עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם למעבד i7-6800k

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מרכיב מחשב ואני לא יודע איזה לוח אם לקנות . התושבת היא LGA2011-3

הזיכרון שיש לי במהירות 2666 ולא צריך יותר מ 4 סלוטים. 

התקציב שלי הוא עד מ 1500 שח בשביל הלוח אם. 

אני גם לא מתכנן להשתמש ב SLI. 

ראיתי כל מיני דגמים של אסוס ,גיגהבייט,ו MSI .. פשוט הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים. 

גם באופן כללי ראיתי שהלוחות אם עם התושבת הזו הרבה יותר יקרים מהתושמת של 1151 )skylake) שזה מרגיז..

לדעתם אולי כדאי ללכת על 6700K  וולקנות לוח אם יותר מתקדם במחיר הזה?

תודה !

פורסם
ציטוט של Trashold

לדעתם אולי כדאי ללכת על 6700K  וולקנות לוח אם יותר מתקדם במחיר הזה?

זה תלוי מה השימושים של המחשב.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק.

השימושים העיקריים שלי הם וירטואליזציה ומשחקים.

הלכתי על המעבד עם ה6 ליבות בעיקר בכדי שאוכל להפעיל כמה מכונות במקביל  בצורה לא מעיקה..

פורסם

לוירטואליזציה אין ספק השבחירה שלך נכונה

למשחקים עד כמה שאני יודע דווקא ל 6700K יש יתרון.

אם שני הנושאים חשובים לך באותה מידה (ונשים שניה את עניין המחיר בצד) , אז כן הבחירה שלך נראית לי נכונה .

השאלה היא , האם נושא הוירטואליזציה כזה קריטי שהוא שווה לך את התוספת במחיר או לא

פורסם
ציטוט של Trashold

התושבת היא LGA2011-3

הזיכרון שיש לי במהירות 2666 ולא צריך יותר מ 4 סלוטים. 

לדעתי זו טעות לקנות לוח אם בעל תושבת 2011-3 שיש לו רק 4 חריצי הרחבה לזיכרון - אם אתה כבר משקיע במחשב המבוסס על תושבת כזו, עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ולקבל לוח שמציע 8 חרצי הרחבה לזיכרון, שמשמעותם היא תמיכה בנפח זיכרון מקסימלי גדול פי שניים (לעומת לוח אם בעל 4 חרצי הרחבה לזיכרון בלבד) וכן אפשרות לעבודה בתצורה של ערוץ מרובע, דבר שיכול להוסיף ביצועים במקרים מסויימים.

ציטוט של Trashold

באופן כללי ראיתי שהלוחות אם עם התושבת הזו הרבה יותר יקרים מהתושמת של 1151 )skylake) שזה מרגיז..

כן, לוחות אם המבוססים על ערכת השבבים X99, ובאופן כללי - כל לוחות האם המיועדים לשוק ה High End, יהיו יקרים יותר לעומת לוחות לתושבת הביתית הרגילה (נכון להיות מדובר ב 1151). זה חלק מהדברים שיש לקחת בחשבון כאשר בוחרים במעבד שמיועד לשוק ה High-End הביתי.

ציטוט של Trashold

אני גם לא מתכנן להשתמש ב SLI

ציטוט של Trashold

השימושים העיקריים שלי הם וירטואליזציה ומשחקים.

הלכתי על המעבד עם ה6 ליבות בעיקר בכדי שאוכל להפעיל כמה מכונות במקביל  בצורה לא מעיקה.

אני מניח שגם לא מתוכננת המהרה, ולכן במקרה כזה כנראה שכל לוח אם שתבחר יתאים לך. 

ציטוט של Trashold

התקציב שלי הוא עד מ 1500 שח בשביל הלוח אם. 

אני מציע שפשוט תעבור על פרטי לוחות האם בטוו המחירים שלך בחנויות ותראה אילו מהם יתנו לך את התכונות שבהן אתה מעוניין.

אגב, שים לב שיכול להיות שחלק מלוחות האם יהיו בגודל E-ATX, שהם גדולים יותר מלוחות בגודל ATX, ולכן יש לוודא שהם מתאימים פיזית למארז שלך.

באופן כללי ביותר, בלי לבדוק את הלוחות לעומק ובלי דרישה לתכונות כלשהן כלל, לוחות אם שיתאימו לתקציב שלך (ולמעשה מחירם נמצא יותר בטווח של ה 1100-1200 ש"ח) ושנראים לי מתאימים הם:

ה X99-A/USB 3.1 של Asus

ה X99 Extreme4 של ASRock
ה GA-X99-UD4 של Gigabyte
ה X99A RAIDER וה X99A SLI PLUS של MSI

הערה: בנוגע ללוח X99-A של Asus - למרות שמדובר בלוח אם טוב, במידה ותחליט לרכוש אותו אולי תרצה לבחון אותו לעומק מכיוון שבתחילת דרכו אני חושב שהיו איתו בעיות עם תמיכה בזיכרון DDR4 העובדים בתדר הגבוה מ 2133MHz. סביר להניח שבעיה זו נפתרה, אבל לא בדקתי את הנושא.
פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת עבודה בתצורת ערוץ מרובע?

תודה על התגובה המפורטת  

פורסם

זיכרון DDR הוא בעל רוחב פס מידע של 64 ביט (סיביות), כלומר בכל מחזור שעון ניתן להעביר אליו או ממנו 64 ביטים (או 8 בתים). בתצורה של ערוץ כפול נעשה שימוש ב-2 או יותר מודולי זיכרון כך שנעשית גישה ל-128 ביט (או 16 בתים), בכל מחזור שעון, דבר שמכפיל את רוחב הפס ביחס לתצורה של ערוץ בודד. בדומה - ערוץ מרובע דורש שימוש ב-4 (או יותר) מודולי זיכרון, אבל מציע פי 2 רוחב פס לזיכרון, כלומר 256 ביט (או 32 בתים) בכל מחזור שעון. באופן מעשי, בד"כ גם הביצועים המתקבלים מעבודה בערוץ בודד, כלומר ברוחב פס מידע של 64 ביט, הם מספיק טובים לרוב היישומים, כך שעבודה במצב של ערוץ כפול או מרובע לא תשפר את הביצועים בצורה מורגשת. כמובן שישנם יישומים שבהם רוחב הפס לזיכרון הוא משמעותי והם כן ירוויחו מעבודה במצב של ערוץ כפול או מרובע.

בכל מקרה, היתרון של לוח אם בעל 8 חריצי הרחבה לזיכרון הוא יותר מבחינת האפשרות להוסיף לו זיכרון בעתיד ופחות מבחינת האפשרות לעבוד בערוץ מרובע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים