עבור לתוכן

שוקל- האם כדאי לשדרג לI5 SKYLAKE עבור גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

כיום המערכת שלי היא:

I5 2500

8GB DDR3

GTX 970

השימושים הם גיימינג ב1080 בלבד.

תהיתי אם כדאי לשדרג את השילוש לI5 דור 6, ועל הדרך גם לDDR4

מצאתי כל מיני בנצ'ים ברשת שדי סותרים אחד השני.

יש למישהו מסקנות? מה הצפי לשיפור בביצועים ב1080?

תודה

פורסם

שים לב שמדובר בסרטון ב2500K לעומת ה2500 שיש לך.

הם עשו שם OC מכובד למעבד. המהרה של הזיכרון בלבד לא תיתן תוספת ביצועים גדולה.

המהרה של הזיכרון והמעבד יחדיו נותנים שיפור יפה.

אני נוטה לומר לך כן לשדרוג, אבל לא באופן מוחץ. ההחלטה היא ממש על הקשקש. 

אם המעבד שלך לעומת זאת הוא 2500K, ופשוט השמטת את הK, אז תעשה לו OC דומה למה שמצוין בסרטון, ולא בעיה להשיג זיכרונות בתדר כזה אם ממש תרצה כדי לקבל את הניצול המקסימלי מהמערכת הנוכחית שלך. במקרה כזה התשובה שלי משתנה ללא בנוגע לשדרוג.

יש לציין כי גם מעבדי לא K מאפשרים OC צנוע יחסית של 400 mhz אבל אני לא סגור על זה שזה יעבוד עם כל לוח.

בנוסף, אם תרצה, תוכל לעשות קצת OC לזיכרונות הקיימים שלך, זה לא בעיה בכלל.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

שים לב שמדובר בסרטון ב2500K לעומת ה2500 שיש לך.

הם עשו שם OC מכובד למעבד. המהרה של הזיכרון בלבד לא תיתן תוספת ביצועים גדולה.

המהרה של הזיכרון והמעבד יחדיו נותנים שיפור יפה.

אני נוטה לומר לך כן לשדרוג, אבל לא באופן מוחץ. ההחלטה היא ממש על הקשקש. 

אם המעבד שלך לעומת זאת הוא 2500K, ופשוט השמטת את הK, אז תעשה לו OC דומה למה שמצוין בסרטון, ולא בעיה להשיג זיכרונות בתדר כזה אם ממש תרצה כדי לקבל את הניצול המקסימלי מהמערכת הנוכחית שלך. במקרה כזה התשובה שלי משתנה ללא בנוגע לשדרוג.

יש לציין כי גם מעבדי לא K מאפשרים OC צנוע יחסית של 400 mhz אבל אני לא סגור על זה שזה יעבוד עם כל לוח.

בנוסף, אם תרצה, תוכל לעשות קצת OC לזיכרונות הקיימים שלך, זה לא בעיה בכלל.

המעבד שלי הוא ללא K

בכוונה צירפתי את הסרטון כי שם יש השוואה בין 2500K לא מומהר(אמור לעבוד כמו שלי), 2500K כן מומהר, ו6500

אם זה רלוונטי, זה לוח האם שלי, ואני תוהה אם בכלל הוא תומך בהמהרה למעבד ולזיכרון:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4402#sp

אני באופן כללי לא אוהב לבצע המהרות ידניות ככה שזה לא אופציה בשבילי. מבחינתי האופציות שעל הפרק-

1)לשדרג את כל השילוש

2)לשדרג זכרון

3)לא לעשות כלום.

בגלל זה אני חושב אתכם איזה תוספת ביצועים אני אקבל מאופציות 1\2 ביחס ל3. יש לי הזדמנות לקנות מעבד דרך חבר שעובד באינטל ואני עוד מנסה להבין את ההנחה.

השאלה הגדולה היא האם במצב הנוכחי, במשחקים חדשים, אני משדרג את כל השילוש זה ישפר לפחות 30-40 אחוז מהביצועים. כי במידה וכן, ובמידה ואקבל מחיר טוב על המעבד, כנראה שאשדרג. אם לעומת זאת כל התוספת תהיה בערך 15-20 אחוז, ייתכן ואמתין עוד איזה שתי דורות ואחליף את כל המערכת כל כ.מסך ומסך למערכת שתתמוך באופן מלא ב4K

פורסם

במקרה שלך, אופציה 1 הכי נכונה לדעתי, אחריה אופציה 3 (אבל שוב 1 ו3 ממש ראש בראש). אופציה 2 לדעתי צריכה לרדת מהשולחן.

אבל בוא נשאל את זה הפוך, אתה מרגיש צורך בשדרוג?

עזוב מה יהיה אם תשדרג. כרגע אתה מרגיש שאתה צריך תוספת בביצועים?

כי זה מה שצריך להנחות אותך בסופו של יום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

במקרה שלך, אופציה 1 הכי נכונה לדעתי, אחריה אופציה 3 (אבל שוב 1 ו3 ממש ראש בראש). אופציה 2 לדעתי צריכה לרדת מהשולחן.

אבל בוא נשאל את זה הפוך, אתה מרגיש צורך בשדרוג?

עזוב מה יהיה אם תשדרג. כרגע אתה מרגיש שאתה צריך תוספת בביצועים?

כי זה מה שצריך להנחות אותך בסופו של יום.

אני מחפש תוספת מסויימת ושוב כל זאת תחת ההבנה שזו מערכת ל1080 בלבד.

לכן אם במשחקים חדשים על הגדרות מקסימליות אני מקבל בממוצע 40, אז אם השדרוג המיוחד יביא אותי לאיזור ה55-60 יציב, וישפר משמעותית את הFPS המינימלי בנקודות העומס- אז מבחינתי השדרוג כדאי, על שיפור כזה אני אהיה מוכן להשקיע עד 700 שקל וזה כמובן תלוי בהנחה שאני אקבל מאינטל- קרי באנדל של מעבד ולוח אם עד 500 שקל.

ואני אשאר עם המערכת הזו לפחות עוד 3 שנים, עד שכל תחום ה4K יהיה יציב וזול יותר ויתכן וגם אוכל לנייד את לפחות את המעבד למערכת העתידית אם הוא יהיה רלוונטי.

לעומת זאת, אם השיפור יהיה באיזור ה10FPS בלבד, אני לא רואה טעם להשקיע כעת גם 500 שקל.

פורסם

מסכים אתך, אך קשה להעריך. 

אגב, אני הייתי לוקח את הסרטון ההוא בערבון מוגבל  .

הקפיצות שם נראות לי גבוהות בצורה טיפה קיצונית אבל לך תדע..

חבל שאתה לא מוכן לעשות OC, גם אם הוא של 400 mhz. זה חינם והשיפור קטן ככל שיהיה שווה את זה.

כנ"ל לגבי הזיכרונות שלך.

ובמחשבה שנייה, אם הקפיצה הבאה הגדולה שלך תהיה 4K אז אולי באמת כדאי שתחכה, ותסחב עם מה שיש לך עכשיו.

ואז במכה אחת תקנה מחשב שלם חזק ועדכני לתקופה.

הצלחת להכניס גם אותי ללבטים :D 

פורסם
  • מחבר

ה400 האלו

ציטוט של OvO

מסכים אתך, אך קשה להעריך. 

אגב, אני הייתי לוקח את הסרטון ההוא בערבון מוגבל  .

הקפיצות שם נראות לי גבוהות בצורה טיפה קיצונית אבל לך תדע..

חבל שאתה לא מוכן לעשות OC, גם אם הוא של 400 mhz. זה חינם והשיפור קטן ככל שיהיה שווה את זה.

כנ"ל לגבי הזיכרונות שלך.

ובמחשבה שנייה, אם הקפיצה הבאה הגדולה שלך תהיה 4K אז אולי באמת כדאי שתחכה, ותסחב עם מה שיש לך עכשיו.

ואז במכה אחת תקנה מחשב שלם חזק ועדכני לתקופה.

הצלחת להכניס גם אותי ללבטים :D 

ה400 האלו יביאו אותי ל4300 (כלומר מעל הבוסט) או ל3700?

אגב עכשיו כבר חשבתי על אופציה 4.... לרכוש כבר שילוש יקר יותר מבוסס 6700 בהנחה והוא אמור אמור להחזיק גם למערכת 4K עתידית.

לשלם קצת יותר אבל להנות מהשדרוג כבר עכשיו, ובהנחה שהוא יחזיק גם למערכת הבאה ולא ילך לפח.

פורסם

הכוונה היא הרמה של תדר התורבו ל3800 בכל ארבעת הליבות, 3900 ב3 ליבות, 4000 ב2 ליבות ו4100 בליבה אחת כמדומני.

כמו כן אפשר לנעול את כל ארבעת הליבות על 3.8ghz, כך שיעבדו כל הזמן בתדר זה, ללא טורבו.

אני עושה דבר דומה מאוד עם ה3470 שלי.

:D  אופציה 4 גרמה לי לשבץ חח באמת שאין לי מושג מה לומר לך.

פורסם

@IDOnoach

א. נכון, המעבד שלך הוא כבר בן כמה שנים, אבל אני לא חושב שאתה תראה שיפור על עשרות אחוזים אם תשדרג את מעבד ה Core i5-2500 שלך מהדור השני למעבד Core i5-6500 מהדור השישי פשוט כי במשחקים הגורם העיקרי שמשפיע הוא כרטיס המסך ולך כבר יש כרטיס מסך טוב.

ב. שים לב שלמרות שבכתבה אליה קישרת נרשם שיפור בביצועים, צריך לשים לב למשהו אחר - ברוב המוחלט של המקרים, גם עם מעבד Core i5-2500K ללא המהרה וזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz, עדיין מקבלים קצבי FPS דיי טובים. בסופו של דבר, אני לא בטוח שאתה תרגיש בהבדל בין FPS של 80 ל FPS של 100.

ג. שילוש חדש הכולל מעבד Core i5-6500, לוח אם בסיסי סביר ומודול זיכרון DDR4 בנפח של 8GB יעלה לך בסביבות ה-1500 ש"ח. לזה יש להוסיף גם קירור סביר למעבד, שיעלה בסביבות ה 100-150 ש"ח. אם תוכל להשיג מעבד Core i5 ולוח אם סביר בעלי תושבת 1151 בכ-500 ש"ח, אז זו עסקה דיי משתלמת, שכן בתוספת של פחות מ-200 ש"ח למודול זיכרון DDR4 בנפח של 8GB וכ-150 ש"ח לקירור דיי טוב (בהנחה שאתה לא יכול או רוצה להעביר את הקירור הקיים) תקבל מחשב דיי טוב בעלות כוללת של כ-850 ש"ח, וזה כבר הופך את האפשרות הזו ליותר אטרקטיבית. בנוסף אתה אולי תצליח למכור את השילוש הנוכחי שלך בכמה מאות שקלים, כך שבפועל יכול להיות שההשקעה הכוללת מצדך תהיה רק 300-600 ש"ח וזה כבר באמת משתלם.

ד. אני אישית הייתי מעדיף להמתין עוד קצת עד שישוחררו מעבדי ה Kaby Lake (הדור השביעי) לתושבת 1151 ואולי גם כמה לוחות אם חדשים (כאלו המבוססים על ערכת שבבים מסדרת ה-200). השיפור בביצועים בין המעבדים  כנראה לא משמעותי, אבל ייתכן שבאותו המחיר תוכל להשיג חומרה קצת יותר טובה וקצת יותר מתקדמת מאשר יש כרגע בשוק. בנוסף יש אפשרות שהדבר יוביל להוזלה של מחירי לוחות האם המבוססים על ערכות השבבים מסדרה 100 (החנויות ירצו להיפטר מהמלאי) כך שיהיה אפשר להשיג לוח אם כזה במחיר נמוך יותר ובכך להוזיל את העלות הכוללת של השילוש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@IDOnoach

א. נכון, המעבד שלך הוא כבר בן כמה שנים, אבל אני לא חושב שאתה תראה שיפור על עשרות אחוזים אם תשדרג את מעבד ה Core i5-2500 שלך מהדור השני למעבד Core i5-6500 מהדור השישי פשוט כי במשחקים הגורם העיקרי שמשפיע הוא כרטיס המסך ולך כבר יש כרטיס מסך טוב.

ב. שים לב שלמרות שבכתבה אליה קישרת נרשם שיפור בביצועים, צריך לשים לב למשהו אחר - ברוב המוחלט של המקרים, גם עם מעבד Core i5-2500K ללא המהרה וזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz, עדיין מקבלים קצבי FPS דיי טובים. בסופו של דבר, אני לא בטוח שאתה תרגיש בהבדל בין FPS של 80 ל FPS של 100.

ג. שילוש חדש הכולל מעבד Core i5-6500, לוח אם בסיסי סביר ומודול זיכרון DDR4 בנפח של 8GB יעלה לך בסביבות ה-1500 ש"ח. לזה יש להוסיף גם קירור סביר למעבד, שיעלה בסביבות ה 100-150 ש"ח. אם תוכל להשיג מעבד Core i5 ולוח אם סביר בעלי תושבת 1151 בכ-500 ש"ח, אז זו עסקה דיי משתלמת, שכן בתוספת של פחות מ-200 ש"ח למודול זיכרון DDR4 בנפח של 8GB וכ-150 ש"ח לקירור דיי טוב (בהנחה שאתה לא יכול או רוצה להעביר את הקירור הקיים) תקבל מחשב דיי טוב בעלות כוללת של כ-850 ש"ח, וזה כבר הופך את האפשרות הזו ליותר אטרקטיבית. בנוסף אתה אולי תצליח למכור את השילוש הנוכחי שלך בכמה מאות שקלים, כך שבפועל יכול להיות שההשקעה הכוללת מצדך תהיה רק 300-600 ש"ח וזה כבר באמת משתלם.

ד. אני אישית הייתי מעדיף להמתין עוד קצת עד שישוחררו מעבדי ה Kaby Lake (הדור השביעי) לתושבת 1151 ואולי גם כמה לוחות אם חדשים (כאלו המבוססים על ערכת שבבים מסדרת ה-200). השיפור בביצועים בין המעבדים  כנראה לא משמעותי, אבל ייתכן שבאותו המחיר תוכל להשיג חומרה קצת יותר טובה וקצת יותר מתקדמת מאשר יש כרגע בשוק. בנוסף יש אפשרות שהדבר יוביל להוזלה של מחירי לוחות האם המבוססים על ערכות השבבים מסדרה 100 (החנויות ירצו להיפטר מהמלאי) כך שיהיה אפשר להשיג לוח אם כזה במחיר נמוך יותר ובכך להוזיל את העלות הכוללת של השילוש.

תודה על התגובה המפורטת.

מבחינתי שיפור של 80 ל100 הוא חסר משמעות... גם שיפור של 60 ל100 הוא אינו רלוונטי בעיני.

אני מדבר נטו על שיפור מכיוון של 40 ל60 במשחקים כבדים בהגדרות גבוהות (בממוצע), ובעיקר צמצום הנפילות המעצבנות ל20-30

בכל מקרה, קיבלתי את התמחור למעבדים לעובדי אינטל וגם לבאנדלים. אשמח לדעת אם זו עסקה עד כדאי כך משתלמת שכן שווה לי לשדרג

הניחו כי זה המחיר הסופי:

I3 6320 -79$

I5 6500-99$

I5 6600- 111$

I5 6600K= 120$

I7 6700- 155$

I7 6700K= 173$

מחירים לבאנדל הכולל לוח אם GIGABYTE H170M-D3H (לוח יחסית יקר, לא?)

I5 6500- 170$

I5 6600- 181$

I7 6700-223$

פורסם

לוח האם GA-H170M-D3H של Gigabyte נראה לוח אם סביר - בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון ו-6 שלבי ייצוב מתח למעבד, עם חיבורים דיי סטנדרטיים (הייתי מעדיף לוח עם כרטיס קול ALC1150, אבל גם ה ALC892 הוא כרטיס קול טוב). אני לא יודע אם הייתי אומר שמדובר בלוח יוקרתי וגם לא "יקר" (בפלונטר הוא נמכר ב-550 ש"ח). הדבר היחיד שמפריע לי הוא שמדובר בלוח בגודל micro ATX ולא בגודל ATX, אבל זה לא אמור להפריע לרוב האנשים.

מבחינת מחירי המעבדים - מדובר במחירים מאד משתלמים (בסביבות ה-600 ש"ח למעבד Core i7-6700 כשבחנויות הוא עולה יותר מפי שניים).

לאור זאת הייתי שוקל לקנות את החבילה (הבאנדל) השלישית - גם מעבד Core i7-6700 וגם לוח אם דיי סביר ב-223 דולר (פחות מ-900 ש"ח) נראה לי מאד משתלם. אני אזכיר שאתה תצטרך לקנות גם זיכרון DDR4 וכנראה גם קירור למעבד, שזה אומר השקעה נוספת של לפחות 300-400 ש"ח, כלומר העלות הכוללת תהיה בסביבות ה 1200-1300 ש"ח (אני הייתי מציע להשקיע כבר בזיכרון בנפח של 16GB, שעולה כ-300 ש"ח, דבר שיביא את העלות הכולל לכ-1400 ש"ח). מבחינת יחס הביצועים למחיר, אין ספק שמדובר בעסקה מאד משתלמת. 

ציטוט של IDOnoach

מבחינתי שיפור של 80 ל100 הוא חסר משמעות... גם שיפור של 60 ל100 הוא אינו רלוונטי בעיני.

אני מדבר נטו על שיפור מכיוון של 40 ל60 במשחקים כבדים בהגדרות גבוהות (בממוצע), ובעיקר צמצום הנפילות המעצבנות ל20-30

בסופו של זה תלוי בכך - אם משתלם לך להשקיע סכום כזה בשביל לצמצם את "הנפילות המעצבנות", אז תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים