עבור לתוכן

מתלבט קצת בין שני לוחות x99

Featured Replies

פורסם

מצד אחד יש את Asus ROG x99 Strix Gaming שמכיל את כל מה שאני רוצה (תמיכה ב-USB 3.1 TYPE C לשמירה על ערך לעתיד בין השאר)

ומצד שני את הלוח החדש של  MSI - MSI x99a gaming pro carbon שנראה מעולה אבל קראתי על כל מיני בעיות הקשורות ללוחות MSI חדשים בעיקר בנוגע לבררנות יתר בקשר לזכרונות.

כבר רכשתי 32 ג"ב בארבעה סטיקים של 8 ג"ב בשני קיטים כאלה: https://www.amazon.com/Crucial-Ballistix-Sport-DDR4-2400-BLS2K8G4D240FSA/dp/B00MTSWFMM

האם שווה לשים עוד כמה דולרים ולקחת את הלוח של MSI, או שעדיף את ASUS?

ואני ארכוש מעבד מהסדרה החדשה של אינטל i7-6850

תודה! 

פורסם
  • מחבר

היי.. לא אמרת בדיוק מה ההמלצה שלך.

לגבי הבעיות של MSI בזכרונות - זה משהו שמתמשך גם מדגמים ישנים. הלוחות שלהם לא "אוהבים" כל סטיק זיכרון, וגם אם יש זכרונות תואמים, חשוב להרכיב אותם בסלוטים מסוימים אם רוצים שיעבדו כמו שצריך ובצורה אופטימלית.

הנה דוגמה בלוח עדכני שלהם: http://www.tomshardware.com/answers/id-2452098/msi-x99s-sli-ram-issue.html

פורסם
  • מחבר
ציטוט של KAKADU999

נו, למה ללכת עם ראש בקיר ?

לך על ASUS ! ( ולזה גם התכוונתי מקודם ).

תודה! יש דעות נוספות? עם נימוקים? מעניין אותי לדעת אם יש מישהו שמכיר את הלוח החדש של MSI ויכול לומר אם יש לו יתרונות כלשהם על פני ה-ASUS

פורסם

א. אם אתה קונה את המחשב מחנות, פשוט תן להם להרכיב אותו - אם יש בעיה עם הזיכרון או/ו לוח האם הם יחליפו את הרכיב הבעייתי באחד אחר (סביר להניח שיש להם נגישות למלאי שלמשתמש רגיל אין) או ימצאו פתרון אחר (אולי יציעו לך להחליף את דגם הרכיב או להחזיר לך את הכסף).

ב. הבעיה המתוארת בדיון שקישרת אליו מדברת על התקנת 4 מודולי זיכרון בלוח, אבל שים לב שלכאורה מצאו לכך פתרון - פשוט להתקין את הזיכרונות בחריצי הרחבה אחרים (הועלתה בדיון טענה ש MSI פשוט מספרו לא נכון את חריצי ההרחבה לזיכרון).

לי יש הרגשה שהבעיה נובעת מהפעלת הזיכרון בתדר הגבוה מ 2133MHz, שהוא התדר בו בקר הזיכרון תוכנן לעבוד. יכול להיות שבעיה זו תיפתר (או כבר נפתרה) ע"י עדכון ביוס או שהמעבדים המבוססים על ארכיטקטורת ה Broadwell-E יתמכו רישמית בתדר זיכרון גבוהה יותר (אני לא יודע את זה בוודאות).

ג. באופן אישי אני חושב שזו הייתה טעות לקנות זיכרון בלי לדעת בוודאות שאין בעיית תאימות בינו ובין לוח האם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

א. אני מרכיב את המחשב בעצמי.

ב. מעבר לבעיה שהוזכרה בדיון האמור, לוחות של MSI בררנים יותר לגבי זכרונות מאשר לוחות אחרים. וכמו שאמרת, המעבדים החדשים תומכים בזכרון 2400Mhz מהקופסה, ורוב או כל לוחות ה-x99 כבר עודכנו ברמת הביוס לתמוך במעבדים אלה.

ג. זו אחת הסיבות שאני נוטה לכיוון אסוס, וזכרונות של מיקרון/קרושיאל תואמים את רוב הלוחות גם אם הדגם הספציפי לא יופיע ב-OVL.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים