עבור לתוכן

מתכוון לשדרג את המעבד ולוח אם שלי, אשמח לעזרה לפני.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, קודם כל, שיהיה לי בהצלחה אני חדש כאן ;)

טוב אז ככה, יש ברשותי כרגע מעבד Intel Core i5 2500, לוח אם H67M-D2. לאחר 5 שנים איתם, החלטתי להשתדרג ולרכוש מעבד ולוח אם חזקים יותר..

אני הולך על Intel Core i7 6700, ולוח Asus H170-PRO ורציתי לדעת מה דעתכם על השדרוג.. שניהם עולים לי בערך כ- 2,000 ש"ח.. שווה את המחיר? ד"א, מה אתם אומרים על StartPC? ראיתי שהמחירים אצלם די נמוכים משאר החנויות..

תודה רבה על העזרה ושיהיה שבוע טוב לכולם!

פורסם

אתה מודע לזה שאתה צריך זכרונות חדשים גם? גם אם תלך על לוח אם עם זכרונות DDR3 הם דורשים DDR3L במתח נמוך ולא זכרונות DDR3 רגילים. בקיצור אתה תצתרך להוסיף עוד 300-400 שקל ל16GB של DDR4.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של David_K

אתה מודע לזה שאתה צריך זכרונות חדשים גם? גם אם תלך על לוח אם עם זכרונות DDR3 הם דורשים DDR3L במתח נמוך ולא זכרונות DDR3 רגילים. בקיצור אתה תצתרך להוסיף עוד 300-400 שקל ל16GB של DDR4.

אני יודע ואני מודע לזה שאני צריך להוסיף עוד כסף לזיכרון, פשוט לא רשמתי את זה בדיון.

ובקשר לזיכרון, עדיף סטיק אחד של 16GB או שניים של 8GB?

פורסם

@dorbar123

1. שים לב שיש 3 דגמים של לוחות של Asus ששם הדגם שלהם כולל את הצירוף "H170 PRO":

א. ה H170 PRO.

ב. ה H170 PRO/USB 3.1.

ג. ה H170 PRO GAMING.

כולם לוחות אם סבירים, אולם ה H170 PRO GAMING הוא הלוח העשיר ביותר בתכונות מבין השלושה (יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, יותר חריצי PCI Express X1, כרטיס קול איכותי יותר עם יותר יציאות אודיו, יציאות גרפיות מכל הסוגים ו-2 חיבורי USB - אחד מסוג Type-A והשני מסוג Type-C) ואני אישית הייתי בוחר בו. אני רואה שההפרש במחיר בין ה H170 PRO GAMING לבין ה H170 PRO בפלונטר הוא 5 ש"ח בלבד (638 ש"ח לעומת 633 ש"ח), כך שאני לא רואה סיבה שלא להעדיף אותו על פני האחרים, אלא אם כן בחנות ממנה אתה קונה הלוח הזה לא נמכר.

2. בנוגע לזיכרון - מבחני ביצועים מראים שכיום זה פחות משנה אם אתה משתמש במודול זיכרון אחד או שניים (מבחינת העבודה בערוץ בודד מול ערוץ כפול), לכן השיקול שלך צריך להיות המחיר (בד"כ מודול זיכרון אחד זול יותר מאשר שני מודולי זיכרון שנותנים ביחד את אותו הנפח) והחשיבה לעתיד (האם בעתיד יותקן יותר מ 32GB של זיכרון במחשב). כמובן שאם אתה יודע שהיישומים שלך ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון עדיף לך לבחור בתצורה של ערוץ כפול.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@dorbar123

1. שים לב שיש 3 דגמים של לוחות של Asus ששם הדגם שלהם כולל את הצירוף "H170 PRO":

א. ה H170 PRO.

ב. ה H170 PRO/USB 3.1.

ג. ה H170 PRO GAMING.

כולם לוחות אם סבירים, אולם ה H170 PRO GAMING הוא הלוח העשיר ביותר בתכונות מבין השלושה (יותר שלבי ייצוב מתח למעבד, יותר חריצי PCI Express X1, כרטיס קול איכותי יותר עם יותר יציאות אודיו, יציאות גרפיות מכל הסוגים ו-2 חיבורי USB - אחד מסוג Type-A והשני מסוג Type-C) ואני אישית הייתי בוחר בו. אני רואה שההפרש במחיר בין ה H170 PRO GAMING לבין ה H170 PRO בפלונטר הוא 5 ש"ח בלבד (638 ש"ח לעומת 633 ש"ח), כך שאני לא רואה סיבה שלא להעדיף אותו על פני האחרים, אלא אם כן בחנות ממנה אתה קונה הלוח הזה לא נמכר.

2. בנוגע לזיכרון - מבחני ביצועים מראים שכיום זה פחות משנה אם אתה משתמש במודול זיכרון אחד או שניים (מבחינת העבודה בערוץ בודד מול ערוץ כפול), לכן השיקול שלך צריך להיות המחיר (בד"כ מודול זיכרון אחד זול יותר מאשר שני מודולי זיכרון שנותנים ביחד את אותו הנפח) והחשיבה לעתיד (האם בעתיד יותקן יותר מ 32GB של זיכרון במחשב). כמובן שאם אתה יודע שהיישומים שלך ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון עדיף לך לבחור בתצורה של ערוץ כפול.

קודם כל, תודה רבה על העזרה, עזרת לי מאוד.

דבר שני,הלוח אם Asus H170 PRO GAMING נראה אחלה וגם המחיר סביר מאוד אז אני אלך עליו.

אשמח אם תמליץ לי על שני סטיקים של 8GB (אסתפק ב 16G להרבה שנים) במחיר טוב..

יש ברשותי את הספק כוח SS-650HT, לא אמורה להיות בעיה איתו נכון? מבחינת חיבוריו ללוח אם וכו'..

ד"א, מה אומרים החיבור השחור והכתום? ואת החיבור של הרמקולים, אני מחבר לירוק כן?

914884Untitled.png

תודה רבה!

פורסם

1. לא נהוג לצטט הודעה שנמצאת בדיוק מעל ההודעה שלך בשלמותה - זה דיי משתמע מכך שאתה מגיב שאתה מתייחס להודעה שמעליך.

2. כל זיכרון של חברה מוכרת שתקנה עם אחריות ארוכה אמור להתאים לך. אני אישית הייתי כנראה בוחר בזיכרון ה Fury של HyperX העובד בתדר של 2133MHz עם תיזמונים של 14-14-14 ומתח של 1.2V או בתדר של 2400MHz עם תיזמונים של 15-15-15 ובמתח של 1.2V (פשוט כי ההפרש במחיר אמור להיות דיי קטן). כמובן שאין מניעה לבחור בזיכרון של חברה מוכרת אחרת אם המחיר שיוצע לך יהיה זול יותר (זה תלוי בחנות ממנה אתה מתכנן לקנות את הזיכרון).

3. ספק הכח SS-650HT של Seasonic נראה לי ספק כח דיי סביר. הוא מגיע עם כל החיבורים הנדרשים (חיבור ATX של 24 פינים, חיבור של 4/8 פינים למעבד ו-2 חיבורי 6/8 פינים לכרטיס המסך), כך שמבחינה זו הוא אמור להספיק לך. גם מבחינת ההספק לא צריכה להיות בעיה אלא אם כן אתה מתכנן מערך של כרטיסי מסך.

4. בנוגע לחיבורי האודיו - זה לא ממש משנה שכן כיום ברוב כרטיסי הקול ניתן להגדיר את התפקיד של כל חיבור כזה באופן ידני. זה אומר שאתה לא חייב לחבר את הרמקולים שלך דווקא לחיבור הירוק אלא תוכל לחברם לכל חיבור שתבחר והדרייבר של כרטיס הקול אמור לתת לך אפשרות להגדיר בדיוק את תפקיד אותו חיבור (רמקולים קידמים, רמקולים אחוריים, אוזניות, מיקרופון וכד').

פורסם
  • מחבר

טוב תודה הבנתי. יש לי את המארז Corsair Carbide Series SPEC-01, הלוח אם  H170 PRO GAMING ייכנס בלי בעיה כן?

פורסם

המארז Carbide Series SPEC-01 של Corsair תומך בלוחות אם בגודל ATX כך שלא צריכה להיות בעיה להתקין בו לוח כמו ה H170 PRO GAMING של Asus, שהוא בגודל ATX.

פורסם
  • מחבר

לאחר הרכבת הרכיבים החדשים במארז אני מתכנן לפרמט את המחשב, מומלץ להתקין את הדרייברים של הלוח אם דרך הדיסק שקיבלתי מהחנות או להוריד דרייבר דרייבר מהאתר של Asus?

פורסם

אני תמיד ממליץ להוריד את הדרייברים הכי מעודכנים מאתרי היצרנים של הרכיבים - את הדרייבר של ערכת השבבים (ושל הליבה הגרפית המובנית אם אתה מתכנן להשתמש בה) מהאתר של אינטל, את הדרייבר של כרטיס הקול מאתר יצרן השבב (סביר להניח שמדובר ב Realtek), את הדרייבר של כרטיס הרשת החוטי מאתר יצרן השבב (סביר להניח שמדובר ב Realtek או באינטל) וכמובן את הדרייבר של כרטיס המסך מהאתר של AMD או NVIDIA בהתאם לסוג כרטיס המסך שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים