עבור לתוכן

מתכנן לשדרג מעבד, לוח אם וזכרונות - אשמח לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וערב טוב,

ממש בקרוב אני מתכנן לשדרג מעבד (ל- i7 6700), לוח אם (ל- Asus H170 Pro Gaming) וזכרונות (ל-16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz CL13 - 1.35V - 288Pin - XMP HyperX Savage Black)

מה דעתכם על השדרוג? כל הרכיבים יעלו לי בערך כ- 2,400 ש"ח. שווה את המחיר? כעיקרון השדרוג הוא למטרת גיימינג כבד ושימוש מהנה יותר במחשב..

בקשר ללוח אם, אם יש לכם לוח אם של Asus להציע לי עד 700 ש"ח אשמח לקבל.

תודה רבה ושיהיה לילה טוב,

דור

פורסם

אפשר לדעת בבקשה ממה אתה משדרג? (צרף אם כבר מפרט קיים מלא).

פורסם

@dorbar123

א. היה נחמד אם בנוסף לפירוט המחשב הנוכחי, כפי ש @OvO ביקש, היית גם מפרט את המחיר עבור כל אחד מהרכיבים שבחרת.

ב. לוח האם שבחרת נראה לי נהדר, אבל אם אתה לא צריך את כל התכונות שהוא מציע, אתה בהחלט יכול לחסוך קצת כסף ולהסתפק בלוח אם קצת יותר זול. באופן אישי, במחיר של כ-650 ש"ח (לפחות בפלונטר) הלוח הזה נראה כמו בחירה מצויינת ואם אני הייתי קונה מחשב היום הוא היה אחד המועמדים המובילים שלי.

ג. אם אתה לא מתכנן לבצע המהרה של הזיכרון, ולא נראה שזה המצב, אני לא ממש רואה סיבה שבגללה יש צורך להשקיע בזיכרון שבחרת. אני הייתי מעדיף לחסוך קצת לקנות זיכרון מסדרת ה Fury של HyperX, שסביר להניח שייתן לך ביצועים דומים עד זהים. למעשה, לדעתי יהיה עדיף לך לבחור בזיכרון DDR4 שעובד בתדר של 2400MHz ובמתח של 1.2V שהוא גם זול יותר מאשר בזיכרון שעובד בתדר של 2133MHz במתח של 1.35V אך בעל CL קצת יותר נמוך.

ד. אל תשכח שאתה צריך גם קירור למעבד, וקירור נורמלי יעלה לך בסביבות ה 100-150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

@smalul

קודם כל, תודה רבה על התגובה. דבר שני, אחרי חשיבה ארוכה אני הולך על i7 6700 ו- Asus H170 Pro Gaming. ובקשר לזיכרון, יצרתי קשר עם החנות "STARTPC" והם אמרו לי שזיכרון של 2400 לא יהיה יותר ללוח ושאני אלך על 1333, הם צודקים? אני די חושש לקחת את ה- 2400 מאחר והוא לא יהיה מתאים לי למערכת..

כל העסקה תעלה לי בסביבות ה- 2,600 ש"ח. מה דעתך? שווה את המחיר השדרוג הזה?

וזה המפרט שלי כרגע:

i5 2500

H67M-D2

8GB

R9 280X

תודה והמשך ערב מהנה,

דור

פורסם

א' - המפרט שלך לא נראה רע בכלל (הנוכחי)

ב' - אני לא מבין מדוע יהיה עלייך להשתמש בזכרון DDR3 במהירות 1333MHZ על לוח H170 עם זכרון DDR4. מישהו פה התבלבל.

ג' - לדעתי זו תיהיה בחירה יותר נבונה:

logo-dark.png
מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1370 ₪ - * מבצע * - Quad Core i7 6700 Skylake 3.4Ghz S1151
לוח אם: 619 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 S1151
זכרון: 319 ₪ - * חדש במבצע * - 16G Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 2427 ₪ למזומן  
 2475 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

עם לוח Z170, תוכל לבצע המהרה "לא רשמית" באמצעות הביוס הזה:

http://overclocking.guide/download/gigabyte-ga-z170-gaming-k3-non-k-oc-bios/

והמדריך הזה:

http://overclocking.guide/gigabyte-z170-non-k-overclocking-guide/

זכרון 16GB בסטיק אחד יאפשר לך לשמור את הסלוטים לעתיד, ויתן לך אפשרות להתקין עד 64GB (!!!) ראם במערכת.

לא יהיו יתרונות משמעותיים עבור שימוש ב2 סטיקים של שמונה בהשוואה לסטיק אחד של 16.

בנוגע לשימוש המהנה יותר במחשב - יש לך SSD? משפר פלאים את החווייה בעלות מזערית. הפיח תרתי משמע חיים חדשים במערכת בת ה9 שברשותי.

פורסם

^ מסכים, ובדיוק בגלל זה שאלתי את פותח השרשור מה המפרט הנוכחי שלו.

הרבה אנשים מניחים שהם צריכים לשדרג את המחשבים המזדקנים שלהם, ולא מבינים שקפיצת הביצועים בין I5 מדור שני לI5 אפילו מדור שישי אינה כזאת גדולה (במיוחד לגיימינג). וברוב המקרים אינה מצדיקה שדרוג.

אי אפשר לומר את אותו דבר על כרטיסי המסך ששם הקפיצה היא אדירה. (במיוחד במחנה הירוק).

ולכן השדרוג שאתה מתכנן לעשות מפספס את המטרה.. שינוי של שילוש ירוויח לך אולי כמה FPS בודדים בגלל המעבד החזק יותר, אבל כרטיס כגון הgtx 970 ומעלה, ירוויח לך הרבה יותר FPS.

מחשב חדש ירוויח הכי הרבה FPS :)  

באופן כללי, אם הגיימינג מרגיש טיפה עייף, אז אין כמו כרטיס מסך חדש בשביל לרענן את החוויה.

אם השימוש השוטף מרגיש טיפה כבד, SSD אכן יכול לחולל פלאים.

אני אישית הייתי מתחיל משדרוג הכרטיס והוספת SSD, ובמידת הצורך מחליף רק אחר כך שילוש. (אבל אני משוכנע שלא יהיה בכך צורך)

פורסם
  • מחבר

תודה לכם. בשעה טובה קניתי את הרכיבים החדשים! ;) איזו התרגשות!

על איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים לי להתקין? Windows 7 או 10?

יש לי כרגע בבית את הקירור למעבד Arctic Cooling Freezer 13, הוא מתאים ל- i7 6700?

תודה רבה.

פורסם

מזל טוב. תתחדש ותהנה.

ברור שעדיף להתקין 10, זו המערכת הכי מודרנית וחדשה עם אורך החיים הכי ארוך מבין הווינדווסים שמסתובבים היום בשוק.

פורסם
  • מחבר

תודה. ובקשר לקירור של המעבד שיש לי כרגע, הוא יתאים ל- i7 6700?

פורסם

1156,1155,1150,1151 - כולם עם אותם חריצים לקירור כך שלא אמורה להיות בעיה.

פורסם

תתחדש, רק חבל ששדרוג הכרטיס לא בא בחשבון.

280X כרטיס נחמד, אבל שדרוג לכרטיס חזק יותר היה נותן אימפקט יותר רציני על חווית הגיימינג שלך.

לא חשוב העיקר שתהנה..

פורסם

@dorbar123

א. תתחדש.

ב. איזה לוח אם קנית בסוף - את ה H170 Pro Gaming של Asus או את ה GA-Z170-Gaming K3 ש@אור כהן הציע? מה לגבי הזיכרון?

ג. בשביל התייחסות עתידית - האם אתה מרגיש לאחר השידרוג המחשב יותר מהיר ואם כן - עד כמה (הערכת כללית שלך)?

@OvO

אני לא בטוח שהחלפת כרטיס מסך מ R9 280X ל GTX 970 היא ממש משתלמת - תוספת הביצועים שתקבל (אם בכלל) לדעתי לא שווה השקעה של 1400 ש"ח (שזה כנראה המחיר הנמוך ביותר בו אפשר להשיג GTX 970 חדש).

פורסם

אני סובר ששדרוג שכזה (כרטיס מסך), ייתן תועלת יותר גבוהה בגיימינג מאשר שדרוג של שילוש והישארות עם ה280X.

אני יודע מה היכולות של ה280X, יש לי 7970 מואץ (מאוד), ואני גם יודע שהמעבד שלי שלא חזק בהרבה מה2500 (3470) יכול לשאת על גבו כרטיסים חזקים בהרבה.

לi5 2500 נשארו עוד קצת אדי דלק במיכל, ושידוך עם 970 אולי היה גורם לצוואר בקבוק, ולא מממש את מלוא פוטנציאל הכרטיס, אבל אני חושב שהשיפור (ואני די בטוח שהוא היה קיים) היה מצדיק קנייה של כרטיס כהתחלה ושדרוג של שילוש בהמשך.

כמובן שייתכן שאתה צודק, אבל כמו שאמרתי, זה כבר לא חשוב :D  העיקר שהוא יהנה.

אני מתכנן שדרוג של כרטיס, למשהו חזק בהרבה מהנוכחי שלי משהו בדמות ה1070 או אלטרנטיבה אחרת אדומה.

יותר מאשמח לשתף לאחר הרכישה, כיצד הכרטיס החדש מתפקד עם שאר המערכת הוותיקה שלי :) 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים