עבור לתוכן

שאלה לגבי התקנת דרייברים של לוח אם GIGABYTE

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום לכולם,

האמת שאני תמיד מסתבך עם זה וזה קצת מביך אבל עד עכשיו התקנתי דרייברים דרך הדיסק ואז עדכנתי דרך WINDOWS UPDATER את הגרסה.

אבל לא נראה לי שזה פתרון יותר מדי טוב אז רציתי לדעת, מה אני אמור להוריד מהאתר של GIGABYTE מבחינת הדרייברים של הלוח אם.

WINDOWS 10 64 BIT ואם מישהו יוכל להקדיש קצת זמן כדי להסביר לי בקצרה מה זה אומר כל אחד אני מאוד אודה לו 9_9

תודה לעוזרים :)

פורסם

אני אישית תמיד מעדיף להוריד את הדרייברים המעודכנים ביותר מאתרי יצרני השבבים ולא מאתר יצרן הלוח שכן הדרייברים שם כנראה יהיו המעודכנים ביותר. אני גם לא הייתי סומך על העידכונים של Windows 10 וכבר היו מקרים שבהם הדרייברים שהותקנו ע"י מערכת ההפעלה פשוט לא היו תקינים.

בנוגע לדרייברים עצמם - בעיקרון ישנם כמה רכיבים עיקריים בלוח האם הדורשים דרייברים:

א. ערכת השבבים, שבד"כ מיוצרת ע"י יצרן המעבד (אינטל או AMD).

ב. כרטיס הקול, שבד"כ מיוצר ע"י Realtek.

ג. כרטיס הרשת, שמיוצר ע"י Realtek, אינטל או חברה אחרת.

ד. הליבה הגרפית המובנית במעבד ("כרטיס המסך המובנה"), שהיא חלק מהמעבד (אלא אם כן יש לך לוח אם ישן מאד).

בנוסף לכך גם כרטיס המסך והציוד ההיקפי שלך (למשל - מדפסת) דורשים דרייברים.

בד"כ אפשר להפעיל את רוב (אם לא את כל) החומרה עם הדרייברים שמובנים במערכת ההפעלה. הבעיה היא שלא תמיד מדובר בגירסאות המעודכנות ביותר וייתכן שאף נעשה שימוש בדרייבר גנרי שאמנם עובד אך לא מאפשר לנצל את החומרה במלואה.

ציטוט של Eli236

ואם מישהו יוכל להקדיש קצת זמן כדי להסביר לי בקצרה מה זה אומר כל אחד אני מאוד אודה לו

הבעיה כאן היא שלא ציינת את דגם לוח האם שלך, אז אי אפשר לומר לך אילו דרייברים אתה צריך...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אני אישית תמיד מעדיף להוריד את הדרייברים המעודכנים ביותר מאתרי יצרני השבבים ולא מאתר יצרן הלוח שכן הדרייברים שם כנראה יהיו המעודכנים ביותר. אני גם לא הייתי סומך על העידכונים של Windows 10 וכבר היו מקרים שבהם הדרייברים שהותקנו ע"י מערכת ההפעלה פשוט לא היו תקינים.

בנוגע לדרייברים עצמם - בעיקרון ישנם כמה רכיבים עיקריים בלוח האם הדורשים דרייברים:

א. ערכת השבבים, שבד"כ מיוצרת ע"י יצרן המעבד (אינטל או AMD).

ב. כרטיס הקול, שבד"כ מיוצר ע"י Realtek.

ג. כרטיס הרשת, שמיוצר ע"י Realtek, אינטל או חברה אחרת.

ד. הליבה הגרפית המובנית במעבד ("כרטיס המסך המובנה"), שהיא חלק מהמעבד (אלא אם כן יש לך לוח אם ישן מאד).

בנוסף לכך גם כרטיס המסך והציוד ההיקפי שלך (למשל - מדפסת) דורשים דרייברים.

בד"כ אפשר להפעיל את רוב (אם לא את כל) החומרה עם הדרייברים שמובנים במערכת ההפעלה. הבעיה היא שלא תמיד מדובר בגירסאות המעודכנות ביותר וייתכן שאף נעשה שימוש בדרייבר גנרי שאמנם עובד אך לא מאפשר לנצל את החומרה במלואה.

הבעיה כאן היא שלא ציינת את דגם לוח האם שלך, אז אי אפשר לומר לך אילו דרייברים אתה צריך...

שכחתי לציין :S

לוח אם GIGABYTE H81M-HD3 REV 1.0

והבנתי מגוף התשובה שלך את התשובה לשאלה ששאלתי.

רק דבר אחד לא רשמת שם.

מה זה הSATA?

http://ca.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4674#dl

פורסם

טוב, אז בעמוד ההורדות שקישרת אליו דיי מוסבר למה מיועד כל דרייבר - ה Realtek HD Audio Driver הוא הדרייבר של כרטיס הקול, ה Realtek LAN Driver  הוא הדרייבר של כרטיס הרשת החוטי וכד'.

בקשר לדרייבר ה SATA שאתה שואל לגביו - אני מניח שאתה מתכוון ל Intel SATA Preinstall driver (For AHCI / RAID Mode). אם כן, אז מדובר כאן בדרייבר שיש להתקין בשלב התקנת מערכת ההפעלה בכדי שתוכנת ההתקנה תזהה את התקני האיחסון שלך אם הם פועלים במצב AHCI או RAID ותאפשר לך להתקין את מערכת ההפעלה עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים