עבור לתוכן

המחשב נתקע כל כמה דקות, צריך המלצה לחנויות בראשון, שדרוג זיכרון ועוד

Featured Replies

פורסם

1. המחשב בן כמה שנים ותקופה מאוד ארוכה נתקע כל כמה דקות לכמה שניות ואז ממשיך לפעול, בנוסף כאשר אני מפעיל את כל המאוררים במארז הוא מפסיק לפעול, בביוס כתוב שאחד או שניים מהמאווררים לא מתפקד טוב אז כיביתי את אחד המאוררים ואז המחשב חזר לפעולה. אין לי מושג למה זה קורה אבל אני בטוח שהבעיה היא חומרתית. מישהו מכיר חניות מומלצות בראשון לתיקון המחשב?

2. באותה הזדמנות אני רוצה לשדרג את הזיכרון בצורה משמעותית (המקסימום האפשרי?) לצורך משחקים, עבודה עם מכונות וירטואליות ופשוט future proof... המלצות?

3. כשקניתי את המחשב קיבלתי המלצות לעשות לו אוברקלוקינג אבל לא נגעתי בזה. מאיפה אני מתחיל? קישור מומלץ? 

המפרט שלי:

asustek p8z68-v

3.40ghz i7 2600k sandy bridge

(ddr3 8gb (channel#: dual

geforce gtx 560 ti

צריכים עוד מידע?

תודה מראש.

פורסם

מועבר לפורום תמיכה טכנית למחשבים.

בקשר לבעיה עם המאווררים:

א. איזה ספק כח יש לך? יכול להיות שהוא חלש מדיי או פשוט לא תקין כך שכל הפעלת מאוורר נוסף גורמת למחשב להפסיק לעבוד.

ב. איך בדיוק המאווררים מחוברים במחשב? האם כולם מחוברים ללוח האם? האם הם מחוברים לספק הכח ישירות? האם הם מחוברים לבקר מאווררים?

בנוגע לזיכרון - הלוח P8Z68-V של Asus תומך בעד 32GB של זיכרון ב-4 מודולים מסוג DDR3, כך שלא צריכה להיות בעיה להוסיף עוד זיכרון. אני מניח שכרגע יש לך 2 מודולי זיכרון בנפח של 4GB כל אחד. לשימושים כלליים (לא להמהרה) אפשר לומר שעדיף לך לקנות את מודול הזיכרון (אחד או יותר) הכי זול שתמצא שהוא בנפח של 8GB העובד בתדר של 1600MHz של חברה מוכרת ועם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ לכל החיים). כמובן שיש לציין את האפשרות (הדיי קלושה) שייתכן ותהיה בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים והזיכרון החדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם - אין יותר מדיי מה לעשות בקשר לכך מלבד לוודא שהביוס מעודכן לגירסה האחרונה (עידכוני ביוס לעיתים פותרים בעיות תאימות עם הזיכרון) ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון לפני הקנייה.

בנוגע להמהרה - אם אין לך מושג מה שאתה עושה בדוק את הפורום אוברקלוקינג וקירור, שם יכולים לעזור לך יותר. בגדול להמהרה אתה צריך מעבד בעל מכפלה פתוחה (ויש לך כזה), לוח אם טוב ומתאים (ונראה שלוח האם שלך הוא כזה) וקירור טוב למעבד. ההמהרה עצמה נעשית ע"י שינוי מכפלת המעבד בביוס כך שהוא יעבוד בתדר גבוה יותר ובדיקת יציבות - אם המערכת לא יציבה, אפשר לנסות להוסיף מעט מתח למעבד ולבדוק האם הדבר פותר את בעיית היציבות. לאחר מכן יש לחזור על התהליך עד שמגיעים לתדר העבודה הרצוי או לשלב שבו כבר לא ניתן להעלות יותר את תדר המעבד. שים לב שאם תגדיל את המתח למעבד אתה מסתכן בכך שתגרום לו או ללוח האם נזק.

פורסם

לגבי חנות מומלצת בראשון לציון לא ממש מכיר ידוע לי שוולקום טכנולוגיות(שותפים של TMS מנתניה) היו בראשון לציון ועברו לחולון ויש גם את פלונטר בת"א.

אגב לא ציינת תקציב(זיכרון+כרטיס מסך) ואולי אתה גם רוצה SSD או שיש לך?

בנוסף לעזרה מהפורום יש גם את המדריך הבא למעבד מהתושבת שלך(1155)

מדריך אוברקלוקינג למעבדי K

פורסם
  • מחבר

ספק כוח: antec true power trio tp3-650 watt

4 מאווררים: 2 בחזית, אחד מחובר ללוח אם ואחד מאחור. כולם פועלים. לא מחוברים לספק כוח.

אוברקלוקינג, אני אבדוק בפורום אוברקלוקינג ואת הלינק.

אין לי ssd, כרגע אני מעוניין לשדרג רק זיכרון ולתקן את הבעיה שתוקעת את המחשב כל כמה דקות.

תמונות מצורפות.

יש טעם לשלם לחנות על ניקוי מחשב? קניתי מלפני שנה מיכל לחץ אויר וניקיתי את האבק עד כמה שאפשר בעזרת המיכל וחלקי המארז שאפשר לנתק ולנקות. כמו שאתם רואים צריך שוב ניקוי.

דרך אגב, קניתי את המחשב מלפני כמה שנים בהמלצת האנשים בפורום הזה למפרט וחנות (שוב תודה :-) )  rsm זה השם אם אני זוכר, ליד עזריאלי.

20160522_160211.jpg

20160522_160356.jpg

נערך על-ידי progame

פורסם

לשלם על ניקוי רק אם אתה כבר שמת את המחשב בחנות לצורך שדרוג שאתה לא מבצע אולי בעצמך, אבל אם יש לך זמן פשוט תוציא את מסנן האבק הקדמי במארז שלך(אפשר לראות שהוא נשלף ע"פ התמונה) תנקה אותו וגם את המסנן של ספק הכוח(אני מניח שיש) ואם יש לך מיכל לחץ אויר עדיין זה יעזור להוציא את האבק בצלעות הקירור של המעבד/כרטיס מסך ושאר המארז עם מיבש שער על קור ובזהירות בלי להצמיד.

פורסם
ציטוט של progame

כאשר אני מפעיל את כל המאוררים במארז הוא מפסיק לפעול, בביוס כתוב שאחד או שניים מהמאווררים לא מתפקד טוב אז כיביתי את אחד המאוררים ואז המחשב חזר לפעולה.

אני מניח שניסית בכל פעם לכבות/לנתק מאוורר אחר ובכל פעם זה פתר את הבעיה. אם זה לא המצב, כלומר מאוורר ספציפי גורם לבעיה, אז דיי בטוח שהבעיה היא במאוורר.

ציטוט של progame

ספק כוח: antec true power trio tp3-650 watt

4 מאווררים: 2 בחזית, אחד מחובר ללוח אם ואחד מאחור. כולם פועלים. לא מחוברים לספק כוח.

מתוך 4 מאווררים כתבת ששניים מחוברים ללוח האם ואף אחד מהם לא מחובר ישירות לספק הכח. מכאן אני מסיק ששני האחרים מחוברים לבקר מאווררים.

אני לא חושב שיש בעיה עם ספק הכח שלך, שכן הספק  TP3 650 הוא  של חברה מוכרת והוא בעל הספק של 650W, ולמרות שהוא נראה דיי בסיסי (ביקורת), הוא עדיין אמור להספיק לכל שימוש ביתי עם כרטיס מסך אחד, אך אני לא יכול לשלול לחלוטין את האפשרות שהוא הגורם לבעיה.

אם הבעיה נגרמת ממאוורר שמחובר ללוח האם ישירות ולא לבקר המאווררים ייתכן שהבעיה נובעת מתקשורת לא תקינה בינו לבין לוח האם - בביוס יש בד"כ אפשרות לנטר את מהירות הסיבוב של המאווררים שמחוברים ללוח אם. אם אחד המאווררים מדווח שהוא לא מסתובב (בגלל בעיה במאוורר, בחיבור או בלוח האם) ובביוס מוגדר שהמאוורר הזה חייב לעבוד (במיוחד אם זה המאוורר שמוגדר כמאוורר של המעבד), יכול להיות שזו הסיבה שהמחשב מסרב להידלק או מפסיק לעבוד.

זה כמובן לא שולל אפשרות שהגורם לבעיה הוא אחר כמו למשל מאוורר שמקצר או בעיה בבקר המאווררים.

ציטוט של progame

תקופה מאוד ארוכה נתקע כל כמה דקות לכמה שניות ואז ממשיך לפעול

היות וכנראה יש לך בעיה עם המאווררים במחשב, יכול להיות שכתוצאה מכך יש לך גם בעיה של התחממות של רכיבים, ובעיקר התחממות של המעבד. אם המעבד שלך מתחמם יותר מדיי, יכול להיות שהוא מגיע למצב של "השתנקות" (throttling) כלומר הוא מאט את פעילותו בכדי להקטין את החום שהוא יוצר בכדי שלא ייגרם לו נזק. אני מציע שתנטר את הטמפרטורות במחשב (לניטור טמפרטורות ליבות המעבד אני משתמש בתוכנת RealTemp, אבל אפשר להשתמש גם בתוכנות כמו HWiNFO או HWMonitor שיכולות להציג גם את מהירות הסיבוב של המאווררים שמחוברים ללוח האם) ותראה האם באמת מדובר בבעיית התחממות.

ציטוט של progame

יש טעם לשלם לחנות על ניקוי מחשב?

אני לא חושב שצריך להשתגע - אני בד"כ משתמש בשואב אבק בכדי לנקות את המחשב שלי ולא נתקלתי בבעיות. אם ממש צריך, אז אני גם מפרק את המאווררים עצמם ומנקה אותם. אני לא רואה סיבה שלא תוכל לנקות את המחשב שלך באותו אופן אלא אם כן באמת אין לך מושג מה שאתה עושה ואתה ממש מפחד לפתוח את המחשב.

בקיצור, כל הדברים הנ"ל הם כנראה קשורים. מה שאני מציע לך הוא:

א. קודם כל לנקות את המחשב - פרק את המאווררים, נקה אותם ואם יש צורך גם שמן אותם, נקה גם את שאר המחשב ובפרט את גוף הקירור של המעבד. את המאוורר של ספק הכח אפשר גם לפרק, אבל זה דורש יותר עבודה ורוב האנשים כנראה שלא יעשו את זה (במיוחד אם ספק הכח עדיין באחריות ופתיחתו תגרום לביטול האחריות). לכן אם אתה מנקה את המאוורר של ספק הכח אתה יכול להשתמש בלחץ אוויר.

ב. נטר את הטמפרטורות ומהירות הסיבוב של המאווררים. אם יש בעיה בטמפרטורות של המעבד יש לטפל בה, דבר שיכול לכלול החלפת מאוורר, ריענון משחה תרמית ובמקרה הגרוע - החלפת גוף הקירור (במידה וגוף הקירור לא מתאים למעבד שלך, אך לפי התמונות לא נראה שזה המקרה אצלך).

ג. אם הבעיות עדיין ממשיכות, אני מציע לנסות ספק כח אחר בכדי לבדוק האם הוא הגורם.

פורסם

לדעתי עדיף להשתמש במייבש שיער על קור מאחר ועם שואב אפשר להצמיד בטעות את הצינור לחלקים מסוימים בגלל עוצמת היניקה החזקה.

פורסם

אם יש לך במחשב רכיב שיכול להישאב ע"י שואב אבק אז כנראה שהוא לא מחובר טוב וזה לא תקין. בנוסף, מייבש שיער רק מפזר את האבק לסביבה בעוד ששואב אבק "אוסף" את האבק אליו כך שהוא לא יוכל לחזור למחשב.

פורסם

נראה שלא הבנת אותי הכוונה שכאשר אתה משתמש בשואב זה יכול בגלל העוצמה להיצמד לאזורים מסוימים בגלל עוצמת היניקה כאשר מקריבים לחלק מסוים כנראה שיש גם עוד סיבות שאני לא מודע אליהם למרות שמעולם לא באמת הייתה לי בעיה גם עם שואב מאחר ועשיתי זאת תמיד בעדינות כנ"ל לגבי מיבש השיער, ובכלל מיבש שיער על קור יעשה את זה טוב יותר ויוציא את האבק מאיזורים נוספים במארז שלא נראים לעין וכמובן זה ברור שהוא יפזר את האבק לסביבה שהיא החדר אבל גם יוציא יותר אבק וגם אפשר לשאוב אותו בו זמנית.

ובכלל שואב אבק יש כאלו שהם במיוחד למחשבים והם יקרים

http://www.ebay.com/itm/MetroVac-DataVac-ESD-Safe-Pro-Series-Vacuum-Blower-MDV-1ESD-/331752863043?hash=item4d3e02f543:g:RS4AAOSwT~9WlpOy

למשל אצל How-To Geek

http://www.howtogeek.com/57870/ask-how-to-geek-why-you-should-never-vacuum-your-pc-converting-books-for-the-kindle-and-controlling-multiple-computers-with-one-keyboard/

ציטוט

It’s bad to clean the inside of your computer with a vacuum cleaner because vacuuming creates a large static build up that could (and most likely will) discharge into the sensitive electronics inside your computer case.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים