עבור לתוכן

שאלה לגבי שדרוג RAM

Featured Replies

פורסם

בס"ד 

שלום לכולם,

קניתי את המחשב שלי לפני כשנתיים עם 8GB זיכרון בסטיק אחד כדי שתהיה אופצית שדרוג עתידית.

ועכשיו אני רואה שהמחירים די זולים, ומשחקים דורשים יותר ויותר RAM אז החלטתי לשדרג (להוסיף עוד סטיק של 8GB).

רציתי לדעת אם הזיכרון צריך להיות של אותו יצרן ואותו תדר בשביל שיפעל טוב?

ואיזה עוד דברים צריך לבדוק לפני שדרוג?

פורסם

1. יהיה נחמד אם תפרט אם דגמי רכיבי המחשב ובפרט את דגם לוח האם ודגם הזיכרון.

2. אתה יכול לבדוק האם באמת יש צורך בזיכרון נוסף פשוט ע"י בדיקת מצב הזיכרון במנהל היישומים בזמן שאתה משחק. אם אתה רואה שלא נותר זיכרון פיזי פנוי, סביר להניח שאתה זקוק לעוד זיכרון.

3. הדבר החשוב ביותר כאשר מוסיפים זיכרון הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח. כל שאר התכונות (תדר, תיזמונים, יצרן וכד') הן פחות חשובות. הביוס של לוח האם אמור לדאוג לכך שכל מודולי הזיכרון יעבדו בתדר ובתיזמונים שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעמוד בהם, ולכן לא אמורה להיות בעיה (בהנחה שאין בעיה להוסיף עוד זיכרון למחשב שלך) לקנות מודול זיכרון של חברה אחרת או כזה העובד בתיזמונים שונים או אפילו בתדר אחר לעומת הזיכרון קיים.

הערה: כמובן שחייבים שכל מודולי הזיכרון יהיו מאותו הסוג (לדוגמא - אי אפשר לשלב זיכרון DDR3 ו DDR4).

4. אחרי כל זה יש לציין כי תמיד ישנה אפשרות, אם כי בהסתברות דיי נמוכה, לבעיית תאימות בין  הזיכרון החדש והזיכרון הקיים או/ו לוח האם. מה שאפשר לעשות בכדי למזער את הסיכוי לכך הוא:

א. לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן, שכן לעיתים עדכוני ביוס מתקנים בעיות תאימות עם הזיכרון.

ב. לחפש באינטרנט מקרים דומים בהם אנשים ניסו להתקין באותו לוח אם את אותם דגמי זיכרון ולראות האם הם נתקלו בבעיות.

ג. לחפש באתרים של יצרני הזיכרון מודולי זיכרון שהתאימות שלהם ללוח האם שלך היא מובטחת (לטענת היצרנים).

ד. לנסות את הזיכרון במחשב לפני הקנייה. בד"כ זה לא אפשרי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. יהיה נחמד אם תפרט אם דגמי רכיבי המחשב ובפרט את דגם לוח האם ודגם הזיכרון.

2. אתה יכול לבדוק האם באמת יש צורך בזיכרון נוסף פשוט ע"י בדיקת מצב הזיכרון במנהל היישומים בזמן שאתה משחק. אם אתה רואה שלא נותר זיכרון פיזי פנוי, סביר להניח שאתה זקוק לעוד זיכרון.

3. הדבר החשוב ביותר כאשר מוסיפים זיכרון הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון יהיו מסוגלים לעבוד באותו המתח. כל שאר התכונות (תדר, תיזמונים, יצרן וכד') הן פחות חשובות. הביוס של לוח האם אמור לדאוג לכך שכל מודולי הזיכרון יעבדו בתדר ובתיזמונים שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעמוד בהם, ולכן לא אמורה להיות בעיה (בהנחה שאין בעיה להוסיף עוד זיכרון למחשב שלך) לקנות מודול זיכרון של חברה אחרת או כזה העובד בתיזמונים שונים או אפילו בתדר אחר לעומת הזיכרון קיים.

הערה: כמובן שחייבים שכל מודולי הזיכרון יהיו מאותו הסוג (לדוגמא - אי אפשר לשלב זיכרון DDR3 ו DDR4).

4. אחרי כל זה יש לציין כי תמיד ישנה אפשרות, אם כי בהסתברות דיי נמוכה, לבעיית תאימות בין  הזיכרון החדש והזיכרון הקיים או/ו לוח האם. מה שאפשר לעשות בכדי למזער את הסיכוי לכך הוא:

א. לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן, שכן לעיתים עדכוני ביוס מתקנים בעיות תאימות עם הזיכרון.

ב. לחפש באינטרנט מקרים דומים בהם אנשים ניסו להתקין באותו לוח אם את אותם דגמי זיכרון ולראות האם הם נתקלו בבעיות.

ג. לחפש באתרים של יצרני הזיכרון מודולי זיכרון שהתאימות שלהם ללוח האם שלך היא מובטחת (לטענת היצרנים).

ד. לנסות את הזיכרון במחשב לפני הקנייה. בד"כ זה לא אפשרי.

יש לי לוח אם GIGABYTE HM81-HD3 

http://ca.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4674#sp

לגבי מעבד אז יש לי i5 4590

R9 290

והזיכרון שיש לי כרגע במחשב הוא סטיק אחד של HYPERX 

http://ksp.co.il/?uin=22758

חשבתי פשוט לקנות עוד אחד ולחבר.

זה יעבוד?

עריכה:

Rev 2.0 של הלוח אם.

פורסם

1. לא נהוג לצטט בשלמותה הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך - זה דיי מתבקש שהתגובה היא להודעה האחרונה בדיון.

2. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה להוסיף זיכרון למחשב שלך - יש לך 2 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 16GB. אם כבר יש לך מודול זיכרון זהה שעובד במחשב בצורה תקינה אני לא רואה סיבה שמודול זהה נוסף לא יעבוד ביחד איתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים