עבור לתוכן

לוח אם הכי משתלם

Featured Replies

פורסם

ציפסט B150 \ H170

ל I7 6700

סוקט 1151 

DDR4

למשחקים לא ממש כבדים

עם לפחות 6 יציאות USB

ללא אוברקלוק

בכוונה אני לא רושם מחיר כי אני מחפש עלות תועלת .

פורסם

1. יחס עלות תועלת ניתן להעריך כאשר המחיר ידוע. אם מחיר לוח האם אינו ידוע, כיצד בדיוק ניתן להעריך עד כמה לוח האם משתלם?

2.יש מבחר גדול מאד של לוחות אם בעולם המתאימים לדרישות שלך, אז אי אפשר לעבור על כולם. מאד יעזור את תצמצם את המבחר לדגמים מסויימים או לחנות מסויימת והגדרה של דרישות נוספות יכולה לעזור (למשל גודל לוח האם, חיבורים מסויימים, חברה מסויימת וכד'). בעיקר יעזור אם תגדיר תקציב מקסימלי.

3. למעבד Core i7 אני מעדיף לוח אם בעל מספר יחסית גדול של שלבי ייצוב מתח למעבד, גם אם לא מתוכננת (או בכלל לא ניתן לבצע) המהרה.

4. סביר להניח שרוב לוחות האם מציגים ביצועים דיי דומים פשוט כי הבקרים החשובים (בקר הזיכרון, החיבור לכרטיס המסך והליבה הגרפית) נמצאים על המעבד ולא על לוח האם, כך שהשפעת לוח האם על הביצועים אינה גדולה. לכן השיקול בבחירת לוח האם נובע בעיקר מהתכונות ("פיצ'רים") שהלוח מציע. במקרה שלך הדרישה היחידה שהצבת היא ל-6 חיבורי USB בלבד, שלדעתי הרוב המוחלט של לוחות האם עומד בה (בד"כ יש 2-4 חיבורי USB 2.0 ו 2-4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ולעיתים יש גם חיבורי USB 3.1, כאשר אתה לא ציינת האם אתה צריך חיבורי USB מסויימים).

5. אני אישית כנראה הייתי שוקל לוח כמו ה H170-PRO-GAMING של Asus מכיוון שיש לו כ-10 שלבי ייצוב מתח למעבד וניתן למצוא אותו בכ-650 ש"ח. לוח אחר דומה אך זול יותר הוא ה B150-PRO-GAMING-AURA, גם הוא של Asus שעולה כ-560 ש"ח. אם אתה רוצה לוח אם זול יותר, אז יש את ה GA-B150-HD3 של Gigabyte שנמכר בכ-440 ש"ח. את הלוחות האלו בחרתי ע"י ריפרוף במבחר הלוחות שבפלונטר והם נראו לי סבירים במבט מהיר, אך בחנויות אחרות (כמו KSP, TMS, אייבורי, StartPC וכד') ישנם לוחות אם אחרים שאולי משתלמים יותר או שמתאימים לך יותר. שוב - בלי שתצמצם את האפשרויות שלך יותר זה קצת קשה לתת לך תשובה מוחלטת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים