עבור לתוכן

בהלה בבסיס

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2901427,00.html

לפי התחקיר עולה כי החיילת נדבקה במחלה בשהותה בסיני, שם התנאים הסניטאריים הירודים הם הסיבה למחלות

של תושבי המקום אותן הם מעבירים באמצעות אוכל ושתיה שהם מכינים ומוכרים לתיירים.

השאלה הנשאלת היא, למה כאשר החיילת חזרה מהחופשה והתלוננה על המרגש, איש לא שאל אותה על חוויותיה

בסיני, שאלות פשוטות שהיו יכולות להעלות רמז למחלה לפני שחיילים נוספים אולי היו נדבקים ומצבה של החיילת

לא היה מגיע לכדי התמוטטות. מה שעוד מטריד הוא שהחיילת התמוטטה כאשר עשתה תורנות מטבח בבסיס, מה

שאומר שכשהיא עברה בית מ"מ (בדיקה למחלות מדבקות אותה יש צורך לעבור לפני תורנות מטבח), החובש

שבדק אותה לא הקפיד על הבדיקה, התעלם מסימני מצוקה ותלונות החיילת על כאבים והקאות. מילא כאב ראש,

אבל כשחייל מקיא או משלשל חל איסור מוחלט לשלוח אותו לעבוד במטבח! זאת סכנה תברואתית! אבל מה,

החובשים הבודקים הלוא הם גם חיילי חובה, רובם פדלאות שלא יאמן שרק מתים לסיים את העבודה שלהם ואין

להם כוח לריב עם טבחים שלא אכפת להם איזה חולירע נכנסת למטבח, העיקר שהיא סוחבת מגשים במקומם.

התעלמות נוספת היא של המפקדים הישירים של החיילת שנאמר שהתלוננה על כאבים והקאות והמפקד, במקום

להיות קשוב, ראה את החיילת כנראה כעוד מקרה של פדלעה שלא רוצה לעבוד קשה וממציאה. אז עכשיו החיילת

חולת הצהבת קיבלה בית מ"מ, אפשרות שהדביקה חצי בסיס אבל צה"ל נשאר נאור והם ימצאו את מי להאשים שהרי

הצמרת עשתה קורס כסת"ח בבה"ד 1, זאת החיילת אשמה שהיא חולה וזה לא באחריות הצבא בכלל לבדוק ולאבחן

אותה, ובטח שלא לרפא אותה! (אני צינית, אל תקחו ברצינות). הרי היא "רכוש" צה"ל, כמו כבשה של בדואי ומה

שהוא מחליט, זה מה שנעשה איתה. איזה צבא, יא אללה... :(

פורסם

אני חייב להזדהות עם הצד הפיקודי שבעניין הזה

ולהגיד שכשבאים אליך המון טירונים שמנסים לזייף

מחלות וכל הזמן בוכים, אז לא צריך להתפלא בסופו

דבר יש מישהו שבאמת חולה שלא זוכה לטיפול הולם...

צהבת זו גם לא מחלה כזו קשה ואפשר להרפא ממנה.

פורסם

לא ציינו בכתבה שהצבא מאשים את החיילת.. ברור שזה אשמת החובש, אבל Lev צודק.

זה בסיס טירונים.. את יודעת כמה יזייפו מחלות רק כדי להשתחרר מתורנויות ולקבל פטורים??

זה לא אשמת החובש שיש כל כך הרבה נצנצים שיעשו הכל רק כדי להתחמק! ולכן היחס שלו בהתאם.

אני לא אומר שזה בסדר, אבל אי אפשר להתייחס ברצינות לכל טירון, כי רובם מזייפים את זה.

ות'אמת אין לך מושג מה הלך בינה לבין החובש, יכול להיות שהיא לא התלוננה בכלל! זה לא מוזכר בכתבה...

פורסם
  • מחבר

זה לא תרוץ שיש נצנצים כי בין כל הנצנצים מסתתרים גם חיילים שבאמת חולים ולא זוכים ליחס וזה

תפקידם של המפקדים לדאוג לשלומם של החיילים שלהם ולבדוק אם הכל בסדר. ממקור אחר גם

נאמר שהחיילת סבלה מהקאות ולא היה לה תיאבון והרגישה תשישות (סימפטומים טיפוסיים) לכן

כבר אז צרייך היה המפקד הישיר שלה להפנות אותה למיון, ולא ייתכן שחיילת עם הקאות תעבור

בית מ"מ! כשהייתי בבה"ד 600 שמעו שהקאתי באותו בוקר, מאז לא נתנו לי להתקרב למטבח

וגם עשו לי בדיקות שתן ודם ומה לא. עדיף לטרוח על בדיקה מיותרת פה ושם ולא לנסות להסביר

להורים של חייל שנדבק בגלל שאננות ש"הנה, תראו, יש פה מלא כאלו שמשחקים אותה אז חשבנו

שהבן/בת שלך זה עוד אחד ולא שמנו לב איך שהמצב מתדרדר...".

ו-Lev0, רואים שאתה לא מומחה למחלות מדבקות, אבל צהבת A היא אולי לא הקטלנית ביותר

(כמו B) אבל אם לא לטפל בזמן ייתכנו סיבוכים קשים ולעיטים מוות והסימפטומים שנלווים לה הם

לא בדיוק פיקניק... נגיד וזאת היתה מחלה יותר רצינית? חייל שלפני הגיוס היה בתאילנד וחטף חולירע?

וואי וואי מה היה קורה אז... אז זהו שכן מתפקידו של מפקד לקחת את החיילים שלו ברצינות כי הוא

אחראי לחייהם של אנשים ועדיף להתרוצץ קצת יותר ולבקוד ולשלוח לקר"פ במקום להסביר לאמא שלו

שהוא מת כתוצאה מרשלנות.

פורסם

נכון, תפקידו של המפקד לקחת חיילים בכיינים ברצינות, אבל לא תמיד זה מתאפשר

ואפשר בהחלט להבין למה...אז משהו קטן כזה קורה וכולם מתחילים להתרעם...

זה צבא, לא קייטנה, מי שלא רוצה לשרת, חופשי לעוף לקב"ן ותוך פחות משבוע

הוא בחוץ.

פורסם

המפקדים הם בעצם אותם פדלעות רק בקבע. אין הבדל. אני במחלקה שלי בטירונות מכל 78 חיילים היתי משאיר בחיים אולי 3 . !

כל השאר זורק לבור עמוק או מגרש למדבר , או דורס אם דחפור !

עריכה: לבו אתה מאשקלון ?

פורסם

א. לא אני לא מאשקלון

ב. ממתי מפקדי טירונות בקבע?

פורסם
  • מחבר

לי, תודה לאלוהי השיבוץ מחדש, יש אחלה מפקד ופעם שלא הרגשתי טוב ישר סידר לי פינוי ודיבר עם הקר"פ

בטלפון, נכנסתי בלי תור, קיבלתי טיפול וגימלים. אמנם זאת לא טירונות אבל עדיין. תשומת לב יכולה להציל.

החיילת הקיאה ולא אכלה. לא כל בכיין יתחיל להכניס אצבעות אחרי כל ארוחה רק כדי לא לצאת לתורנות...

פורסם

לא. התכוונתי בכלל כל המפקדים. וטירונות חיילים ששירתו איתי. מ'כ ברור לא בקבע אבל יש תמ'מ ועוד משו שכן היו בקבע בבסיס שלי.

היא הזכירה מפקד ישיר, ישיר יכול להיות אבל רב'ט זותר או אותו טורי. זה לא עקרוני למה אתה שואל ? הרוב פדלאות

פורסם

המפקד שלי בבא"ח גבעתי ממש לא היה פדלאה

והוא גם היה סמ"ל ולא איזה רב"ט צעיר...

פורסם
  • מחבר

אצלי היו 6 מפקדות, סמלת, מ"מ וקצינה מטומטמות ונפוחות כמו נאד וקרה שהן התעלמו ממני ועשו משהו שגובל בהתעללות.

בת-דודה שלי, קצינה לשעבר עם קשרים פה ושם הרימה כמה טלפונים והן קיבלו מייד על הראש. זאת הבעיה של מפקדי טירונים

וקורסים. הם כ"כ מלאים בעצמם וכ"כ עסוקים בלהשליט טרור, להכניס את הילדים לסרטים של מלחמה ולהראות לכולם למי יש

כאן שרוך שהם שוכחים למה הם שם באמת.

פורסם

השתמשת במושגים כמו פז'ם של במבה וביסלי, פעור, צ'ונג, צעיר,בזמן שירותך ? אני סירבתי לכל הדרגות ונשארתי טורי

פורסם
  • מחבר

ותק זה לא מה שעל הכתף שלך, זה כמה זמן אתה שם וגם מה שבלב.

כל הבנות שהיו איתי בטירונות כבר עברו מבחני הסמכה לרב"ט ואני עדיין כאן. גם אני לא רוצה דרגה.

פורסם

דיברתי ללבו חחחחחחחחח לא אליך מרי, כי הוא אמר "רב'ט צעיר...."

פורסם

א. אני עוד רחוק מלהשתחרר :)

ב. לא, לא השתמשתי בביטיויים הללו במשך השירות שלי כי אני כולה 10 חודשים

בצבא.

ואמרתי רב"ט צעיר כי אני יודע שמ"כים של טירונות 02 הם חברה' שעשו טירונות

עם הסמכה לרובאי 03 ואחרי 4 חודש עשו אותם מ"כים...

לעומת זאת בקרבי המסלול מעט שונה - טירונות, אימון מתקדם, להיות בקו

קצת, המינימום זה להיות שנה ו-2 בצבא, ורק אז אתה יכול להיות מ"כ.

לכן זה הרבה יותר נחמד אם מישמפקד עליך בטירונות יש לו יותר ניסיון ממך

מאשר מישהו שהתגייס 4 חודשים לפניך או חצי שנה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים