עבור לתוכן

ספק כח חלש יכול לגרום לצוואר בקבוק ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז בסופו של דבר הספק לא מגביל בביצועים - כעובדה?

או יכול להיות throtteling בתדר עקב חוזר הספק ?

פורסם

ציטוט של Teknik

אז בסופו של דבר הספק לא מגביל בביצועים - כעובדה?

או יכול להיות throtteling בתדר עקב חוזר הספק ?

יכול להיות 101 דברים, חוסר בהספק בדרך כלל גורם להקרסה של מערכת יותר מאשר להנמכת כח. כשמעבד מקבל כמות קצרה מדי של כח הוא בדרך כלל מרים ישר ידיים והמחשב פשוט יקרוס. אתה יכול לראות דוגמה לזה כשעושים אוברקלוקינג וכמות החשמל פשוט אינה מספקת. קריסה של המעבד מביאה את המערכת ל-HALT מוחלט.

@Oren electronic ל-3.3V יש היום תפקיד מינימאלי בממשק PCIE והוא בדרך להכחדות מוחלטת. כמעט הכל היום במחשב מוזן מ12 ו-5 וולט. חלק, כמו כוננים קשיחים מוזנים קצת משניהם. 3.3V מתעלק על מסילת ה-5V בספקי כח מודרניים כשל-12V יש מסילה משלו. לגבי בחינה שלי, כבודו מוזמן לנסות. עם השנים הסבלנות מתקצרת.

פורסם

PCIE מוגבל רק בתקינה ל-75W, כשיש מקרים שהוא עובר משמעותית את התקינה הזאת בעולם החומרה, אגב. 

לא אכפת לי מה ההכשרה של אנשים אחרים, ולא רוצה שיהיה אכפת לאחרים מה שלי. במשך עשור פה באתר ראיתי מגוון רחב של בעלי תעודות שיש להם ידע מביך.

ואני לא צריך ללמוד דברים שאני יודע כבר, אבל מעריך ידע בפורום לעיני אחרים. חומרה שעוברת דרכי באופן סדיר בעשור האחרון עם מספיק מידע מיצרנים בטרם השקה מלמדת אותי מספיק. לא מתעסק באלקטרוניקה, רק בחומרה נטו לפרנסה ולתחביב.

כל הסבר שאני נותן פה הוא מופשט כדי שגם יוסי המוכר מכולת מאשקלון יוכל להבין, אני מקווה. אם הייתי נכנס ל-Nitty Gritties של כל פס חיווי בכל לוח מודפס אף אחד לא היה טורח בכלל לקרוא.

פורסם

מה המשפט האחרון אמור להביע ומה הוא קשור? כמה ניסו בכלל? לרוב עדכון ביוס שנכשל גורם לכך שהלוח לא מסוגל לאתחל את עצמו ולכן לא מגיע לפוסט. לכן בד"כ יש ביוס כפול.

שים לב לצריכת חשמל של כרטיס מסך:
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_295_X2/22.html

פורסם

סליחה על הבוטות, אבל התחרות הזאת למי יש ז** יותר ארוך כבר מיצתה את עצמה מזמן.

אורן, נכנסת לפורום ב200 קמ"ש, אף אחד לא מכיר אותך, יש לך 148 הודעות עד לרגע זה ואני לא מתייחס לדירוגים השליליים כי הרבה מהם, הם סתם בשביל לגרום לך לשקוע (למרות שחלקם מוצדקים בהחלט).

אדם חכם, לוקח את הדברים בסבלנות. אתה בפורום חדש, קח את הזמן להכיר את האנשים, תתיידד במקום לרכוש אויבים..

אני לא מבין מה הטירוף שלך להשתלט על כל post ולשפוך טונות של אינפורמציה לרוב לא רלוונטית בכדי להראות הנה אני חכם ואני יודע משהו.. תוך כדי וויכוח עקר וחסר טעם עם אנשים.

עכשיו אתה על הכוונת של כל מנהלים באתר, מה יצא לך מזה?!

סתם דוגמה מהחיים. אני מהנדס ראשי של חברה רפואית (שלא אנקב את שמה) באזור השפלה. אתה יודע כמה אני יותר חכם או לפחות מלומד מאנשי הייצור שעובדים אצלנו במפעל? אבל הם עם וותק של שנים ואני נותן לכל אחד ואחד מהם כבוד. וגם אם אני מסביר להם משהו, זה בצורה מכובדת כך שהם לא ירגישו טיפשים. ותתפלא, גם הם ללא תארים נוצצים והשכלה אקדמית מלמדים אותי דברים שלא ידעתי פה ושם.

אותו דבר גם כאן, אולי חלק מהמומחים לא מהנדסים עם תארים נוצצים, אבל הם עתירי ניסיון ברמות הזויות. הם לא צריכים להוכיח את עצמם בפורום שעזרו לבנות במו ידיהם, לעומת זאת אתה כן.

ואם אתה רוצה ללמד מישהו משהו, ואין לי ספק שידע כן יש לך. תעשה זאת בדרכי נועם ולא בהתלהמות, זה עדיף לכולם (גם לך).

לגבי כל השאר, נראה לי שצריך להרפות קצת מאורן, כי עושה רושם שהוא נכנס לסוג של מגננה, מתחושה (כנראה נכונה) שכולם נגדו.

אני חושב שאם יש דרך לאפס את הדירוגים השליליים שלו יש לעשות זאת כדי שהוא יפתח דף חדש, כי מתוך 73, אולי עשרה באמת משקפים משהו.

פרס נובל לשלום שלי השנה!!!

נערך על-ידי OvO

פורסם
ציטוט של Teknik

אז בסופו של דבר

אם הספק לא עומד דרישות של המחשב, איך זה יבוא לידי ביטוי?

לא תהיה תצוגה?

איתחולים?

סימפטום אחר..?

מנסיון שלי עם ספק שהתפגר (enermax 525W modu) עם כ. מסך ג'יפה 670 -התצוגה פשוט כבתה והמחשב המשיך לפעול כרגיל, אז עברתי לכ.מסך OB , אחרי שבוע שוב לא הייתה תצוגה אז הוצאתי לחלוטין את הכ. מסך (ע"מ לחסוך ב-W) והספק החזיק את המחשב....

כמובן שבשלב זה כבר הזמנתי לי ספק חדש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים