עבור לתוכן

P4C vs. A64

Featured Replies

פורסם

קודם כל חג שמח! :D

אז ככה, אני עומד לקנות מחשב חדש, ויש לי התלבטות קשה מאוד לגבי השילוש הקדוש, שיכול להשפיע על כל המערכת. אלו הן האפשרויות:

[glow=red,2,300]Pentium4 2.4C

Asus P4C800-E Deluxe

OCZ 1024MB(512x2) PC4000 Preformance Series[/glow]

[glow=green,2,300]Athlon64 3200+/3000+ (תלוי בתקציב הסופי)

Albatron K8X800 PROII

Twinmos 512MB PC3500[/glow]

קחו בחשבון שאני אעשה אוברקלוק (אפילו כבד), ועם קירור מתאים (ומתחים ראויים) למערכת א' אני יכול להגיע אפילו לבאס 300, בעוד שבמערכת ב' אני לא אגיע אפילו לבאס 220, בגלל שאין נעילת PCI/AGP. חוץ מזה, אין אפשרות למחלקים. אין גם אפשרות לשים שני סטיקים כלשהם, ו- 1GB של זכרון יכול להיות מאוד רצוי. ממילא, את ה- 64Bit המיוחלים אני לא אנצל עד שנת 2005-2007.

אז על איזה מערכת ללכת? קחו בחשבון שאני רוצה מאוד לעבור את ה- 20k ב- 3DMark01, ואפילו הרבה יותר.

עם איזו מערכת אני אצליח להגיע יותר רחוק (עם אוברקלוק לשניהן, שני המערכת האלו במהירויות הרגילות לא מרימות 20k)?

בכל העניין של האוברקלוק אני אצליח להגיע עם אינטל הרבה יותר רחוק, אז שימו לב.

המון תודה! :)

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם האינטל אתה לא בטוח מגיע לבאס 300....

זה תלוי בהרבה גורמים ובינהם מזל....

(וגם 300X12=3600 - לא כל מעבד מחזיק ככה....)

פורסם

אם בכלל היית מוחק את האפשרות הראשונה וקונה מעבד AMD מובייל עם לוח אם טוב וזכרונות טובים זה היה מגיע לאובר קלוק יותר גבוהה אפילו ממערכת האינטל שציינת.

פורסם

קודם כל אני חייב להגיד שאין בסיס להשוואה בין שני המעבדים אז לא נתחיל כם הנושא.

שנית AMD הוכיחו אלפי פעמים ש GHZ לא עושים את ההבדל כך שOC שונה בין AMD לאינטל.

שלישית AMD טובים יותר מאינטל (נא לא להתווכח אני מדבר על עלות/כוח ולא משהוא אחר) ה 64 של AMD קורע את אינטל ובגם הוא 64 ביט, לאינטל עדיין אין תשובה לזה.

ודבר סופי למרות שאני אישית נגד זה כי כמו שאנשים אמרו (לא עכשיו ולא פה) אין טעם לנסות ולהדביק את הטכנולוגיה.

אני מציע לחכות עד שמעבדי ה A64 יעברו לסוקט החדש, זה אולי לא חידוש טכנולוגי אדיר אבל לפחות יש את הדואל DDR שיתווסף, וזה לדעתי שווה.

לסיכום כך את A64 בכל מקרה

פורסם

הראשון עם כמה הסתייגויות...

1. גיגה זיכרון זה מיותר

2. הזכרונות יקרים, קח A-DATA 4000 יותר זול.

3. הגירסא של הלוח הזאת היא הכי יקרה שיש, קח יותר זולה בשביל לחסוך

4. 2.4C יהיה לך קשה למצוא

פורסם

בוא נעשה ככה , ניקח מעבד מובייל 2500 , במהירות סטוק של 1833MHZ , ונעשה לו OC ללפחות 2400MHZ עם קירור מתאים(קירור מים למשל יכול להביא את המעבד הזה לדעתי לפחות ל2600MHZ..)

עכשיו , כאשר הוא עובד ב2400MHZ , תיקח את זה כאילו הוא פועל על 3500(ואני לא צוחק...) , מכיוון שרוחב הפס שלו בין זיכרון המטמון לליבה יותר גדול(או משהו כזה... , אני לא ממש מתמצא בזה , הבקיצור הוא , שהוא עושה 9פעולות לפעימת שעון בעוד שהאינטל עושה 6.)

ותקבל לך מעבד+זיכרונות+לוח בהחלט מעל ומעבר.

אני יודע שאחד עם מעבד הגיע לסביבות ה20K ב3dmark01 בכיף... ואף יותר...

פורסם

גם עם קירור אוויר טוב נגיד - SP97+92MM הוא יגיע ל2600.

ורק שתדע ש2400 מגה הרץ אז הסימון שAMD יתנו לו זה 3600 אבל הוא יעבוד כמו 3.5GHZ של אינטל.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים ;D

קודם כל - למישהו יש מושג מתי מעבדי 939 יוצאים?

ואם לא בא לי לחכות עד אז - אלו מבין מהמערכות כדאי לי לבחור עכשיו?

אל תתייחסו לחלקים עצמם, ואל תציעו לי דגמים. קודם כל צריך לבחור את המעבד עצמו.

התקציב שחסכתי מאפשר את כל מה שבחרתי, ואפילו יותר. קחו בחשבון שאלו החלקים הלא-סופיים, וקודם צריך לבחור את הבסיס.

לא אמרתי שאני אשאר קבוע על באס 300, שזה אומר 3.6Ghz, אני יודע שזה לא עושה טוב למערכת. התכוונתי שאני אנסה להגיע ל- Pick כזה בשביל בנצ'מרקינג. עם הציוד שאני אקנה אני חושב שאני אצליח (וגם VDIMMOD מתוכנן).

לא נראה לי שאני אבחר ב- AXP בשביל מחשב חדש.

אם כבר כשידרוג למחשב הישן שלי.

Ikavol, למה אתה מתכוון כשאתה אומר "להדביק את הטכנולוגיה?"

חוץ מזה, כשאתה אומר "קורעים את המעבדים של אינטל", אתה צריך להיות ספציפי יותר. 3000+ שווה ל- 3.0, 3200+ שווה ל- 3.2, וכך הלאה.

עם מערכת האינטל אני אגיע הרבה יותר רחוק, במיוחד חרף הציוד שאני אוסיף.

בסוקט 939 החדש ללוחות יהיו נעילת PCI/AGP?

שאלות:

Stringer, עם מעבד אינטל מומהר בדומה למה שציינת אני לא אוכל לשבור את ה- 20k ויותר?

הרי אני יכול להביא אותו לבאסים שמימיים.

מה הבאס הדיפולטי של AXP? (אפקטיבי ולא-אפקטיבי).

אם אני אמהיר אותו ל- 2400Mhz למה הוא יהיה שווה ל- 3.5?

ההמהרה ל- 2400Mhz היא של הבאס או של המהירות של המעבד עצמו?

במה ה- A-DATA יותר טובים מה- OCZ הנ''ל? אני יודע שהם הרבה יותר זולים, אבל מה לגבי תזמונים, מתחים...

אם אני קונה מ- A-DATA אני הולך על PC4000, 2x512.

ולמה יהיה לי קשה למצוא 2.4C? :(

עוד דבר - מחירן של שתי המערכות יוצא בדיוק אותו דבר (האינטל זולה בכמה שקלים).

תודה! :)

פורסם

ג'יגה זיכרון זה ממש לא מיותר.

פורסם

התכוונתי לזה שכל חודש יוצאת טכנולוגיית מחשבים חדשה (מעבדים לוחותM ועוד...) שך שזה לא מעשי להמתין לכל חידוש כי אז בחיים לא תקנה מחשב.

אבל לדעתי מעבר לסוקט חדש יותר חשוב ולכן אפשר להמתין.

לדעתי בכל מקרה לך על A64, הוא טוב יותר מכל מעבד אינטל קיים (עובדה, הEE לא נחשב הוא עולה כמו מחשב חדש)

הוא משתמש בטכנולוגיית 64 ביט שלא קיימת היום ברוב התוכנות ולכן יש לו פוטנציאל עצום שלא ממומש בנתיים (אין על זה וויכוחים)

לדעתי בטווח הרחוק הוא עדיף על אינטל.

בקשר לזה שAND קורעים את אינטל, זה במחיר לעומת כוח.

מעבד אטלון 2500 עולה יותר מחצי של מעבד P4 2.4 , או שאני טועה (רטורי) .

לכן כדאי בכל מקרה לקנות AMD כי הם זולים יותר.

פורסם

אם אתה מתכוון להוציא הרבה על ציוד קירור , נגיד קירור מים , אתה גם תוכל להגיע ל2800MHZ ואף יותר עם מעבד טוב וזיכרונות טובים , והOC הוא לבאס בעיקר... וגם למכפלה... לבאס 250 אני כמעט בטוח שהוא יגיע , תיקח איזה EPoX 8RDA3+ ומובייל 2500 עם סטפינג טוב מNewegg(או שבמובייל סטפינג לא חשוב?) , וזיכרונות PC4000 טובים מאוד(לדעתי בכסף שנכסך אתה יכול לקנות את הזיכרונות הטובים ביותר בעולם...)

כרטיס מסך תיקח 9800PRO של ספיר ותשים עליו קירור מים או Arctic Cooling עם משחה טרמית טובה , ולדעתי , אחרי כל זה , אתה תגיע לפחות(!!) ל20K... אולי אפילו יותר...

פורסם
  • מחבר

A64 הוא לא יותר טוב מכל מעבד קיים, הוא אמנם אחד הטובים, אבל נתת לו הגדרה כללית מדי.

3000+ = 3.0, 3200+ = 3.2, 3400+ = 3.4, וה- FXs משתווים ל- EE ולפעמים עוקפים אותם.

כולם אומרים שהיתרון הנוסף הוא תמיכה ב- 64Bit, אז עכשיו תסביר לי - איך זה יבוא לידי ביטוי בזמן הקרוב? שום תוכנה לא תשתמש בעיבוד כזה, לפחות לא בזמן הקרוב (הווינדוס המבוקש יוצא רק עוד שנה-שנתיים-שלוש).

פורסם
  • מחבר

אני לא הולך להוציא הרבה על קירור, מקסימום 500-700 ש''ח, שזה מספיק לקניית VGA Slincer ו- SP94/97 - אני נשאר ואני אשאר עם קירור אוויר. קחו בחשבון שהמפרט הוא לא יועד לאוברקלוק, ובביצועים נטו ללא אוברקלוק, 2.4C ייתן יותר, לא?

נ.ב - אני לא הולך להתעסק עם הזמנות מחו''ל, בשום פנים ואופן.

פורסם

כן ללא אובר 2.4 יותר טוב אבל זה לא שווה

פורסם
  • מחבר

למה זה יותר שווה?

אני לא רוצה דיוני FanBoys.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים