עבור לתוכן

מה עדיף לוח אם ומעבד

Featured Replies

פורסם
ציטוט של smalul

@אור כהן

1. לא מדובר כאן על התלבטות בין מעבד בעל 4 ליבות פיזיות לעומת 8 ליבות פיזיות (ולא קיים מעבד ביתי רגיל כזה) אלא לכל היותר בין מעבד Core i5 ומעבד Core i7, שבשניהם יש 4 ליבות עיבוד פיזיות (ב Core i7 הן רק מוצגות כ-8 ליבות עיבוד לוגיות), כאשר ההחלטה הזו תלויה בידי הרוכש. אני רק כתבתי שלדעתי בשנים הקרובות לא יהיו יישומים שיידרשו יותר מ-4 ליבות עיבוד פיזיות והסברתי גם מדוע. האם יכול להיות שאני טועה? כמובן, אז בשביל לדעת בוודאות נצטרך להמתין כמה שנים.

2. אני מסכים שזה טיפשי לחשוב שבעתיד לא יהיה ניצול של כמה שיותר ליבות עיבוד, ולכן באמת עדיף להשקיע במעבד בעל יותר ליבות עיבוד. אני אציין שוב - מעבדי ה Core i7 הם לא באמת בעלי 8 ליבות עיבוד פיזיות אלא הם בעלי 4 ליבות עיבוד פיזיות עם טכנולוגיה המאפשרת "לדחוף" 2 פקודות לכל ליבה בתנאים מסויימים, מה שאומר שהביצועים של ליבה פיזית אחת של Core i7 יהיו קצת יותר טובים מאשר הביצועים של ליבה פיזית אחת של מעבד Core i5 (בהנחה שהיישום יודע לנצל ריבוי ליבות), אבל לא מדובר כאן בכח עיבוד כפול. בקיצור - אם אפשר, עדיף להשקיע ב Core i7, אבל זו לא חובה.

3. אני מסכים שהדרישה של חלק מהמשחקים למעבדי Core i7 כיום היא מוגזמת ובהחלט אפשר להסתדר עם מעבד Core i5.

מחזק את כל מה שנכתב לעיל.

ברור שHT הוא לא 4 ליבות נוספות. אבל פונקציה זו עדיין משפרת את הביצועים בתוכנות היודעות לנצל תכונה זו.

אם אפשר, עדיף להשקיע ב Core i7 (למרות שזה לא חובה)

התחזית שלי היא שבעוד 5 שנים - אנשים אשר רכשו I7 יצאו מורווחים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים