עבור לתוכן

בעיה - ביצועי מחשב לא מספקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :) אני חדש בפורום אז במידה ועברתי על חוק מסויים אשמח להארה.

יש ברשותי מחשב בערך שנתיים, המפרט שלו הוא:

i7-2600 3.40GHz

4GB Ram

Nvidia GeForce gtx570

לכרטיס המסך מחוברים 2 מסכים בחיבור DVI:

- Dell P2414H

- Asus VW192T

אני משחק לרוב במשחק אחד ב-CSGO ובמסך השני אני מריץ CHROME עם כמה חלוניות, או צ'אטים של סטים או סקייפ.

קודם כל ה-FPS לא יציב בעליל, ואני על ההגדרות הכי נמוכות האפשריות במשחק. אחרי כמה זמן של משחק (לא בהתחלה לרוב) אני מתחיל להרגיש תקיעות אבל לא מדובר בירידה של FPS או בלאגים, זה פשוט מרגיש כאילו אני מתקדם לשניה מהר ולשניה לאט, אני לא מצליח להבין ממה זה נובע.

שמתי לב שהמחשב מגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד, פתחתי וראיתי שלכרטיס מסך שלי מחוברים 4 ברזלים שהם אלה שפולטים את החום - רותחים בטירוף (אם משאיר את האצבע על זה 3 שניות זה כוויה)

אני מניח שהברזלים האלה נועדו לקירור, לא יודע מה הטמפרטורה שלהם אמורה להיות אבל זה ממש קיצוני.

בלי קשר נאמר לי שכדאי לי לשדרג את הראם במחשב כי הוא רק 4GB.

אשמח לתשובה - מה אני צריך לעשות כדי שהמחשב יצליח להריץ CSGO בצורה חלקה (לפחות 60 FPS יציב בלי דרופים) במסך אחד יחד עם נגיד כרום במסך השני בכמה חלונות?

יש עדיפות למחיר הנמוך ביותר, כי אני חייל וההכנסה המוכרת שלי יורדת מאלפיה לחודש.

אם צריך תמונות או משהו כזה תבקשו ואוסיף, תודה מראש לכל העוזרים xD

פורסם

דחוף שידרוג זכרון ,  אם אתה יכול לשים 16 גיגה  מה טוב . 
4 לא מספיק לכלום היום .

שידרוג נוסף משתלם זה לשים כונן SSD . 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Yehudaa

דחוף שידרוג זכרון ,  אם אתה יכול לשים 16 גיגה  מה טוב . 
4 לא מספיק לכלום היום .

שידרוג נוסף משתלם זה לשים כונן SSD . 

יש לי כרגע 4 סלוטים במחשב של RAM, מתוכם 2 תפוסים כשבכל אחד 2GB של קינגסטון.

אתה ממליץ לי להסיר אותם לגמרי ולהחליף ב-4 ו-4 לצורך העניין? 16 גיגה נראה לי מוגזם ויקר לדרישות שלי מהמחשב.

כונן SSD, במה הוא יעזור? (לא בנימה צינית, רציני לגמרי אני לא מבין בזה לחלוטין אני רק יודע שהוא יותר מהיר)

ומה בנוגע לכרטיס מסך שמתחמם מאוד? האם יש בזה בעיה כלשהי?

והאם ההמלצות שלך יעזרו לי לשיפור FPS ולהתייצבות שלו במשחק?

ואקצר את זה כדי שיהיה קל לענות:

1. להוציא את 2 כרטיסי הראם ולהחליף ב-2 של 4GB לאחד זה יספיק?

2. במה SSD יעזור? 

3. האם יש בכרטיס מסך בעיה או שהוא אמור להתחמם?

4. במטרה להעלות ולייצב FPS, מה השדרוג המתבקש?

פורסם

תנקה אבק במארז ובכרטיס, תוודא שהמאווררים עובדים.

צריך לנטר את המחשב, אחוזי שימוש במעבד, בכרטיס, טמפ' מעבד וכרטיס וכו'.

הכל באוויר בלי זה, 70 מעלות זה לא כמו 90, ככה תוכל לראות איפה הצוואר בקבוק או אם יש האטה עקב התחממות וכו'.

כמו שיהודה אמר, זכרון כמעט בטוח שחסר, הייתי קונה אחד של 8 ומוסיף לקיים, במידה ויש בעייה הייתי קונה עוד אחד של 8, אם לא בא לך להתעסק עם זה קנה 2 של 8.

ssd לא מוסיף fps אבל עליית משחקים, תוכנות, מפות וכו' ישתפרו. גם hdd יכול לגרום לתקיעות (בדר"כ שהוא לא תקין), ממה שאתה מתאר אני מעריך שזה לא המצב אצלך, בכל מקרה על תקנה ssd פחות מ250GB, הוא יוכל לעבור איתך הלאה.

פורסם
ציטוט

4. במטרה להעלות ולייצב FPS, מה השדרוג המתבקש?

יש לך מעבד די טוב , גם כרטיס מסך לא רע .
הזכרון כרגע הוא צוואר בקבוק רציני .  
SSD  יעזור לעליית המחשב מהר יותר , ויעזור לטעינת תוכנות מהר יותר .  
תוריד את התוכנה GPU-Z  ותראה איזה טמפרטורה יש לכרטיס מסך . 
אם זה גבוהה מדי  היה טוב שתשים  איזה מאוורר (תשתדל לקנות אחד שקט ) ליד הכרטיס מסך . 

אם עדיין  לאחר השידרוגים אתה לא מרוצה מה FPS , תקנה כרטיס מסך חזק יותר , שכן כיום יש הרבה יותר טובים ממנו  . 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

הכל באוויר בלי זה, 70 מעלות זה לא כמו 90, ככה תוכל לראות איפה הצוואר בקבוק או אם יש האטה עקב התחממות וכו'.

כמו שיהודה אמר, זכרון כמעט בטוח שחסר, הייתי קונה אחד של 8 ומוסיף לקיים, במידה ויש בעייה הייתי קונה עוד אחד של 8, אם לא בא לך להתעסק עם זה קנה 2 של 8.

ssd לא מוסיף fps אבל עליית משחקים, תוכנות, מפות וכו' ישתפרו. גם hdd יכול לגרום לתקיעות (בדר"כ שהוא לא תקין), ממה שאתה מתאר אני מעריך שזה לא המצב אצלך, בכל מקרה על תקנה ssd פחות מ250GB, הוא יוכל לעבור איתך הלאה.

ציטוט של Yehudaa

אם זה גבוהה מדי  היה טוב שתשים  איזה מאוורר (תשתדל לקנות אחד שקט ) ליד הכרטיס מסך . 

אם עדיין  לאחר השידרוגים אתה לא מרוצה מה FPS , תקנה כרטיס מסך חזק יותר , שכן כיום יש הרבה יותר טובים ממנו  . 

תודה על התשובות הענייניות, אני אשפר את הזכרון בתור התחלה. אני חושב שאקנה שני כרטיסי זכרון של 8GB, יש המלצות לסטיק ראם איכותי ובמחיר שלא מכאיב בכיס?

אוריד מחר את התוכנה GPU-Z ואעדכן בקשר לכרטיס מסך, ובקשר ל-SSD - זה ישפיע לצורך העניין גם על פתיחה של חלוניות והרצה שלהן (לא מדבר על תגובה מהשרת אינטרנט, אלא לצורך העניין אם אני פותח כרום עד שהוא מתאפס וכו') ? או רק על פתיחת קבצים מהמחשב עצמו

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ebaysecrets

תקנה באיביי דיסק קשיח SSD ותחבר ללפטופ במקום הנוכחי:

samssd256gb (Small).jpg

Samsung 850 Pro 256GB SSD

יש לי מחשב נייח, לא לפטופ

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Yehudaa

ציטוט של none77

על פי GPU-Z הטמפרטורה בכרטיס מסך אחרי  גיימינג היא 88 מעלות צלזיוס וזה כמעט ולא יורד גם אחרי הרבה זמן, זאת טמפרטורה סבירה לכרטיס מסך?

אגב, אם אפשר המלצה ל-2 ראם סטיק של 8GB לאחד, ול-SSD שיתאים לי זה יהיה מצוין (עדיפות למחיר לא גבוה)

פורסם

הכרטיס הזה די חמים, לפי nvidia הטמפ' המקסימלית היא 97 מעלות, סביר שהוא הבצע האטה קצת מעל, מה שכן יש עוד רכיב שיכול להתחמם אפילו יותר זה הvrm. בדר"כ עבור שרידות לטווח ארוך מומלץ לא לעבור את ה85-90 מעלות, במקרה שלך הייתי בעיקר מוודא שאין האטות בגלל טמפ', צריך לנטר תוך כדי משחק, אתה יכול ליצור לוג עם msi afterburner ולראות אחר"כ מה היה כולל אחוזי שימוש וכו' גם של המעבד, גם בgpu-z ניתן ליצור לוג.

ניתן לראות אותו בגרף עם generic log viewer.

http://www.hwinfo.com/addons.php

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

הכרטיס הזה די חמים, לפי nvidia הטמפ' המקסימלית היא 97 מעלות, סביר שהוא הבצע האטה קצת מעל, מה שכן יש עוד רכיב שיכול להתחמם אפילו יותר זה הvrm. בדר"כ עבור שרידות לטווח ארוך מומלץ לא לעבור את ה85-90 מעלות, במקרה שלך הייתי בעיקר מוודא שאין האטות בגלל טמפ', צריך לנטר תוך כדי משחק, אתה יכול ליצור לוג עם msi afterburner ולראות אחר"כ מה היה כולל אחוזי שימוש וכו' גם של המעבד, גם בgpu-z ניתן ליצור לוג.

ניתן לראות אותו בגרף עם generic log viewer.

http://www.hwinfo.com/addons.php

https://docs.google.com/document/d/1dixI4OzQhPNiA11ToemX0bKfuWpF9e81UNp4DVPMIw0/edit?usp=sharing

הנה קישור ל-LOG בזמן משחק, לא הצלחתי להבין ממנו כלום. אני רואה שהטמפרטורה מגיעה במקרים קיצוניים אפילו ל-96 מעלות צלזיוס.

פורסם

אתה קרוב מאוד לטמפרטורה המקסימלית ,  יכול להיות בגלל זה הכרטיס מצמצם פעילותו וכתוצאה מכך הביצועים יורדים . 

פורסם

יש קישור לאתר, רשמתי את שם התוכנה כדי שתוכל לראות בצורה גראפית. בעמודה sensors בgpuz גם יש גרף קטן, לא יודע לכמה זמן אחורה.

הכרטיס חם, זה שזה לא מומלץ מבחינת שרידות זה דבר אחד, בthroteling הכרטיס מוריד מהירות שעון כדי להתקרר, לפי מה שראיתי מהנייד אין פה הורדת מהירות שעון, מצד שני אחוזי הניצול GPU load נמוכים, בהנחה שבדקת במאמץ, צריך לבדוק מה קורה בגיזרת המעבד והזכרון, יכול להיות שכרגע הזכרון יוצר צוואר בקבוק שמונע מהכרטיס להגיע לניצול. הכי טוב תבדוק עם לוג מmsi afterburner שם ניתן לראות תמונה כוללת עם fps ניצול מעבד וזכרון. אתה יכול גם להוריד מכסה צד ולשים מאוורר לצורך בדיקה כדי לראות אם יש הבדל, בגדול כמו שאמרנו זכרון בטוח חסר והכרטיס לא חזק במיוחד, אבל שדרוג כרטיס זה כבר בהתאם לדרישות שלך, בכל מקרה קודם תגיע לניצול של הכרטיס הזה......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים