עבור לתוכן

עזרה דחופה ! המחשב מצפצף ואני לא יודע למה ! (גם בווינדוס הוא מצפצף)!

Featured Replies

פורסם

לא יודע מה קורה,

זה היה מאז שהרכבתי ת'מחשב (לפני כמה שבועות) כל פעם שאני מדליק אותו הוא עושה אזעקה ומפסיק

עכשיו הגעתי למצב שאני עושה ריסט וזה עושה צפוצף ולא מפסיק ! - צפצוף התרעה על חום יתר \ סל"ד נמוך.. או וולט נמוך

אבל הכל בסדר !

עוד משו מוזר זה שבביוס כתוב שהטמפ' של המעבד זה 40 מעלות ! באיידל ! בעוד שבווינדוס בעזרת התוכנה של הלוח אם כתוב 32-34 (אם ה cool'n'quiet מופעל) ואם לא אז 37-39.

ואם הדבר הזה מופעל אז זה מצפצפץ עוד יותר, עכשיו כיביתי את זה, וכרגע המחשב לא מצפצפץ..

אני מצטער אם משו לא מובן כי אני לא מבין מה הולך פה בעצמי

תודה רבה על כל עזרה :-\

תום.

עריכה ועדכון !! :

ביטלתי את הפונקציה של ה cool'n'quiet הזה - אין רעשים, ומשחקים עובדים חלק ! (שזה היה מופעל הם קירטעו)

אני לא יודע לגבי הטמפ'... 40 בווינדס שדברים מופעלים, 45-46 במשחקים..

NB זה 37-38 שנראה לי גבוה לאללה

ואני לא בטוח שזה מדוייק בכלל אז אני מבואס תחת

תום.

פורסם

הטמפרטורות בסדר, הלוח חם מדיי אבל לא משהו שיגרום לו נזק לפי דעתי.

פורסם

45 במאמץ זה סביר ביותר שים לב שהטמפ יעלו ככל שהקיץ יתקרב בנוגע לNb חשבת אולי לצנן אותו עם סינק ומאורר קצת יותר רציניים?

פורסם
  • מחבר

אני מתכנן לקנות עוד 2 מאווררים שיכניסו אוויר בקידמת המארז...

לגבי קירור יותר רציני ל NB - ת'אמת לא הייתי מודע שעושים מאווררים מיוחדים לזה (יש לי עליו מאוורר... כנראה לא טוב מספיק)

רק שנהיה ברורים - NB זה הצ'יפ ?!

יענו... הנה הלוח אם שלי, הדבר עם המאוורר - זה הNB ?!

KV8MAX3_500.jpg

תודה, תום !

פורסם

הטמפרטורות בסדר, הלוח חם מדיי אבל לא משהו שיגרום לו נזק לפי דעתי.

איך זה יכול להיות חם מידי אם זה לא יגרום לו נזק??

כל עוד הNB לא עובר 55 מעלות אין לך בכלל מה לדאוג.

יענו... הנה הלוח אם שלי, הדבר עם המאוורר - זה הNB ?!

כן!

אין לך שום צורך להחליף שום מאוורר אם אתה לא מתכנן OC ואפילו עם OC, לא צריך להחליף לפי דעתי את המאוורר של הNB כי הוא מקרר מספיק, רוב האנשים מחליפים אותו בגלל הרעש שהוא עושה.

פורסם

מהש שמצפצף זה כניראה הALARM של הלוח אם שהוא מגיע לוולטים לא נחוצים ושטויות כאלה... יכול ליהיות שהזכרונות שלך דורשים יותר וולטים ממה שהלוח רוצה לתת בלי אזהרות. לא משנה.. פשוט תכנס לביוס ותחפש אפשרויות שנוגעות לזה.. תחפש בעיקר את האפשרויות בשם: "LOW LIMIT" ו-"HIGH LIMIT".

יש מצב גדול שזה מתחת לTAB של PC HEALTH..

פורסם

יש לך לוח קטלני שדורש oc אני הייתי מוציא עוד קצת מיץ מהמחשב בין כה הוא יחיה טוב גג שלוש שנים אז למה לא להנות ישר בהתחלה

עכשיו שאני רואה את הלוח אין שום צורך להחליף את המאוורר עליו אלא אם אתה רוצה לעבוד תחת oc עצבני

נ.ב תתחדש

פורסם
  • מחבר

יש מצב ל OC !!

אבל אז אני יהיה פרנואיד אם משו לא בסדר וטמפ' ואהאה !! חח

טוב אז בואו נסכם :

טמפ' ה NB בסדר כל עוד מתחת 55?! (אז אני מרוצה פצצות !)

טמפ' של המעבד שלי זה 37-39 בווינדוס, 45 במשחקים... זה טוב ?

יש פה עוד משו שכתוב PWM - מגיע ל 42 במשחקים (אני מניח שזה הספק), והאם הטמפ' הזאתי בסדר ?

לגבי OC, האם המאוורר של המעבד יחזיק טמפ' טובה ב OC ?!

ולאן אתם ממליצים לי להגיע ב OC ? (מעבד וזיכרון, אולי כרטיס מסך .. ?)

תודה רבה רבה

תום.

פורסם

א: טמפרטורה של לוח בכלל לא מומלץ שתגיע ל40 בOC רצחני ביותראני עברתי את ה3.5 והלוח היה אצלי על 34 מעלות והמעבד היה במאמץ על 55.

ב: PWM זה האיזור מסביב למעבד, כך מדווחת אביט.

ג: את המעבד אתה יכול למתוח בכיף עד מעבר למהירות הנוכחית שלו, נסה ותראה, כפי שנאמר בעבר אנו לא מגדת עתידות ולא נדע לאיפה תגיע. נסה ויידע אותנו.

פורסם

המאוורר המקורי מספיק טוב ל oc סביר עלייה של עד 800 הרץ

פורסם
  • מחבר

וואו נשמע מגניב..

כדאי לעשות את זה עם תוכנה ?

או דרך הביוס לאט לאט ?

ולבדוק יציבות בprime95?

ומה עם הזיכרון איך עושים להם OC ?

(אם אני גולש מהנושא אני מצטער ואפשר למחוק את זה... לא רוצה לעבור על החוקים או משו)

תודה רבה,

תום.

פורסם

שאתה מעלה את הבאס לאט לאט אתה מאיץ הכל גם את הזיכרונות בעצם תעלה לאט לאט בשלב מסויים שהוא לא יהיה יציב תעלה גם מתחים של מעבד וזיכרונות בקפיצות קטנות עד שתגיע למהירות רצוייה ויציבות (שים לב רק לטמפ)

פורסם
  • מחבר

יש לי תוכנה שהגיעה עם הלוח אם - ל OC... לעשות דרכה ?

או דרך הביוס ?

או תוכנה אחרת מומלצת ?

וכמה זמן לבדוק יציבות עם Prime95?

להריץ עוד בדיקות!?

תודה תודה

תום.

פורסם

יש לך את הגורו תשתמש בו למרות שדרך הביוס יותק נוח מה שגם אתה יכול לצרוב ביוס עדכני דרך הפלאש אז תעדכן

יש לי את ה ai7 אחלה של לוחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים