עבור לתוכן

סמסונג 2TB התפגר ללא אזהרה, ויש לי שניים נוספים. האם התוכנית הבאה הגיונית?

Featured Replies

פורסם

בשבוע שעבר דיסק 2TB של סמסונג (HD204UI) נפח את נשמתו מבלי שהופיעו בעיות כלשהן ב-SMART. יש לי עוד שני דיסקים כאלה, ואני לא רוצה לקחת צ'אנסים. אני מתכוון לרכוש דיסק 4TB אמין במיוחד (חושב על סדרת ה-Gold של WD) ולהעביר לשם את כל המידע. האם יש טעם להמשיך להשתמש בדיסקים האלה ביחד, בתצורת RAID1?

כמו כן יש לי דיסק 3TB של סיגייט מסוג ST3000DM001 (שידוע כמאוד לא אמין) ועוד דיסק 3TB נוסף של טושיבה מסוג DT01ACA300. גם להם אין שום התראות SMART, אבל לאור הנסיון האחרון שלי, אני לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה.

האם קניה של WD 4TB Gold והתמקדות קודם בדיסקים של סמסונג, ואז העברה שלהם ל-RAID1 והמשך שימוש היא תוכנית הגיונית?

כל הדיסקים יושבים במחשב אחד שעובד 24x7. הטמפרטורה שלהם נעה בד"כ בין 35-40 מעלות לסמסונג ולסיגייט, ועד 45 מעלות לטושיבה.

פורסם
  • מחבר

שני דיסקים 4TB זולים (אחד לגיבוי) עדיין יעלו הרבה יותר מאשר דיסק אחד GOLD. אין לי כרגע תקציב לזה, ולכן אני אמשיך לגבות בינתיים רק את המידע הקריטי. לרכוש גיבוי לכל הדיסקים שיש לי זה לא משהו שאוכל לעשות בעתיד הנראה לעין.

מה לגבי המשך שימוש בדיסקים הישנים (ב-RAID1)?

פורסם

זה פתרון טוב לכשל טכני אבל זה לא גיבוי.

פורסם
  • מחבר

גם לא אם אני משתמש בתוכנת גיבוי שמבצעת גיבויים אוטומטית אל הדיסקים האלה?

פורסם
  • מחבר

כי הדיסקים זמינים כל הזמן? אני יכול להעביר אותם למחשב אחר ברשת.

פורסם
  • מחבר

OK

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
ציטוט של Mandheling

כמו כן יש לי דיסק 3TB של סיגייט מסוג ST3000DM001 (שידוע כמאוד לא אמין) ועוד דיסק 3TB נוסף של טושיבה מסוג DT01ACA300. גם להם אין שום התראות SMART, אבל לאור הנסיון האחרון שלי, אני לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה.

עדכון: גם הסיגייט מת, וגם הוא ללא שום התראת SMART :-(

פורסם

תבדוק את ספק הכח והחשמל בבית.

פורסם
  • מחבר

איך אני אמור לבדוק דברים כאלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים