עבור לתוכן

רשת אינטרנט בבית חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בקרוב אני ומשפחתי עוברים לבית חדש ולכן יש לי מספר שאלות בנוגע לאינטרנט בבית החדש. מצטער מראש אם השאלות טיפשיות או אמורות להיות מובנות מראש, פשוט הידע שלי בנושא הזה הוא לא רחב.

טוב אז אנחנו עוברים לבית עם שתי קומות, כשבכל קומה יש שקע טלפון (נראה לי שזה השם הנכון), מה שמעלה אצלי כמה שאלות.

1. האם אפשרי לחבר בכל קומה ראוטר בנפרד? זאת אומרת שבקומה הראשונה יהיה לנו ראוטר א' ובקומה השנייה ראוטר ב', ששניהם מחוברים בעצם לאותה הרשת.

2. בהמשך לשאלה הקודמת, מה אתם הייתם עושים במצב כזה? האם לדעתכם עדיף להסתפק בראוטר עוצמתי אחד שישרת את כל הבית? האם עדיף לשים ראוטר בכל קומה? האם עדיף לשים ראוטר באחת הקומות ואז בקומה השנייה לחבר מגדיל טווח או אקסס פוינט?

3. כרגע יש לנו גם קו טלפון של בזק, ובבית החדש אנחנו כבר לא מעוניינים בקו כזה אלא רק באינטרנט. השאלה היא - האם זה אפשרי לקבל מבזק (או מכל ספק אחר) אינטרנט ללא הצורך בקו טלפון? אני מאמין שהתשובה היא כן, אבל אני מעדיף לשאול בכל זאת.

בנוסף, האם יש לדבר כזה חסרונות? הכוונה היא האם חוסר בקו טלפון יכול לגרום לבעיות כלשהן?

אני חייב לציין שהנושא הזה די חשוב לנו כי אנחנו קודם כל עם ארבעה מחשבים ניידים, ארבעה מכשירים סלולריים, אקס בוקס (שמדי פעם משחקים), סטרימר (שגם בו משתמשים מדי פעם). מה שאומר שיש לנו די הרבה מכשירים שרוב הזמן יהיו מחוברים לרשת בו זמנית ולכן אנחנו מחפשים את האופציה שבאמת תוכל להחזיק את כל המכשירים האלה (או לפחות את רובם).

ובנוסף, בבית הנוכחי שלנו הרשת לא בנויה בצורה הכי טובה וזה מתבטא בכך שבחלקים מסוימים בבית הקליטה לא טובה, הגלישה לא חלקה ובכללי יש הרבה בעיות עם האינטרנט. בגלל זה אנחנו רוצים שבבית החדש באמת נוכל ליהנות מהרשת עם כמה שפחות בעיות ועם כמה שיותר נוחות.

תודה לכל מי שעוזר וערב טוב!

פורסם

1) אם אני לא טועה אתה לא יכול לשים שתי נתבים על אותו קו (וגם אם כן אתה צריך לעשות שאחד מהנתבים לא יתן כתובות) אבל אני חושב שעדיף שתחבר AP וזהו ואם אתה יכול סיב אופטי אז למה לא עדיף על קו טלפון

פורסם

אתה צריך ראוטר שייספק אינטרנט לאחת הקומות, אליו יחובר באופן קווי (רצוי קווי ולא אלחוטי) אקסס פוינט. 

עדיף שהאקסס פוינט יהיה בעצם ראוטר נוסף שיוגדר כאקסס פוינט, ככה במקרה ואחד הראוטרים נהרס יש גיבוי.

אישית, מעדיף שני ראוטרים על פני אחד חזק יותר.

הראוטר הטוב יותר צריך להיות בקומה שפעילה יותר מבחינה שימוש באינטרנט.

מבחינת ראוטר שמשמש כנקודת גישה, גם ראוטר של 150 שקל ייעשה עבודה מספקת כל עוד הדרישה היא רק אינטרנט ולא גם חיבור USB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים