עבור לתוכן

רוצה להוסיף זיכרון

Featured Replies

פורסם

היי חברים
זה המפרט של המחשב שלי ישן אבל סוס עבודה
inter i5-2500 3.30 ghz

GIGABYTE H67MA-USBB3-B3

יש 4 סלוטים של זיכרון,שתיים תפוסים,שתי זכרונות ראם של 4 גיגה,ddr3 כל אחד של קינגסטון שרשום לי שהם עובדים על 660 mhz
אני רוצה להוסיף עוד 4  גיגה בסלוט אחד או 8 בשתי סלוטים זה אפשרי כן?

אשמח עם תתאימו לי משהו מחנות KSP 
תודה רבה

פורסם

תוריד תוכנה בשם CPU-Z, כנס ותעבור לטאב בשם Memory כדי לראות איזה תזמונים יש לכ.זיכרון כדי לנסות למצוא כרטיסי זיכרון תואמים לשלך.

את התזמונים אפשר לראות איפה שרשום clocks.

פורסם
  • מחבר

ואז אני פשוט בוחר כרטיס  זיכרון זהה  לתזמונים שרשומים לי בתוכנה?

חייב שיהיה מאותו חברה לדוגמא קינגסטון?

פורסם

חייב שהתזמונים, תדר עבודה קיבולת יהיו תואמים לאלה שיש לך.

חברה לא ממש משנה איזו...

פורסם

@zion561

1. לוח האם GA-H67MA-USB3-B3 תומך בזיכרון בנפח מקסימלי של 32GB ב-4 חריצי הרחבה, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB. כמובן שבמקרה הזה מדובר על זיכרון DDR3.

2. לפני שאתה משקיע כסף בכדי להוסיף עוד זיכרון למחשב תבדוק האם באמת יש צורך בכך - האם בזמן עומס לא נותר כלל זיכרון פיזי פנוי? אם כן - אתה כנראה תרוויח מתוספת זיכרון, אבל אם לא - תוספת זיכרון לא תביא לשיפור כלשהו.

3. בעיקרון אין מניעה להוסיף עוד מודול אחד או שניים בנפח של 4GB למחשב שלך, שכן המחשב אמור לעבוד עם כל מספר של מודולי זיכרון שתתקין (אחד, שניים, שלושה או ארבעה). כמובן שרצוי לבדוק בחוברת של לוח האם בכדי לוודא זאת.

4. הדבר הכי חשוב כאשר מוסיפים זיכרון למחשב הוא לוודא שהזיכרון החדש מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. כל שאר הפרמטרים כמו מהירות הזיכרון, התיזמונים והיצרן הם פחות חשובים, שכן הביוס של המחשב אמור לבחור את תדר העבודה ואת התיזמונים שבהם כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבודה.

5. תמיד יש לקחת בחשבון את האפשרות שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון החדש לזיכרון הקיים או/ו ללוח האם. כל מה שניתן לעשות בכדי לצמצם את הסיכוי לכך הוא:

א. לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן, שכן לעיתים עדכוני ביוס פותרים בעיות תאימות עם הזיכרון.

ב. לחפש מקרים דומים באינטרנט (אנשים בעלי לוח אם מדגם זהה שניסו להתקין את אותו דגם זיכרון בו אתה מעוניין) ולראות האם היו בבעיות.

ג. ישנם אתרים (בעיקר של יצרני זיכרון, כמו Crucial, Kingston או Corsair) המציעים זיכרונות שלטענתם מתאימים ללוחות אם מסויימים. לכל הפחות כלי כזה יכול לעזור לך להימנע מקניית זיכרון שאינו תואם ללוח האם שלך.

ד. האפשרות הכי טובה היא פשוט לבדוק את הזיכרון בחנות לפני הקנייה. כמובן שזה כמעט ולא אפשרי, שכן בהרבה מקרים מתבצעת רכישה של זיכרון דרך האינטרנט או שהחנות פשוט לא תיתן לך את המוצר לפני ששילמת עבורו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם חברים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים