עבור לתוכן

המלצה לשלישיה מבוססת תושבת LGA1151 במימדי ITX?

Featured Replies

פורסם

אשמח להמלצה לשלישה מבוססת תושבת LGA1151 במימדי ITX עבור משחקים חדשים ותוכנות כגון פוטושופ \ מתמטיקה \ מאטלב.
עדיפות למערכת קטנה ככל הניתן.
תקציב: 2000~ ש"ח

הרעיון הנוכחי שלי:
לוח אם:  Asus Z170I Pro Gaming
מעבד: Processor Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray
זיכרון:  Memory DDR4 16G 2400Mhz CL15 1.2V Kingston HyperX Fury Black

סה"כ: 2100 ש"ח

כ.מסך GTX970 שאולי יעודכן ל-1070 בקרוב. ספק כוח של 650W 

נערך על-ידי J S Bach

פורסם

בנוגע למעבד - אני מניח שהתקציב מגביל אותך למעבד Core i5, אז אין יותר מדיי מה לעשות לגביו.

בנוע לזיכרון - אולי אפשר לחסוך כמה שקלים אם תבחר זיכרון העובד בתדר של 2133MHz.

זה משאיר רק את לוח האם. השאלה היא האם יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם כמו כרטיס רשת אלחוטי מובנה או יציאות וחיבורים שלוח אם פשוט יותר (כמו ה B150I PRO GAMING/AURA של Asus) לא מספק לך? בעיקרון אני רואה שיש לוחות אם בגודל ITX גם במחירים של כ-400 ש"ח (כמו ה H110M-ITX של ASRock), כך שבעיקרון השיקול הוא רק מבחינת הדרישות שלך מלוח האם (את הגודל של המערכת לא ניתן לשנות - כל הלוחות בגודל ITX הם פחות או יותר באותו הגודל והמעבד והזיכרון כלל לא משפיעים על גודל המערכת).

הערה: אם אתה קונה מעבד בתצורת tray יש לקנות עבורו גם גוף קירור מתאים, כאשר יש לשים לב לגודלו במיוחד אם אתה מוגבל מבחינת גובה המארז.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אני אכן מסתבך מעט עם בחירת הקירור כיוון שאני רואה כמעט לכל קירור רשמים סותרים וזה מעצבן ומוזר למדי. 
בנתיים צמצמתי את זה ל:
Noctua NH-L9i 

Scythe Big Shuriken 2 Rev.B

Zalman Mini-ITX CNPS2X
הבעיה היא שאני קורא ביקורות שחלקן מהללות את כל אחד מהן וחלקן טוענות שהגופים כלל לא מקררים ויקרים מדי...

בנוגע ללוח האם - כרגע יש לי מתאם AC1200 של NETGEAR. האם יש עדיפות למה שיש ללוח האם שציינתי להציע?
ואני זקוק פשוט ללמעלה מ-6 יציאות USB

פורסם

בקשר לגוף הקירור:

א. תבדוק האם יש מקום במארז לגוף קירור בגובה "סטנדרטי" - זה שלוח האם שלך קטן לא אומר שאתה חייב להשתמש בקירור בעל פרופיל נמוך. אם יש לך מקום, אתה כנראה תוכל לקנות גוף קירור כזה שהוא כנראה גם יהיה יותר זול מגופי הקירור שציינת (למיטב הבנתי לא אמור להיות הבדל בחורים לגוף הקירור בין לוח ATX ולוח ITX).

ב. היות ואתה מתכנן לקנות מעבד ממשפחת ה Skylake עדיף לדאוג שגוף הקירור שתקנה לא יהיה כבד מדיי, אחרת הדבר יכול לעקם את המעבד (מעבדי ה Skylake דקים יותר לעומת המעבדים מהדורות הקודמים). אם אני לא טועה, מומלץ שמשקל גוף הקירור לא יעלה על 650 גרם. באופן כללי לא רצוי לנייד מחשב עם מעבד Skylake כאשר גוף הקירור "כבד" מחובר אליו בכדי שהוא לא יתעקם.

ג. אם אתה בכל זאת רוצה לנייד את המחשב שלך, אני מציע לך לקנות גוף קירור בעל פלטה אחורית (backplate) בכדי לוודא שגוף הקירור יהיה מחובר בצורה מאובטחת יותר. מבחינה זו שלושת גופי הקירור שבחרת אמורים להתאים.

ד. לשימושים שלך (לא למטרות המהרה) אני מאמין שכל אחד משלושת גופי הקירור הנ"ל יתאים. איזה מהם יעיל יותר? אני לא יודע - בשביל זה צריך לחפש מבחני ביצועים וביקורות.

שים לב שה NH-L9i של noctua מומלץ למעבדים עם TDP של עד 65W, כך שהוא אמור להתאים גם למעבד Core i5-6500 (רשימת מעבדים המתאימים לגוף הקירור הזה) אבל אני לא בטוח שאני אישית הייתי בוחר בו בגלל שהמעבד Core i5-6500 הוא בעל TDP של 65W (מבחינתי זה גבולי). לגבי הקירורים Big Shuriken 2 Rev. B של Scythe וה CNPS2X של Zalman - אני לא רואה מידע לגבי ה TDP המקסימלי עבורו הם מיועדים.

ציטוט של J S Bach

כרגע יש לי מתאם AC1200 של NETGEAR

אני לא יודע למה זה בדיוק קשור ללוח האם - לפי האתר של NETGEAR, אני מניח שאתה משתמש במתאם הזה. אם הוא עושה את העבודה ואתה מרוצה מהחיבור האלחוטי, אתה לא צריך כרטיס רשת אלחוטי (כזה המובנה בלוח האם, דבר שבד"כ מייקר את לוח האם, או כזה שניתן להתקינו בחריץ הרחבה, דבר שכמעט ואינו אפשרי בלוח בגודל ITX). אני אישית משתמש במתאם USB בכדי לחבר את המחשב שלי לרשת האלחוטית בבית.

בלוח H110M-ITX של ASRock אני רואה שיש 6 חיבורי USB בפאנל האחורי (2 מסוג USB 3.0 ו-4 מסוג USB 2.0). זהו לוח תקציבי סביר, אך אני אישית לא הייתי בוחר בו גם בגלל שהוא מבוסס על ערכת השבבים הבסיסית H110 וגם בגלל שמערכת ייצוב המתח למעבד נראית לי דיי פשוטה.

בלוח B150I PRO GAMING/AURA של Asus אני רואה שיש 5 חיבורי USB בפאנל האחורי (3 מסוג USB 3.0 ו-2 מסוג USB 2.0), אך אל תשכח שאפשר לחבר גם חיבורי USB למארז (בהנחה שיש כאלו).

מה שאתה צריך לעשות הוא לבחור את לוחות האם המתאימים לך מבחינת הדרישות (מספר חיבורים ויציאות מכל סוג, התקציב והחנות ממנה אתה מתכנן לבצע את הקנייה) ואז כאשר יהיה לך מבחר יחסית קטן יהיה אפשר לנסות ולעזור לך למצוא את לוח האם המשתלם יותר מבינהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים