עבור לתוכן

קנייה של DDR3 למטרת משחקים ו oc היום 10:42

Featured Replies

פורסם

שאלה לכל המבינים
אני רוצה לקנות זיכרונות DDR3 למחשב שלי איזה אתם ממליצים* לנתונים שלי ?
יש לי מעבד
AMD Phenom II X6 1055T (95W). (am3 socket)
ולוח 
GA-990XA-UD3 (am3/am3+ socket)
הערות הארות ללוח :

1) 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory 
2)Support for DDR3 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules.To support a DDR3 1866 MHz (and above) memory, you must install an AMD AM3+ CPU first.
3)Dual channel memory architecture

פורסם

1. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה - כל מודול זיכרון DDR3 שתקנה אמור להתאים, שכן לוח האם GA-990XA-UD3 תומך ב 32GB של זיכרון DDR3 ב-4 חריצי הרחבה, כלומר הוא תומך במודולי זיכרון בנפל של 8GB.

2.  אם כבר יש לך מודולי זיכרון במחשב ואתה מתכוון להוסיף זיכרון, אז הדבר החשוב ביותר שיש לעשות הוא לוודא שכל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח.

3. אם אתה מתכנן המהרה לזיכרון, אז רצוי שתקנה זיכרון המסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר ורצוי גם עם גופי קירור (בכדי לפזר את החום העודף). אם אין לך זיכרון קיים במחשב כלל ואתה מתכנן המהרה לזיכרון, אולי כדאי לשקול קניית זיכרון DDR3L שהוא זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V במקום במתח של 1.5V (זה אמור לתת לך מרחב תימרון טוב יותר לביצוע ההמהרה).

4. יש לציין כי תמיד קיים סיכוי (קטן) לבעיית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון ולוח האם. כל מה שאתה יכול לעשות הוא לוודא שהביוס של לוח האם מעודכן לגירסתו האחרונה (לפעמים עידכוני ביוס משפרים תאימות עם הזיכרון). בנוסף, אתה יכול לבדוק את רשימת הזיכרון הנתמך באופן רישמי ע"י לוח האם ולקנות אחד מהדגמים המופיעים בה, אבל היות והיצרן לא יכול לבדוק את כל מודולי הזיכרון בשוק, מה גם שמודולי זיכרון חדשים יותר שוחררו לאחר שיחרור לוח האם לשוק, זה לא אומר שאתה מוגבל לזיכרונות המופיעים ברשימה זו בלבד. חוץ מזה אתה יכול לחפש מקרים זהים באינטרנט בהם אנשים בעלי לוח אם זהה לשלך (אותו דגם בדיוק) ניסו להוסיף זיכרון מאותו דגם בדיוק אותו אתה מעוניין לקנות ולראות האם הם נתקלו בבעיות. הדבר האחרון שאתה אולי יכול לעשות בכדי להימנע מבעיית תאימות היא לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה, אך סביר להניח שזה לא אפשרי (במיוחד אם אתה קונה דרך האינטרנט).

5. באופן כללי רצוי לקנות זיכרון של חברה מוכרת עם אחריות ארוכה ככל האפשר (רוב החברות נותנות אחריות לכל החיים על הזיכרון)

לאחר כל הנ"ל ובהנחה שאין לך כרגע זיכרון כלל מותקן במחשב, הייתי מציע לך לקנות זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1600MHz לפחות (זיכרון העובד תדר נמוך מדיי בד"כ עולה כמעט אותו הדבר) ובנפח של 8GB או ערכה של 16GB המורכבת מ-2 מודולים בנפח של 8GB (תלוי בכמה זיכרון אתה צריך). בד"כ זיכרון של Kingston או HyperX (שהיא למעשה חברה של Kingston) יתאים לך - העלות היא בערך בסביבות ה 170-180 ש"ח למודול של 8GB ובסביבות ה 330-350 ש"ח לערכה של 16GB (כמובן שהמחירים תלויים בחנות ממנה אתה קונה ויש חנויות שבהן אותו הזיכרון יקר יותר מאשר בחנויות אחרות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים