עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מספר שאלות לגבי התקנת SSD במחשב נייד

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד Asus N56VB שקניתי בעקבות המלצה כאן בפורום, וחשבתי שיהיה טוב לשדרג את הכונן שלו ל-SSD (ואת הכונן הקיים לשים בתוך Enclosure ולהשתמש בו ככונן חיצוני)

מכיוון שאני לא הכי מבין בזה חשבתי לשאול כאן לפני שאני מבזבז כסף טוב על כונן:

1. יש סיבה כלשהי שלא אוכל להתקין כונן SSD במחשב? לפי המפרט של ה-N56VB החיבור הוא SATA 3 בגודל 2.5'' (https://www.asus.com/Notebooks/N56VB/specifications).

2. איזה כונן מומלץ? אני מניח שזה שוק רחב ושיש הרבה מוצרים. ראיתי כאן באתר שהיה מבצע על Transcend 370S (אומנם נגמר אבל אני מניח שהוא די טוב), וגם כאן בפורום ראיתי המלצה על ה-Samsung 840 EVO. יש כוננים אחרים מומלצים?

3. פרמטרים שצריך להסתכל עליהם חוץ ממהירות קריאה וכתיבה?

4. כונן SSD משפר ביצועים של משחקים?

ושאלה אחרונה...

לאחרונה התחילה אצלי בעיה שכאשר אני מוריד משהו במהירות גבוהה (נניח אפילו 2MB/sec) כל המחשב נהיה איטי, לאג די מטורף. חיפשתי על זה וראיתי שאמרו שזה קורה בגלל שהכונן המותקן במחשב לא מסוגל להתמודד עם מהירות גבוהה מדי. לי אישית זה נשמע מוזר כי לא חשבתי שיהיה קשר בין השניים, ובנוסף עד היום הבעיה לא הייתה קיימת (יש לי את המחשב כשנתיים וחצי).

כונן ישן מדי באמת יכול לגרום למחשב להיות איטי כשמהירות הורדה גבוהה?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

שאלות 1 ו-4 הכי חשובות לי, אשמח אם תוכלו לענות לפחות על אחת מהן...

פורסם

1. בגדול לא, רק שישנם כוננים דקים יותר. תוודא שהכונן שאתה קונה בגודל המתאים או מגיע עם מתאם.

2. Evo 840 בטוח לא, הוא די ישן ולא מוצלח כל כך. יחד עם זאת אני לא יודע להמליץ על אלטרנטיבה.

3. בכונן לנייד היתי בודק גם צריכת חשמל לטובת חיי סוללה.

4. לא.

פורסם
  • מחבר

תודה! למה ה-Evo לא טוב? הייתי מאוד בעד לקנות דווקא את ה-Evo 850 כי ה-840 הרבה יותר יקר, ויש לו מהירות כתיבה הרבה יותר גבוהה משל ה-850. זאת אומרת שכדאי להימנע גם מה-850?

פורסם

ב840 יש תופעה של האטה רצינית בגישה לקבצים ישנים.

פתרון פלסטר שיש בתוכנה של סמסונג זה לרענן את הקבצים ולכתוב אותם מחדש כשמרגישים האטה, מה שמקצר את חיי הכונן.

הEvo 850 לעומת זאת הוא כנראה הכונן הכי מוצלח שיש בחיבור SATA3 במחיר שפוי.

שלא תבין לא נכון, כל SSD יהיה שיפור משמעותי על HDD, אבל לצערי אני לא הכי בקיא בתחום כדי להמליץ על הכונן שהכי יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה!

בדקתי כבר ב-UserBenchmark ואני עדיין מתלבט בין ה-850 EVO לבין ה-Transcend SSD370S אבל כנראה שאבחר ב-850 בעקבות ההמלצה שלך.

מה בדיוק הכוונה זנבות? תוכנות שלא נמחקות טוב ודברים שנשמרים ברגיסטרי? סך הכול אני משתדל שלא להתקין דברים מיותרים ולא להתקין הרבה תוספות לדפדפנים. יש איזו תוכנה מומלצת להסרת השטויות האלה מהמחשב?

אגב אני די בטוח שהבעיה היא בפיירול (Bitdefender), כשאני מבטל אותו המחשב חוזר להיות מהיר כרגיל. הדבר ההזוי הוא שאחרי ביטול-איפשור שלו כמה פעמים (כלומר שהפיירול פועל) הלאג אפילו נעלם. קשה להצביע עליו בבעייתי ככה.

פורסם

אם אתה לא משתמש בצורב במחשב, בעזרת המדריך הבא תוכל להיות עם 2 כוננים במחשב שלך בלי הצורך להפוך אותו לחיצוני.

פורסם
  • מחבר

ואיי זה רעיון ממש טוב, תודה! לא ידעתי שאפשרי אפילו.

נערך על-ידי nettek

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.