עבור לתוכן

שדרוג זיכרון לE330

Featured Replies

פורסם

היי
אני מתלבט בנוגע לשדרוג הזיכרון לנייד שלי
השימושים הם Matlab,Solidworks,Office.
המפרט הוא 
i5 3210M
EVO850 256 Gb
4Gb Ram
איזה נפח להוסיף (4 או 8 Gb) ואיזה דגם? 
התקציב עד 250 ₪
צירפתי תמונת מסך מהCPU-Z
תודה!

1.JPG

פורסם

לפי הכותרת אני מניח שאתה מתייחס למחשב הנייד ThinkPad Edge E330 של Lenovo. אם זה אכן המצב, אז שים לב שהמחשב הזה תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 8GB, ולכן כנראה שלא תוכל להוסיף מודול זיכרון בנפח של 8GB אלא רק אחד בנפח של 4GB.

מבחינת דגם הזיכרון - בעיקרון כל מודול זיכרון אמור להתאים (זיכרון DDR3 בתצורת SODIMM העובד במתח של 1.5V), אבל תמיד יש סיכוי שתהיה בעיית תאימות. לכן האפשרות הכי טובה היא שתקנה זיכרון הזהה למודול זיכרון הקיים (הדגם שלו מופיע בתמונה שצירפת).

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח להבין בצורה חד משמעית אם המחשב תומך ב8 או 16ג"ב.
לפי התוכנה של לנובו הוא תומך ב16, לפי פורמים אני מקבל כמה תשובות, למישהו יש קביעה חד משמעתי?
מאחר ולא ראיתי את מודול הזיכרון הקיים, האם יש המלצה למודול זיכרון מקביל מומלץ?
תודה

2.JPG

פורסם

אני לא יודע היכן הטעות - באתר של Lenovo או בתוכנת ה Lenovo Solution Center. אני מציע שתחפש באינטרנט מקרים דומים ותראה האם מישהו הצליח להתקין יותר מ 8GB של זיכרון בדגם המחשב המדוייק שלך. אם כן - כנראה ניתן להתקין בו עד 16GB של זיכרון, כלומר אתה תוכל להתקין מודול של 8GB כך שבסה"כ נפח הזיכרון שלך יהיה 12GB.

בנוגע לקניית מודול הזיכרון - שוב, למרות שטכנית לא צריכה להיות בעיה, אני לא יכול להבטיח לך שכל מודול זיכרון שתקנה יעבוד במחשב שלך, שכן תמיד יש סיכוי, אם כי דיי קטן, לבעיית תאימות בין לוח האם והזיכרון או בין מודולי הזיכרון השונים. כל מה שאני יכול להמליץ לך הוא לחפש את רשימת מודולי הזיכרון הנתמכים ע"י לוח האם שלך ולקנות אחד מהם וכן לבדוק מקרים דומים באינטרנט (יכול להיות שתגלה שדגם מסויים של זיכרון שאתה מעוניין לקנות פשוט לא עובד במחשב מהדגם שלך). כמובן שהפתרון הכי טוב הוא פשוט לנסות את הזיכרון במחשב לפני הקנייה, אך הדבר בד"כ אינו אפשרי ברוב המקרים (במיוחד אם אתה קונה את הזיכרון דרך האינטרנט).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

פורסם

@eladkatz

ברור שאתה מנסה לעזור, אבל מה בדיוק הקישור שלך מוכיח? זה לא קישור למידע רישמי של היצרן ולא מוצג שם מקרה שבו מישהו הצליח להתקין במחשב מדגם E330 יותר מ 8GB של זיכרון - בסה"כ יש שם תגובות של אנשים בפורום, בדיוק כמו כאן, מה גם שמדובר שם על דגם E320 ומשם מניחים שהדבר נכון גם לדגם E330.

הנה קישור לעמוד התמיכה הרשמי עבור המחשב ThinkPad Edge E330:

https://support.lenovo.com/il/en/documents/pd024702

שם כתוב במפורש:

ציטוט

1GB, 2GB, or 4GB memory

Supports up to 8GB maximum memory

Two SO-DIMM Slots

האם יכול להיות שלמרות כל זאת ניתן להתקין במחשב יותר מ 8GB של זיכרון? אולי, אבל אני פשוט לא יודע. בהחלט יכול להיות שהחומרה (ובפרט המעבד וערכת השבבים) תומכים בזיכרון בנפח של 16GB אבל היצרן משום מה הגביל את נפח הזיכרון המקסימלי ל 8GB בלבד (אולי בביוס או אולי אפילו חומרתית), אבל גם ייתכן שהמידע שבאתר היצרן פשוט לא מדוייק. על סמך כזה אי אפשר לתת תשובה וודאית ולכן אי אפשר לומר לפותח הדיון לקנות מודול זיכרון בנפח של 8GB פשוט כי לא בטוח שהוא בכלל יעבוד.

פורסם

@eladkatz

ברור שאתה מנסה לעזור, אבל מה בדיוק הקישור שלך מוכיח? זה לא קישור למידע רישמי של היצרן ולא מוצג שם מקרה שבו מישהו הצליח להתקין במחשב מדגם E330 יותר מ 8GB של זיכרון - בסה"כ יש שם תגובות של אנשים בפורום, בדיוק כמו כאן, מה גם שמדובר שם על דגם E320 ומשם מניחים שהדבר נכון גם לדגם E330.

הנה קישור לעמוד התמיכה הרשמי עבור המחשב ThinkPad Edge E330:

https://support.lenovo.com/il/en/documents/pd024702

שם כתוב במפורש:

ציטוט

1GB, 2GB, or 4GB memory

Supports up to 8GB maximum memory

Two SO-DIMM Slots

האם יכול להיות שלמרות כל זאת ניתן להתקין במחשב יותר מ 8GB של זיכרון? אולי, אבל אני פשוט לא יודע. בהחלט יכול להיות שהחומרה (ובפרט המעבד וערכת השבבים) תומכים בזיכרון בנפח של 16GB אבל היצרן משום מה הגביל את נפח הזיכרון המקסימלי ל 8GB בלבד (אולי בביוס או אולי אפילו חומרתית), אבל גם ייתכן שהמידע שבאתר היצרן פשוט לא מדוייק. על סמך זה אי אפשר לתת תשובה וודאית ולכן אי אפשר לומר לפותח הדיון לקנות מודול זיכרון בנפח של 8GB פשוט כי לא בטוח שהוא בכלל יעבוד.

פורסם

יש שם אחד אחר שטוען בוודאות שאפשר, וגם כאןכאןכאן וכאן מוכרים בשבילו 16gb.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, מסתבר שהוא תומך, אם מישהו ירצה לשדרג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים