עבור לתוכן

מה ההבדל בין באס לבין המכפלה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני לאט לאט למד את העסק של oc ומחליף לאט לאט חלקים במחשב כמו ספק חדש וזיכרון חדש

ובקרוב אני יקנה מעבד חדש

ורציתי לשאול משהו

שאם אני יקנה מעבד רגעל יענו לא mobile אני יוכל לעלות לו את הבאס אבל לא יוכל לשחק אם המכפלות

אז רציתי לשאול הרי המהיריות אותן מהריות פחות או יותר אם זה או בלי זה

אז מה היתרון לעלות גם את המכפלות

ומה ההבדל בין המכפלות לבין הבס

אני מקווה שתעזרו לי ולא תתעלמו מהשאלה?

פורסם

המהירות של המעבד , כלומר המגה הרצים נמדדת לפי הבאס כפול המכפלה שנקבעה למעבד.

עכשיו הבאס קשור לזכרונות לפי מחלקה (divider) , שאותה אתה יכול לשנות בביוס , למשל 1:1 כשהמספר הראשון (השמאלי") מסמן את הבאס והימני את מהירות הזכרונות , במצב כזה כאשר הבאס על 200 מה"ז מהירות הזכרונות צריכה ליהיות 200 מה"ז גם כן , אבל בגלל שאלו זכרונות DDR אז מהירות הזכרונות יהיו כפול 2 , 400 מה"ז .

לכן על מנת לעשות נגיד אובר קלוק של הבאס ל200 מה"ז , ותשתמש במכפלה של 1:1 תצטרך זכרונות עם רוחב פס של 400 מה"ז (PC3200).

אז אם הבנת מה שאמרתי אז כשמעלים את הבאס בעצם גם משנים את מהירות הזכרונות , זה נותן העלה גדולה בביצועים.

אז תחשוב שאתה רוצה באס של 230 ומשתמש בDIVIDER של 1:1 אז הזכרונות יהיו במהירות 460 . ואם תכפיל את הבאס נגיד ב12 אז זה יהיה ככה :

230 * 12 = 2760

ז"א שמהירות המעבד היא 2760 מה"ז.

נ.ב.

1 . אם אתה עושה 200 באס וצריך זכרונות עם רוחב פס של 400 מה"ז אתה לא חייב לקנות PC3200 , אתה יכול לקנות זכרונות יותר איטיים אבל חזקים ולעשות להם אוברקלוק בכדי ליהיות יותר מהירים , אבל עד כמה שהם יכולים...

2. להעלות את הבאס לא תמיד מעלה את הזכרונות , כמו שאמרתי זה תלוי בDIVIDER , אם אתה על 5:4 אז מהירות הבאס תיהיה יותר גדולה ממהירות הזכרונות...

דוגמא ל5:4 ( לא כלכך מדוייק)

באס - 200

זכרונות - 333

מקווה שעזרתי ;)

פורסם

בקצרה...

מכפלה תעלה רק את המעבד ובאס יעלה את המערכת כולה.

פורסם
ובאס יעלה את המערכת כולה.

תלוי באיזה DIVIDER אתה מתמש!

פורסם

כיוון שלא ציינתי שום דבר בעניין מן הסתם מדובר בסטנדרטי. 5:4 או 1:1 לא משנה. ברגע שהFSB עולה גם הזיכרון עולה.

פורסם

קח דוגמא שמראה שמה שאמרת לא תמיד נכון עם 5:4 (80%)-

אם אתה עם 1:1 ועל 133 אז הזכרונות ב266

אם אתה מעלה את זה ל150 ו5:4 אז הזכרונות 240.

ברגע שהFSB עולה גם הזיכרון עולה

הFSB עלה הזכרונות ירדו , shiz חשוב שתבין את זה בכדי לעשות אובר.

פורסם

קח דוגמא שמראה שאני צודק:

5:4

fsb=166

mem=133

1:1

fsb=166

mem=166

OC

fsb=200

mem=160

fsb=200

mem=200

מסתבר שצדקתי מלכתחילה ;D

אתה פשוט לא הבנת כמו שצריך :-\

פורסם

אני לא רוצה סתם לסטות מהנושא ולהמשיך להתווכח אבל....

אתה אמרת -

ברגע שהFSB עולה גם הזיכרון עולה.

ואני הוכחתי לך שטעית.

אני לא אמרתי שאם מעלים את הבאס הביצועים לא עולים , רק הדגמתי מקרה שמה שאמרת לא תמיד נכון כדי שפותח הת'רד לא יתבלבל ואתה אמרת את זה -

קח דוגמא שמראה שאני צודק:

fsb=166

mem=133

fsb=166

mem=166

OC

fsb=200

mem=160

fsb=200

mem=200

מסתבר שצדקתי מלכתחילה

אתה פשוט לא הבנת כמו שצריך

אבל עוזב אותך ויכוחים.

פורסם

בוא נפסיק את הוויכוח בטענה שאתה סטית מלכתחילה, אני לא ציינתי דבר על שום מכפלות, כלך שמבחינת נתונים מצינים אני טענתי טענה נכונה.

פורסם

בא לא נסיים אותו בטענה שסטיתי כי לא סטיתי. למה אתה סתם מכריז דברים מה אתה חושב שאני מנסה לנצח אותך במשהו? ::) ::) ::)

אתה יכול להמשיך ונסות לתקל כמה שאתה רוצה .

לפותח הת'רד אני מקווה שעזרתי לך , ותשתדל להתסתכל על הDIVIDER כשזה נוגע לבאסים ומהירות זכרונות .

אני לא חושב שיש לי עוד סיבה להגיב בת'רד הזה... :-X

פורסם

סבבה, נסגר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים