עבור לתוכן

מעבד חדש נחשף 7700k דור 7

Featured Replies

פורסם

הדור הבא של המעבדים דלף לרשת המעבד I7 7700K הינו מסדרת Kaby Lake

ולמעשה הינו הדור השביעי של סדרת CORE

בהתאם לאסטרטגיה החדשה של אינטל - זאת שהחליפה את מודל ה"תיק- תוק" -

זהו למעשה הפעימה השלישית שנקראת אופטימיזציה.

בפעימה זאת מתבצעת אופטימיזציה של הארכיטקטורה.

לכן מעבד זאת אינו צפוי להוות פריצת דרך אלא שדרוג של 6700K.

על פי ההדלפה מעבד זה יעבוד בתדר של 3.6 GHZ (נמוך יותר מה6700K) ובמצב טורבו יגיע עד ל4.2GHZ 

המעבד עשוי להציג שיפור בצריכת חשמל ופליטת חום.

באופן מוזר ה 6700K עובד בתדר בסיס של 4GHZ אך בתדר טורבו וכמות זיכרון L3 זהה. כך שלא ברור בדיוק עד כמה השיפור יהיה משמעותי.

צפוי להגיע לשוק לקראת סוף השנה

שימו לב זוהו פרסום ראשוני של מידע שדלף ואינו בהכרח נכון

פורסם

1. על איזה מקור מידע בדיוק אתה מתבסס? אני לא אומר שאתה טועה, אבל אתה לא יכול לומר דברים בלי שיהיה גיבוי כלשהו - תמונה, שקופית ממצגת, רשומה בטבלה כלשהי של מבחני ביצועים וכד'.

2. נסתכל על מה שקרה עם מעבדי הדור הרביעי:

א. הם שוחררו ביוני 2013 בארכיטקטורה של 22nm. זה היה שלב Tock שבו שוחרר ארכיטקטורה חדשה (ה Haswell) שלוותה בתושבת חדשה (1150) ובסדרת ערכות שבבים חדשה (סדרה 8, שכללה את ה H81, B85, H87 וה Z87).

ב. שנה מאוחר יותר, ביוני 2014, שוחררה סידרת הריעיון, ה Haswell Refresh (וה Devil's Canyon למעבדים בעלי המכפלה הפתוחה). מעבדים אלו עדיין היו בארכיטקטורה של 22nm, התאימו לאותה תושבת (1150) ואיתם שוחררה סידרה 9 של ערכות השבבים (ה H97 וה Z97), למרות שברוב המקרים היה אפשר להפעיל אותם גם על לוחות שהתבססו על ערכות השבבים מסדרה 8 לאחר עידכון ביוס. זה כמובן לא היה שלב Tock, כי לא שוחררה ארכיטקטורה חדשה, וגם לא שלב Tick, כי תהליך הייצור לא השתנה.

ג. לאחר שנה, ביוני 2015, שוחררו מעבדי הדור החמישי. זה טכנית נחשב שלב Tick היות והליבה ששוחררה, ה Broadwell, הייתה מיזעור של תהליך הייצור מ 22nm ל 14nm. גם מעבדים אלו התאימות לתושבת 1150, למרות שבמקרה הזה ברוב המקרים היה צורך בלוח אם העושה שימוש בערכת השבבים מסדרה 9.

הערה: למחשבים הביתיים הרגילים שוחררו בסה"כ 3 מעבדים בסדרת ה Broadwell. למרות זאת עדיין אפשר להחשיב את זה כשלב Tick.

עכשו, לאור זאת אני מצפה שייקרה משהו דומה עם מעבדי הדור השישי - מעבדי ה Skylake שוחררו באוגוסט 2015 בשלב Tock (תושבת ידשה - 1151, ערכות שבבים חדשות מסדרת ה 100 אך תהליך הייצור נשאר 14nm). קשה להאמין שאינטל יצליחו לפתח תהליך ייצור של 10nm כל כך מהר, ולכן סביר להניח שגם כאן תהיה "סדרת ריענון" (אותה תושבת, אותו תהליך ייצור) שתיקרא כנראה Kaby Lake. במקרה כזה לא צפוי להיות הבדל משמעותי בין המעבדים מסדרה זו לבין מעבדי ה Skylake.

מה יקרה לאחר מכן? אני לא יודע בוודאות אבל לאור ההיסטוריה הנ"ל אני יכול לשער ששלב ה Tick הבא, שאמור להיות מיזעור של תהליך הייצור מ 14nm ל 10nm (מעבדי ה Cannonlake) ושנדחה ל-2017., יביא איתו מעבדים שגם כן יתאימו לתושבת 1151, אך למרות התאימות הפיזית לתושבת 1151 הם ידרשו ערכות שבבים אחרות.

הנה השוואה בין המעבדים הביתיים החזקים ששוחררו עד כה מכל הדורות שציינתי (מה שחשוב שם זה בעיקר התאריכים):

http://ark.intel.com/compare/75123,80807,88040,88195

פורסם

אתה בטוח שהמסר עבר כמו שצריך? 

שלא יקרה מצב שמישהו לא יבין שזו הייתה הדלפה.... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים