עבור לתוכן

זקוק לעזרה בהרכבת מעבד ולוח אם מתאימים למפרט ספציפי.

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

בגלל שכבר עשיתי טעות בהרכבת מחשב בעצמי פעם אחת בעבר, אני למדתי לקח והפעם החלטתי שאיעזר באנשים שמבינים.
יש לי בינתיים את המפרט הבא:

מארז - Zalman Z11

ספק כוח - FSP AURUM PRO 1200W 80+GOLD

זכרונות - G.Skil 2x8 GB 2133 MHz
כ. מסך - AMD Radeon 7990 HD 6GB
דיסק קשיח - אחד SSD, ועוד אחד רגיל.

אני מחפש לוח אם ומעבד שיתאימו למפרט הנ"ל בצורה טובה, ואני אשמח לכמה אופציות - כאלה זולות יותר וכאלה יקרות ואופטימליות יותר.

תודה רבה,
אליסף

פורסם

תמלא את השאלון שנמצא בדביק, וכך יוכלו לענות לך בצורה עניינית.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אם יצרתי בלאגן או לא שמתי לב לאחד מחוקי הפורום. תוכל לעזור לי בשליחת הקישור לשאלון? אני לא מוצא אותו...

פורסם

@OvO מתייחס לשאלון שנמצא בדיון הזה בפורום ייעוץ לפני רכישת מחשב.

בנוגע לחומר הקיימת:

א. המארז שלך (Z11 של Zalman) נראה סביר והוא מאפשר לך להתקין לוחות אם בגודל ATX.

ב. ספק הכח שלך הוא מוגזם - סביר מאד שהיית יכול להסתפק בספק כח של 650W או אפילו 550W אלא אם כן אתה מבצע המהרה או שאתה עושה שימוש במערך כרטיסי מסך. בהנחה שהוא תקין, הוא בהחלט אמור להספיק לכל מחשב מודרני שתקנה.

ג. בנוגע לזיכרון - לא ברור אם מדובר בזיכרון DDR3 או בזיכרון DDR4, שכן קיימים זכרונות DDR3 המסוגלים לעבוד בתדר של 2133MHz ואילו התדר המינימלי של זיכרונות DDR4 הוא 2133MHz. 

אם מדובר בזיכרון DDR4 אז אין בעיה - אפשר להעבירו למחשב הבא.

אם מדובר בזיכרון DDR3, אפשר לקנות לוח אם למעבד בעל תושבת 1151 שתומך ב DDR3 אבל אני אישית לא הייתי עושה זאת מכמה סיבות:

1. בכדי שזיכרון DDR3 יעבוד בתדר של 2133MHz סביר להניח שהוא יצטרך תוספת מתח (אולי ל 1.65V) ואילו בקר הזיכרון של מעבד Skylake רישמית מיועד לעבודה עם זיכרון DDR3L שעובד במתח של 1.35V, דבר שיכול לגרום נזק למעבד בטווח הארוך.

2. זיכרון DDR4 יחליף לחלוטין את זיכרון DDR3 בשלב מסויים כך שאם בעוד מספר שנים תרצה להוסיף עוד זיכרון למחשב יכול להיות שתהיה לך בעיה למצוא זיכרון DDR3 בשוק (במחיר סביר).

3. ישנם מודולי זיכרון בנפח של 16GB מסוג DDR4, כך שהדבר מאפשר התקנת נפח זיכרון גדול יותר במחשב אם אי פעם יעלה צורך כזה.

אגב, אם תבחר לקנות זיכרון DDR4 אני מניח שתוכל למכור את זיכרון ה DDR3 שלך.

ד. בנוגע לכרטיס המסך ולכונני ה SSD - לא ממש רלוונטי, שכן הם יעבדו עם כל חומרה שנמצאת בשוק כיום (וגם כזו מלפני 10 שנים), כך שהם לא ממש מגבילים אותך מבחינה כלשהי.

בסופו של דבר צריך לדעת מספר דברים:

א. מה התקציב שלך?

ב. האם צריך לכלול גם זיכרון וקירור למעבד?

ג. האם אתה מתכנן לקנות את החומרה מחנות מסויימת (זה יכול להשפיע על המחיר ועל המבחר של דגמי הרכיבים)?

ד. האם יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם (מספר יציאות מסויים מכל סוג וגד')?

ה. הדבר הכי חשוב - למה בדיוק ישמש המחשב?

בנוסף יהיה נחמד לדעת את המפרט של המחשב הנוכחי - אולי יתברר שבכלל אין לך צורך בשידרוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים