עבור לתוכן

האם אוכל לשדרג את המחשב בזול?

Featured Replies

פורסם

מעט פרטים

Intel(R) Pentium(R) CPU B970 @ 2.30GHz

4GB RAM

המחשב כעיקרון סבבה, 

אני צריך טיפה יותר מהירות

האם שידרוג ה RAM ל 6/8 יעזור לי?להזמין מ EBAY לדוגמא?

תודה

פורסם
ציטוט של יוספי

מעט פרטים

מעט מדיי פרטים...

א. ה Pentium B970, למיטב הבנתי, הוא מעבד שמיועד למחשבים ניידים, מה שאומר שכנראה מדובר במחשב נייד. אם זה אכן המצב, אז צריך לבדוק האם בכלל ניתן להוסיף זיכרון למחשב הזה.

ב. גם אם ניתן להתקין זיכרון נוסף במחשב, יש לוודא שהוא מתאים לזיכרון הקיים, שכן תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות. הדבר הכי חשוב הוא לוודא כי הזיכרון עובד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים, אבל במקרים של מחשבים ניידים יכול להיות שיהיו בעיות תאימות נוספות ולכן יש לבדוק את העניין לעומק.

ציטוט של יוספי

להזמין מ ebay לדוגמא?

אם אתה לא יודע איזה זיכרון אתה צריך, מה בדיוק תזמין?

ציטוט של יוספי

אני צריך טיפה יותר מהירות

האם שידרוג ה RAM ל 6/8 יעזור לי?

א. אם אין לך מחסור בזיכרון, אז הוספת זיכרון לא ממש תעזור לך. אתה צריך לבדוק במנהל המשימות כמה זיכרון פיזי פנוי נותר לך בזמן העבודה. אם אתה רואה שלא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל, אז אתה תרוויח מהרחבת הזיכרון.

ב. במקרה שלך המעבד הוא יחסית חלש, אז יכול להיות שהוא זה שמגביל אותך. מכיוון שסביר להניח שלא תוכל להחליף את המעבד, אז אין יותר מדיי מה לעשות בקשר לכך.

ג. לשיפור הביצועים, או לפחות בכדי לקבל "תחושה" של מחשב מהיר יותר אתה תמיד יכול להוסיף כונן SSD ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

מעט מדיי פרטים...

א. ה Pentium B970, למיטב הבנתי, הוא מעבד שמיועד למחשבים ניידים, מה שאומר שכנראה מדובר במחשב נייד. אם זה אכן המצב, אז צריך לבדוק האם בכלל ניתן להוסיף זיכרון למחשב הזה.

ב. גם אם ניתן להתקין זיכרון נוסף במחשב, יש לוודא שהוא מתאים לזיכרון הקיים, שכן תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות. הדבר הכי חשוב הוא לוודא כי הזיכרון עובד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים, אבל במקרים של מחשבים ניידים יכול להיות שיהיו בעיות תאימות נוספות ולכן יש לבדוק את העניין לעומק.

אם אתה לא יודע איזה זיכרון אתה צריך, מה בדיוק תזמין?

א. אם אין לך מחסור בזיכרון, אז הוספת זיכרון לא ממש תעזור לך. אתה צריך לבדוק במנהל המשימות כמה זיכרון פיזי פנוי נותר לך בזמן העבודה. אם אתה רואה שלא נותר זיכרון פיזי פנוי כלל, אז אתה תרוויח מהרחבת הזיכרון.

ב. במקרה שלך המעבד הוא יחסית חלש, אז יכול להיות שהוא זה שמגביל אותך. מכיוון שסביר להניח שלא תוכל להחליף את המעבד, אז אין יותר מדיי מה לעשות בקשר לכך.

ג. לשיפור הביצועים, או לפחות בכדי לקבל "תחושה" של מחשב מהיר יותר אתה תמיד יכול להוסיף כונן SSD ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה.

סליחה על מיעו הפרטים

כן , יש לי מחשב נייד

כרגע פתוח לי כרום  עם 6 סימניות לא מפעיל ויזואל סטודיו לדוגמא, וכתוב לי 66אחוז מהפיזי תפוס

אם אני פותח ויזואל סטודיו זה כבר יותר גרוע

השאלה האם באמת תוספת זיכרון פיזי תעזור לי? או שבאמת יש חסם רציני בגלל המעבד החלש שלי

(אילו פרטים עלי לברר במחשב כדי לדעת איזה זיכרון צריך)

ומה בערך העלות (אם אתקין לבד) של תוספת זיכרון שיהיה לי 6/8 גיגה?הזמנה מחול כמובן

תודה

פורסם

א. קודם כל צריך לדעת את דגם המחשב הנייד בכדי שיהיה אפשר לדעת בכמה מודולי זיכרון הוא תומך ומהו נפח הזיכרון המקסימלי האפשרי.

ב. יש לדעת מהי תצורת הזיכרון הנוכחית, כלומר כמה מודולי זיכרון מותקנים כרגע.

ג. יש לדעת איזה זיכרונות מותקנים כרגע במחשב ובפרט באיזה מתח הם עובדים. את זה אפשר לברר בד"כ עם CPU-Z.

ד. כל עוד נותר זיכרון פיזי פנוי, תוספת זיכרון לא תעזור לך.

ה. בעיקרון התקנת זיכרון לא אמורה להיות מסובכת - פשוט פותחים את המכסה (במחשבים ניידים בד"כ צריך לפתוח בורג), מתקינים את מודול הזיכרון החדש בחריץ ההרחבה המתאים וסוגרים. העלות אמורה להיות מחיר מודול הזיכרון.

ו. שוב - תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות כאשר מוסיפים זיכרון למחשב, ובפרט כאשר מדובר על מחשב נייד. יש לוודא (עד כמה שניתן) שמודול הזיכרון שבו מעוניינים אכן יעבוד במחשב לפני רכישתו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

א. קודם כל צריך לדעת את דגם המחשב הנייד בכדי שיהיה אפשר לדעת בכמה מודולי זיכרון הוא תומך ומהו נפח הזיכרון המקסימלי האפשרי.

ב. יש לדעת מהי תצורת הזיכרון הנוכחית, כלומר כמה מודולי זיכרון מותקנים כרגע.

ג. יש לדעת איזה זיכרונות מותקנים כרגע במחשב ובפרט באיזה מתח הם עובדים. את זה אפשר לברר בד"כ עם CPU-Z.

ד. כל עוד נותר זיכרון פיזי פנוי, תוספת זיכרון לא תעזור לך.

ה. בעיקרון התקנת זיכרון לא אמורה להיות מסובכת - פשוט פותחים את המכסה (במחשבים ניידים בד"כ צריך לפתוח בורג), מתקינים את מודול הזיכרון החדש בחריץ ההרחבה המתאים וסוגרים. העלות אמורה להיות מחיר מודול הזיכרון.

ו. שוב - תמיד יש סיכוי לבעיית תאימות כאשר מוסיפים זיכרון למחשב, ובפרט כאשר מדובר על מחשב נייד. יש לוודא (עד כמה שניתן) שמודול הזיכרון שבו מעוניינים אכן יעבוד במחשב לפני רכישתו.

דגם המחשב ASUS X501A B970 4GB ,500 GB ,FD,BLACK

להלן הדוח של CPU -Z 

https://jpst.it/Ls19

תודה רבה

פורסם

בעמוד המחשב X501A באתר של Asus כתוב:

ציטוט

DDR3 1600 MHz SDRAM, up to 4 G

זה אומר שניתן להתקין במחשב הזה עד 4GB של זיכרון DDR3, וזה בדיוק המצב הקיים אצלך. לכן לא נראה לי שאפשר להוסיף עוד זיכרון למחשב שלך.

פורסם
ציטוט של smalul

בעמוד המחשב X501A באתר של ASUS כתוב:

זה אומר שניתן להתקין במחשב הזה עד 4GB של זיכרון DDR3, וזה בדיוק המצב הקיים אצלך. לכן לא נראה לי שאפשר להוסיף עוד זיכרון למחשב שלך.

דווקא טעות בידיך ידידי.

לאחר חיפוש קצר ברשת, מצאתי אנשים אשר הצליחו לשדרג רכיבים במחשב זה, כמו מעבד לI3, וזכרון ל8GB

http://www.tomsguide.com/answers/id-1633286/asus-x501a-upgrading-components.html

אז:

זה המעבד שאתה יכול לשדרג אליו (ידרוש פירוק מחשב מלא והחלפת מעבד)

http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i3-2370M-Processor-3M-Cache-2-40-GHz-SR0DP-/262435796738?hash=item3d1a647702:g:B70AAOSw3mpXNj4m

וזה הזכרון שתוכל לרכוש עבור המחשב:

http://www.ebay.com/itm/NEW-Samsung-8GB-4GBx2-PC3-12800-DDR3-1600Mhz-204pin-Laptop-Memory-SoDIMM-NON-ECC-/151634648888?hash=item234e211f38:g:pNAAAOSwPhdVGPDu

עכשיו, מן הסתם כל מה שנכתב כאן הוא תיאורטי בלבד, ואין לי דרך לבדוק זאת אלא יורכבו במחשב הפריטים, אך על פי עדויות ברשת, השילוב צפוי לעבוד.

בהצלחה

פורסם
ציטוט של אור כהן

דווקא טעות בידיך ידידי.

לאחר חיפוש קצר ברשת, מצאתי אנשים אשר הצליחו לשדרג רכיבים במחשב זה, כמו מעבד לI3, וזכרון ל8GB

בקשר למעבד - כתוב בעמוד המחשב שניתן להתקין בו מעבד Core i3, כך שזה לא מפליא.

בקשר לזיכרון - באופן רישמי הוא תומך ב 4GB של זיכרון, כך שהתקנה של זיכרון בנפח גדול יותר היא "הימור". כמובן שאם ישנם מקרים מתועדים שבהם משתמשים הצליחו להתקין במחשב כזה בדיוק זיכרון בנפח כולל של 8GB, אז כנראה שהמידע שבאתר של Asus פשוט לא נכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים