עבור לתוכן

מבקש המלצה לשדרוג מעבד, לוח אם וזיכרון למחשב HTPC בתקציב 800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותנו מחשב סלוני שכבר תקופה ארוכה עושה בעיות, זה התחיל בלוח אם שנשרף והוחלף ונמשך בעוד כמה וכמה בעיות כך שקיבלתי החלטה להחליף את השלושה.

המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט והרצת סרטים, מחובר לרסיבר וממנו לטלוויזיה.

חשוב שתהיה יציאת hdmi בלוח.

מכיוון שהרבה זמן לא יצא לי לגלוש ולהתעסק בדברים האלה אני לא יודע עם הבחירות שלי נכונות:

מעבד אינטל Intel Pentium G4400 3.3Ghz 3MB Cache s1151 - Box 320

לוח אם Asus H110M-A LGA1151, Intel H110, DDR4, PCI-E, VGA, DVI, HDMi 370

זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 4GB DDR4 2400Mhz CL14 140

סה"כ 830

באילת 710

אני קונה באילת כנראה.

הם התווספו למארז קיים של antec nsk 2480 ולדיסק קשיח 1T שאני לא זוכר כרגע של מה.

אני לא יודע אם החלקים האלה מומלצים כך שאשמח להערות/ המלצות לשינוי אם צריך בבקשה.

תודה מראש

דרור

פורסם
  • מחבר

אפשר עזרה?

פורסם

מה התקציב שלך?

למען תאימות מקסימלית לעתיד, עדיף לך כנראה i3 6100 ו8gb זכרון. האם זה נכנס לתקציב? SSD יעזור לכם מערכת שהיא.

מה הבעיות במערכת הנוכחית? מה המפרט הנוכחי שלה? יכול להיות שאפשר לחסוך שדרוג מלא

פורסם

@dror12345

1. לפי עמוד המארז NSK 2480 של Antec (שלא ממש נטען בצורה טובה), המארז תומך בלוחות אם בגודל Mini-ITX ו Micro-ATX. לכן אין טעם לדבר על לוחות אם גדולים יותר.

2. העובדה שיש לך בעיות עם המחשב, ובפרט העובדה שלוח האם נשרף אולי מעידה על כך שיש בעיה עם ספק הכח (שאת הדגם שלו לא ציינת). אם מדובר בספק כח ישן אולי כדאי לשקול להחליפו.

3. כמו ש @snudler6 כתב - לא ציינת את התקציב שלך ולכן זה בעייתי להציע לך מפרט. בנוסף לא ציינת מאיזו חנות אתה רוכש, אבל היות שכתבת שאתה מעוניין לרכוש את המחשב באילת אני מניח שמדובר על KSP או אייבורי.

4. בעיקרון המפרט שבנית יתאים לך - יש תאימות בין החלקים ולוח האם מתאים למארז מבחינת הגודל. ובכל זאת - אני הייתי שוקל:

א. לקחת לוח אם קצת יותר מתקדם כמו ה B150M-C או ה B150M-A של Asus (שעולים כ-50 ש"ח יותר, לפחות לפי האתר של KSP) לא בגלל שהוא עשיר יותר בתכונות (יותר חריצי הרחבה לזיכרון, יותר חיבור SATA ותמיכה ביותר חיבורי USB) אלא בגלל שהוא מציע יציאות גרפיות מכל הסוגים (VGA, DVI, HDMI ו DisplayPort) וזה אולי יהיה משמעותי מבחינתך בעתיד.

ב. את המעבד הייתי מחליף ל Core i3-6100 פשוט כי הליבה הגרפית שלו יותר טובה לעומת ה Pentium G4400, אבל כאן ההפרש כבר עומד על כ-250 ש"ח (שוב, לפי האתר של KSP), זה זה שיקול שלך.

ג. להחליף את קירור הסטוק של המעבד בקירור צד שלישי יעיל ושקט יותר (זה אומר שתוכל לקנות מעבד בתצורת tray, שזול יותר לעומת אותו המעבד בתצורת box).

ד. בנוגע לזיכרון - האמת, אפשר להסתפק בזיכרון בנפח 4GB, אבל לדעתי זו טעות - הדרישה לזיכרון רק תגדל עם הזמן (התוכנות ידרשו עוד זיכרון), מה גם שבמקרה שלך הזיכרון הפיזי של המחשב ישמש גם כזיכרון גרפי. לפיכך הייתי מעדיף לרכוש מודול זיכרון בנפח של 8GB במקום אחד בנפח של 4GB.

בגדול, אני הייתי הולך על משהו כזה (נראה כי ב KSP הורידו את האפשרות להעתיק את המפרט לפורמט המתאים לפורומים):

מעבד אינטל :     Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 - Tray
מאוורר למעבד : Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler
לוחות אם למעבדי אינטל : Asus B150M-C LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP
זכרונות :  Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2133Mhz CL15

העלות ב KSP היא 1190 ש"ח או 1017 ש"ח באילת.

הערה: תמיד מומלץ לבדוק מפרטים דומים בחנויות אחרות - אולי תוכל לקנות מפרט דומה בעלות נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@dror12345

1. לפי עמוד המארז NSK 2480 של Antec (שלא ממש נטען בצורה טובה), המארז תומך בלוחות אם בגודל Mini-ITX ו Micro-ATX. לכן אין טעם לדבר על לוחות אם גדולים יותר.

2. העובדה שיש לך בעיות עם המחשב, ובפרט העובדה שלוח האם נשרף אולי מעידה על כך שיש בעיה עם ספק הכח (שאת הדגם שלו לא ציינת). אם מדובר בספק כח ישן אולי כדאי לשקול להחליפו.

3. כמו ש @snudler6 כתב - לא ציינת את התקציב שלך ולכן זה בעייתי להציע לך מפרט. בנוסף לא ציינת מאיזו חנות אתה רוכש, אבל היות שכתבת שאתה מעוניין לרכוש את המחשב באילת אני מניח שמדובר על KSP או אייבורי.

4. בעיקרון המפרט שבנית יתאים לך - יש תאימות בין החלקים ולוח האם מתאים למארז מבחינת הגודל. ובכל זאת - אני הייתי שוקל:

א. לקחת לוח אם קצת יותר מתקדם כמו ה B150M-C או ה B150M-A של Asus (שעולים כ-50 ש"ח יותר, לפחות לפי האתר של KSP) לא בגלל שהוא עשיר יותר בתכונות (יותר חריצי הרחבה לזיכרון, יותר חיבור SATA ותמיכה ביותר חיבורי USB) אלא בגלל שהוא מציע יציאות גרפיות מכל הסוגים (VGA, DVI, HDMI ו DisplayPort) וזה אולי יהיה משמעותי מבחינתך בעתיד.

ב. את המעבד הייתי מחליף ל Core i3-6100 פשוט כי הליבה הגרפית שלו יותר טובה לעומת ה Pentium G4400, אבל כאן ההפרש כבר עומד על כ-250 ש"ח (שוב, לפי האתר של KSP), זה זה שיקול שלך.

ג. להחליף את קירור הסטוק של המעבד בקירור צד שלישי יעיל ושקט יותר (זה אומר שתוכל לקנות מעבד בתצורת tray, שזול יותר לעומת אותו המעבד בתצורת box).

ד. בנוגע לזיכרון - האמת, אפשר להסתפק בזיכרון בנפח 4GB, אבל לדעתי זו טעות - הדרישה לזיכרון רק תגדל עם הזמן (התוכנות ידרשו עוד זיכרון), מה גם שבמקרה שלך הזיכרון הפיזי של המחשב ישמש גם כזיכרון גרפי. לפיכך הייתי מעדיף לרכוש מודול זיכרון בנפח של 8GB במקום אחד בנפח של 4GB.

בגדול, אני הייתי הולך על משהו כזה (נראה כי ב KSP הורידו את האפשרות להעתיק את המפרט לפורמט המתאים לפורומים):

מעבד אינטל :     Intel Core i3 6100 3.7Ghz 3MB Cache s1151 - Tray
מאוורר למעבד : Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler
לוחות אם למעבדי אינטל : Asus B150M-C LGA1151, Intel B150, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, DP

העלות ב KSP היא 1190 ש"ח או 1017 ש"ח באילת.

הערה: תמיד מומלץ לבדוק מפרטים דומים בחנויות אחרות - אולי תוכל לקנות מפרט דומה בעלות נמוכה יותר.

1. המארז הגיע עם ספק מובנה של antec 380 watt.

2. בהחלט יכול להיות שהספק עושה בעיות, הוא די ישן. המחשב בערך מ2008.

3. התקציב הוא 700-800 בערך.

4. א. בהחלט אתה צודק השקעה קטנה ומקבלים יותר חיבורים וחריצי הרחבה לזיכרון. בנוגע לdisplayport, האם בעתיד נעשה שימוש בחיבור הזה לדעתך? כי אני רואה שמעט מאוד לוחות תומכים בחיבור הזה.

ב. אני רוצה להישאר בתווך ה800 ולכן אשאר עם הg4400, אני חושב שהוא מספיק לשימושים שלנו.

ג. בהחלט אשמח לקירור יותר שקט לכן אקח tray ובנוגע לקירור המלצת על Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler וראיתי שיש גם Arctic Alpine 11 pro Rev.2, מה ההבדל ביניהם והאם הוא יותר שקט וגם יתאים לי?

ד. 4GB אמור להספיק אבל באמת בשביל עוד 50 שקלים כדאי לי לקחת 8GB.

הנה המפרט המתוקן:

מעבד אינטל :     Intel Pentium G4400 3.3Ghz 3MB Cache s1151 - Tray
מאוורר למעבד : Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 / Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler

תודה על העזרה

פורסם

1. לא נהוג לצטט בשלמותה הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך - זה דיי מתבקש שאתה מגיב להודעה האחרונה.

2. בתקציב של 800 ש"ח אתה לא תצליח לקבל שילוש שהוא יותר מבסיסי ביותר. בהתחשב בכך המפרט שבחרת הוא כנראה הכי טוב שתצליח להרכיב (לפחות נכון להיום).

3. בנוגע להבדל בין ה Alpine 11 ל Alpine 11 PRO - אני לא חושב שיש הבדל גדול בינהם, במיוחד לא עבורך מפני שהמעבד שיותקן במחשב שלך הוא דיי חלש וסביר להניח שכל קירור שתבחר יוכל להתמודד עם פליטת החום הנמוכה שלו.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שאתם ממש נגד הg4400, האם הוא ממש חלש?

אני מזכיר השימושים הם בעיקר אינטרנט וסרטים ואולי kodi וpopcorn.

למשך תקופה ארוכה היינו עם e5200 והסתדרנו איתו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

יחסית ל E5200 ה Pentium G4400 הוא קצת יותר חזק, אבל ביחס לשאר המעבדים מהדור שלו ה G4400 הוא אחד החלשים. אם אתה מחליף את המחשב רק בכדי לקבל אחד קצת יותר מהיר, אז זה בסדר, אבל לדעתי עדיף לחשוב גם העתיד היותר רחוק ובמקרה כזה מעבד Core i3-6100 יהיה עדיף - לא רק מפני שהוא קצת יותר חזק מה G4400 אלא גם, ובמקרה הזה אולי בעיקר, מפני שהליבה הגרפית שלו חזקה יותר פי 2 מאשר הליבה הגרפית ב G4400.

רק שיהיה ברור - לשימושים שלך גם מעבד Pentium G4400 אמור להתאים. יותר מזה, אם המטרה היא פשוט לנגן סרטים אתה יכול להשתמש גם במשהו כמו ה Raspberry Pi וסביר להניח שהעלות הכוללת תהיה נמוכה אף יותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחליף בשביל שיהיה לי מחשב יותר מהיר גם הקודם היה בסדר, פשוט הלוח אם נשרף והוא היה מאוד ישן כך שלא מצאתי לוח כזה שיתאים למעבד וגם שיש לו יציאת Hdmi.

לכן אילתרתי חלקים במשך תקופה ארוכה אבל כבר התייאשתי והבנתי שעדיף חדש וזהו.

אלו שימושים עתידיים יכולים להיות לי שאצטרך ליבה גרפית חזקה יותר לדעתך?

על שאר המפרט אני סגור.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל אולי בעתיד תרצה לנגן סרטים ברזולוציה גבוהה יותר מ 1080p, דבר שאולי יהיה בעייתי עם ליבה גרפית יחסית חלשה. בנוסף, אם תרצה לשחק קצת במחשב אז הליבה הגרפית HD 530 שנמצאת ב Core i3-6100 תהיה עדפיה על פני הליבה הגרפית HD 510 שנמצאת ב Pentium G4400.

בסה"כ המחשב שבחרת אמור להתאים לצרכים שלך ואם הסתדרת עם מחשב חלש יותר סביר להניח שלא תהיה לך בעיה עם מחשב כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים