP (הראשון עולה 10 ש"ח פחות אבל מסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 2133MHz, כך שאני לא ממש רואה טעם לבחור בו).

7. אני מצטרך להמלצה של @E71 - עדיף להשקיע בכונן SSD בנפח של 250GB לפחות, לא רק משום שנפח של 120GB הוא יחסית קטן, אלא גם כי בכונני SSD ככל שהנפח גדול יותר כך הכונן אמור להיות מהיר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים