עבור לתוכן

הוספת זכרון

Featured Replies

פורסם

אם יש לי זכרון ddr3 1600 mhz של 8 ואני רוצה להוסיף עוד אחד, האם המחשב יעבוד לי על 3200 Mhz? או שלא משנה כמה זכרונות אני אוסיף כל זכרון עובד לחוד והמהירות לא מתחברת יחדיו?

פורסם

The memory module are always working at the LOWEST speeds , therefore if you would to add more it would not increase the MHZ speed

?What kind of a motherboard you have 

פורסם

א. כאשר אתה מוסיף עוד זיכרון אתה מגדיל את הנפח הכולל של הזיכרון במחשב - לא את תדר העבודה שלו.

ב. כמו ברוב המערכות, המהירות של הזיכרון נקבעת לפי המהירות המקסימלית של המודול הכי "איטי". זה אומר שאם יש לך מודול זיכרון אחד שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz לכל היותר, אז כל זיכרון שתוסיף, גם אם הוא מסוגל לעבוד בתדר גדול יותר, יעבוד בתדר של 1600MHz לכל היותר. בדומה, אם תוסיף מודול זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 1333MHz כאשר מודול הזיכרון הקיים עובד ב 1600MHz, כל הזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz.

ג. הדבר היחיד, למעט נפח הזיכרון גדול יותר כמובן, שהוספת מודול זיכרון אולי תיתן היא הגדלה של רוחב הפס לזיכרון. אם הזיכרון עובד במצב של ערוץ בודד (Single Channel) אז ממשק החיבור שלו למעבד הוא ברוחב של 64 ביט. אם תוסיף עוד מודול זיכרון כך שהזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול (Dual Channel) אז ממשק החיבור יהיה ברוחב של 128 ביט, דבר שטכנית אמור להעביר פי 2 מידע בין המעבד והזיכרון באותו פרק זמן.

ד. מבחני ביצועים מראים שברוב השימושים אין ממש הבדל בביצועים בין זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz ובין זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz, וכך גם לגבי התיזמונים. בסופו של דבר אם חסר לך זיכרון סביר להניח שאתה תרוויח הרבה יותר מהגדלת הזיכרון, גם אם זה יגרום לזיכרון לעבוד קצת "לאט" יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים