עבור לתוכן

מחפש פתרון סופי לבעיית הלאגים והקפיצות

Featured Replies

פורסם

טוב זה הולך להיות ארוך, אני יודע שיש פה אלפי נושאים כאלה, אבל אצלי זה מאוד ממוקד כי אני כבר מתעסק בנושא שנים, מאז מתמיד סבלתי מלאגים ואינטרנט בכלל לא יציב. מאז שהתחלתי רק לשחק במשחקי רשת עוד בשנת 2002 בערך, אבל אז עוד הייתי בהוט ונטוויז'ן, מהר מאוד הבנתי שלא יילך ובהתחלה עברתי ספק לבזב"ל , השתפר קצת, אבל עדיין לא היה יציב. אחרי שנה וקצת עברתי גם בתשתית לבזק, מאז שעברתי לבזק קיבלתי את הDLINK VDSL 6740U V.H1 שלהם, עם קושחה 1.19 OPEN WIFI, (לפני כשנה עידכנתי לבד מהאינטרנט לגרסא האחרונה של 2015 , 1.25 נדמה לי) מה שקרה לפני יותר מ3 שנים, מאז לא היו לי לאגים, ממש הופתעתי לטובה מהתשתית והיציבות, הפינג שלי עמד על 75 יציב INGAME לגרמניה והולנד, צרפת ואנגליה קצת יותר (סביבות ה80+) אבל היה יציב, בדיקות מהירות גלישה, פינגים, הורדות, הכל פיקס.

עד לפני שבוע

בהתחלה זה התחיל בקטן, כרגע אני כבר שנה שלישית משחק אקטיבי מאוד (כמה שעות ביום) CSGO, עכשיו הקפיצות ההתחליות של ה75-85 בCMD גם היו מורגשות ממש, אתם יודעים איך זה, ואחרי שזה נהיה HYPES של מ70 ל150 - פניתי לספק בתור התחלה, הנציג עשה בדיקה של 1@ שלמיטב הבנתי זהו חיבור ישיר לתשתית, ופתאום במקום לקבל בדיקת מהירות של 12 מגה הורדה ו15 MS לשרת עצמו שלהם קיבלתי 40+ ו1MS , רגיל. (מה שהבנתי פה אגב שהוא הפיל את עצמו ברגע שחיבור ישיר לתשתית הראה לי חיבור תקין לחלוטין, אומר שהבעיה אצל הספק הלא כן?)

עכשיו אמרו לי שאם זה חוזר להתקשר לתשתית כי כל מה שקשור לראוטר זה הם מטפלים. מובן שזה חזר לאחר 10 דק', התקשרתי לבזק וענה לי בחור ששאלתי אותו במקרה אם המהירות שלי גם שם 40, הוא אמר שאצלם זה 100, ביקשתי ממנו להוריד כי אני יודע מנסיון עבר שהבדלי מהירות בחבילות בין החברות יכולות ליצור קונפליקטים מסויימים, כמובן שזה לא עזר, לאחר מכן הוא הודיע לי שהקושחה שלי לא מעודכנת כפי שמופיע אצלם במערכת, ואז לאחר כמה דק' הופיעה לי פתאום אותה קושחה שהייתה כברירת מחדל עוד מההתחלה (ה1.19 ממרץ 2013!!!) ניסיתי לשאול אותו על זה הוא אמר שלראות את הגרסא שעודכנה אין לו אפשרות פשוט המערכת מתריעה על זה שנדרש אצלי עידכון (דבר שנראה לי ביזארי לחלוטין) כמו-כן הוא גם הציע לי לעשות FACTORY RESET מלא, שכך עשיתי.. ממש מ0, ואם זה לא עובד אז להחליף לראוטר החדש שלהם ה256G שעובד עם תקן AC של הWIFI, כמובן שהוא לא שכח להזכיר לי על תשלום ראשוני של 100 וחודשי של 10 לזמן שכנראה הוא בלתי מוגבל ממה שהבנתי ממנו, אבסורדי לגמרי.

עכשיו לגבי הBEZEQ FREE WIFI הזה שלהם, ערכתי דרך F12 את הקוד בHTML וביטלתי בצ'קבוקס של הנקודת גישה של הFREE, ולא מצאתי את זה דרך חיפוש רשת אלחוטית מהטלפון זה אומר שזה כבוי אצלי עכשיו? נציגה אמרה שהיא לא מבינה על מה אני מדבר והם לא יכולים לבטל או לעשות עם זה כלום - שוב - מגוחך למדיי.

**חשוב לציין שלמיטב הבנתו של אותו נציג לפי סיגנאל UPSTREAM;DOWNSTREAM הכל תקין אצלי, הוא גם מיהר להוסיף שהקו שלי נקי לגמרי.

עכשיו אני אציין גם שאני פניתי לHWZONE כי אני באמת יודע שיש פה מומחים ואנשים באמת מבינים בכל מה שקשור למחשוב וכל מה שמסביב, עזרו לי גם להרכיב פה מפרטים (מכמה שאני פרפקציוניסט ואוהב הרבה חוודים עד שזה יהיה מושלם) .

אני רק רוצה לשאול האם זה רק אני או שהם מנסים רק לחלוב עוד כסף ממני ולגרום להרבה לקוחות שלהם להחליף ראוטרים כל כמה שנים וכמובן לשלם על זה עוד פעם. אני כבר לא מדבר על זה שהתשלום על תשתית+ספק אצלי (40מגה כרגע) הוא יקר בטירוף יחסית לחברות אחרות, אבל טוב אני מבין שעל הרשת הכי "נורמלית" בישראל צריכים לשלם - ואני מוכן לזה. אבל לפחות שייספקו לי חיבור יציב ותקין לא כך הדבר?

האם יעזור לי לזרוק את הנתב שלהם לעזאזל ולהביא פשוט נתב פרטי חזק ואיכותי ולשכוח מכל מה שקשור ל"תמיכה" והעובדה שהם יכולים להיכנס לעקוב ולעשות מה שבא להם עם הנתב שלי בכל עת ?

ממש מצטער על הפוסט הארוך אני באמת מיואש כבר, יש לנו 4 מחשבים בבית ואף אחד לא יכול להשתמש באופן נורמטיבי בגלל הבעיה הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ, כי זה ממש ממש דחוף.. תודה על העזרה מראש.

פורסם

שלב א: יש לך מכשיר סמארטפון עם חבילת גלישה? תתחבר למחשב עם כבל USB ותבדוק איך זה עובד לך והאם אתה נתקל בבעיות בחיבור.

שלב ב: תראה בנוגע לתשתית,

בזק או הוט זה תלוי איפה אתה גר יש מקומות שחברה אחת עדיפה על השנייה זה באמת עניין של ניסיון ומומלץ להתייעץ עם מחלקות ההנדסה שלהם. אם תתקשר לשירות הטכני ותבקש לברר הם יגידו לך מה המקסימום רוחב פס שאתה יכול לקבל איפה שאתה גר מבחינת תשתית.

בנוגע לספקיות התוכן,

כאן זה באמת תלוי אבל יש לך את האופציה להתקשר לספקיות שונות ולבקש מהם לניסיון שם וסיסמה ויחד עם הנציג שלהם על הקו לבצע בדיקה האם הפינגים\מהירות\קישורית הכל תקין או שאתה חווה את אותה הבעיה.

כמון שאני ממליץ לך לבדוק אם יש לך מספר מחשבים אז לבדוק ממספר מחשבים שונים בבית ועם חיבור באמצעות כבל רשת ו-WIFI למטרות השוואה.

מה שכן בנוגע למחיר 100 מגה של תשתית + ספק יכול לעלות היום בלי מבצע בערך 120 שקל לא משנה הוט או בזק זה אותו דבר.

דבר אחר שתוכל לנסות זה לבדוק האם כל דבר שאתה עושה באמצעות הרשת סובל מניתוקים\לאגים\ספייקים או שזה משחק\אפליקציה ספציפיים? אם זה למשל רק בCSGO תנסה לבדוק מה הIP של השרת ותריץ בCMD את הפקודה Pathping אל הכתובת כדי לראות מה קורה שם בדרך. לי למשל לא מזמן באיזה שירות שאני מנוי אליו סבלתי מביצועים מחפירים מסתבר שאיזה נתב שישב בדרך באירופה זייף ברמות קשות וגרם לי ללאגים אז לאחר שפניתי לחברה שמספקת את השירות הם סידרו את זה מהצד שלהם.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Googleness

שלב א: יש לך מכשיר סמארטפון עם חבילת גלישה? תתחבר למחשב עם כבל USB ותבדוק איך זה עובד לך והאם אתה נתקל בבעיות בחיבור.

שלב ב: תראה בנוגע לתשתית,

בזק או הוט זה תלוי איפה אתה גר יש מקומות שחברה אחת עדיפה על השנייה זה באמת עניין של ניסיון ומומלץ להתייעץ עם מחלקות ההנדסה שלהם. אם תתקשר לשירות הטכני ותבקש לברר הם יגידו לך מה המקסימום רוחב פס שאתה יכול לקבל איפה שאתה גר מבחינת תשתית.

בנוגע לספקיות התוכן,

כאן זה באמת תלוי אבל יש לך את האופציה להתקשר לספקיות שונות ולבקש מהם לניסיון שם וסיסמה ויחד עם הנציג שלהם על הקו לבצע בדיקה האם הפינגים\מהירות\קישורית הכל תקין או שאתה חווה את אותה הבעיה.

כמון שאני ממליץ לך לבדוק אם יש לך מספר מחשבים אז לבדוק ממספר מחשבים שונים בבית ועם חיבור באמצעות כבל רשת ו-WIFI למטרות השוואה.

מה שכן בנוגע למחיר 100 מגה של תשתית + ספק יכול לעלות היום בלי מבצע בערך 120 שקל לא משנה הוט או בזק זה אותו דבר.

דבר אחר שתוכל לנסות זה לבדוק האם כל דבר שאתה עושה באמצעות הרשת סובל מניתוקים\לאגים\ספייקים או שזה משחק\אפליקציה ספציפיים? אם זה למשל רק בCSGO תנסה לבדוק מה הIP של השרת ותריץ בCMD את הפקודה Pathping אל הכתובת כדי לראות מה קורה שם בדרך. לי למשל לא מזמן באיזה שירות שאני מנוי אליו סבלתי מביצועים מחפירים מסתבר שאיזה נתב שישב בדרך באירופה זייף ברמות קשות וגרם לי ללאגים אז לאחר שפניתי לחברה שמספקת את השירות הם סידרו את זה מהצד שלהם.

תשתית כבר נבדק ממזמן וברור שבזק עדיפים, מקסימום רוחב פס שאני מקבל לאיזור זה 40 ואני כרגע עליו מצד הספק והתשתית.  הבעיה בבדיקות פינגים ומהירות היא שכשאני אבדוק והכל יהיה תקין ואחרי 10 דק' זה שוב יתחיל לקפוץ ולאבד את היציבות,

משהו מאוד מוזר שנתקלתי בו, ממש בדקות הראשונות שלאחר הריסטארט הכל יציב ואז אחרי זמן מה - זה מתחיל, עכשיו זה מצביע על זה שבאמת יכול להיות שהראוטר שלי מזייף לא?

לגבי הפיסקה האחרונה, PATHPING לא יעזור כי שוב יש הרבה מאוד סרברים והרבה מאוד IPs שונים שאני מתחבר אליהם זה לא משהו קבוע, זה גם איזורים שונים באירופה כמו שכתבתי בהתחלה, זה DE וUK וFR ולפעמים גם NL ..

בנוסף להכל, אני בטוח ב100% שהתקלה היא לא מהצד של המשחק או התוכנה שאני מחובר אליה משום שכשזה מתחיל אני מנסה לעשות בדיקות גם לכתובות בישראל וגם אפילו בדיקת מהירות באתרים של הספקית והתשתית עצמן ואני

מקבל 15MB הורדה ומעל 15MS

עריכה : הרגע עשיתי בדיקה בCMD ליוטיוב שיושב למי שמכיר על שרת ישראלי כרגע (יש להם ניתוב לפי מדינות או משהו כזה) וכאמור הLATENCY אמור לעמוד על 14-15 , קיבלתי עכשיו בבדיקה 300MS........

פורסם
  • מחבר

עדכון : בPATHPING לשרת גרמני של N1PING (חברת שרתים של משחקי רשת)
בין הHOP ה1 ל2 כשהמידע עובר בעצם מבזק לBEZEQINT הRTT עומד על 315MS, מה זה אומר בעצם? שהבעיה היא בתשתית ?

פורסם

ניסית לבדוק עם ספקית אחרת יוזר למטרות ניסיון כמו שהצעתי כדי לשלול תקלה מצד הספקית?

פורסם

שמע אם אתה רוצה רשת יציבה בבית

לך תקנה ראוטר פרטי איכותי ואת הראוטר של בזק

תהפוך למודם בלבד

לגבי משחקי רשת לפינג גבוה יכול להיות הרבה סיבות

ניתוב של הספק מישהו בבית במחשב השני מוריד בטורנט

ועוד מיליון סיבות

אישית היתי מציע לך לקנות ראוטר תומך QOS כדי שתוכל לתעדף

את החיבור כך שהראוטר ידע לתת לך מקסימום רוחב פס כשאתה משחק

וכל השאר מחשבים ברשת " יחכו בתור "  אני אישית בניתי ראוטר ממחשב ישן

שמתי שני כרטיסי רשת התקנתי pfsense אחרי קינפוג כולל טראפיק שייפר

אני יכול לשחק וגם להוריד טורנטים בו זמנית ואין לאגים או קפיצות פינגים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים