עבור לתוכן

מהירות מעבד מוזרה

Featured Replies

פורסם

שלום, 

יש לי מחשב נייד עם מעבד i7-5500u כשאני מסתכל עליו בתוכנה cpu-z אני רואה שהcore speed שלו הוא כמעט על 800.

מעבדים לא אמורים להגיע ל3 ג'יגה אפילו יותר? ולמטה אני רואה שיש לו רק שתי ליבות, הגיוני שאין לו 4?

ומה זה הcore voltage שעומד על 0.664 v?

שאלה אחרונה, מה זה הmax tdp שעומד על 15.0 w?

תודה על היחס

פורסם

מה שאתה רואה זה מצב חיסכון (עובד בתדר נמוך ומתח נמוך ), אם תפעיל מאמץ תראה את התדר האמיתי 3.0ghz (מצב טורבו) .

זה מעבד 2 ליבות עם  4 נימים . TDP MAX  15W זה הצריכה של המעבד (מעבד חיסכוני מאוד)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shar00750

מה שאתה רואה זה מצב חיסכון (עובד בתדר נמוך ומתח נמוך ), אם תפעיל מאמץ תראה את התדר האמיתי 3.0ghz (מצב טורבו) .

זה מעבד 2 ליבות עם  4 נימים . TDP MAX  15W זה הצריכה של המעבד (מעבד חיסכוני מאוד)

מה זה 4 נימים, הכוונה מה זה נימים?

כמה שפחות W נחשב יותר חסכוני? לאיזה W מעבד יכול להגיע והוא לא יחשב חסכוני?

פורסם

4 ליבות לוגיות. כמה שפחות מן הסתם צורך פחות חשמל. יש מעבדים שה-tdp שלהם 150w

Sent from my Lenovo S960 using Tapatalk

פורסם

@bati6

המעבד Core i7-5500U, למרות שהוא מוגדר כמעבד Core i7, הוא בעצם מעבד בעל 2 ליבות עיבוד פיזיות ו Hyper Threading, דבר שמציג אותן כ-4 ליבות עיבוד לוגיות. תדר העבודה הרגיל שלו הוא 2GHz ותדר הטורבו המקסימלי שלו הוא 3GHz. כפי ש @shar00750 כתב - מדובר במעבד בעל הספק נמוך (TDP של 15W, שבעיקר נועד לשמור על חיי סוללה ארוכים), וזה מסביר מדוע מדובר במעבד יחסית "חלש" (רק 2 ליבות עיבוד ותדר עבודה רגיל דיי נמוך).

באופן כללי, כאשר אין עומס על המעבד, המעבד בד"כ מוריד את התדר שלו ואת דרישת ההספק שלו, וזה כנראה מסביר מדוע נראה כי המעבד שלך עובד בתדר נמוך ודורש יחסית מעט מתח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים