עבור לתוכן

בעיות יציבות אחרי OC ראשון שלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות.

המערכת שלי

מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON

יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם)

לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה).

העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB.

הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ.

יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח:

VCORE overvoltage control

DIMM overvoltage control

AGP overvoltage control

כולם עומדים על NORMAL. את הראשון אני יכול להעלות והשנינוי מתבטא ב 10%+ את DIMM לעלות ב0.2V והADP ב 0.3V

לזכרונות שלי לא עשיתי OC כך שאני מניח שהם ביחס 1:1.

בעצם מה הם 3 האפשריות, מה זה אומר?

את מה אני צריך להעלות ובכמה כדי שיהיה לי יותר יציבות?

עכשיו יש לי שאלה אחרת לגבי בדיקת יציבות: אני מניח שכולם משתמשים בPRIME כאשר אני מגדיר אותה בהתחלה יש לי אופציה לבחור כמות זכרון ללילה וליום (אני חושב שזה מתחיל ישר ב8) לכמה אני צריך לשנות את זה? ובעצם הסבר קצר על השימוש בתוכנה ואיך להגדיר אותה יעזור לי

פורסם

תוספת המתח תורמת ליציבות (וגם התחממות)

עכשיו אתה אומר שבשלב מסוים יש לך רסטרטים. והזכרון רך ב333 למרות שהוא 400.

אז במה נשאר לחשוד ? המעבד !

אין בד"כ צורך בולטאז' של AGP.

PRIME - תבחר ב TORTURE TEST בלבד . ה STOP בלשונית הראשונה.

תריץ את המחשב כפי שהוא עם PRIME . היא מאמצת את המעבד בלבד. ואם יש רסטרטים אז תוסיף ולטאז' למעבד.

אחרי שאתה יודע לאן המעבד יכול להגיע תעבור לזכרון .

ותעקוב אחרי הטמפרטורות.

ותחפש סקירה על הלוח שלך ברשת ואחרים שיש להם אותו ותראה מה הצליחו לעשות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. המשך השאלה וחידודה:

לגבי הזכרונות הלוח אם שלי תומך בזכרונות של עד 333 ולכן שהוספתי את 2 הזכרונות של ה400 הם בגלל מגבלות הלוח, עובדים על 333.

1)לגבי המתחים: אוקי הבנתי שאני לא צריך לגעת בAGP אבל נשארו עוד שני אופציות, מה מהם אני צריך לשנות?

VCORE overvoltage control או DIMM overvoltage control? ובכמה? ז"א אני יעלה מעט (לחיצה אחת על ה PAGE UP) כמובן לאחר שתומרו לי כמובן את מה להעלות :-) . ואז שוב לבדוק יציבות?

2)לגבי הפריים לפני שאני נכנס יש לי בחירה של אפשרויות (הגדרות של התוכנה או משהו) יש לי שם שני רובליקות שישר מופיע לי שם 8. אני חושב שזה הגדרות של זיכרון אחד ללילה ואחד ליום .מה שם אני צריך להגדיר? ויש לי גם אופציה של זמן, ז"א כמה זמן אני רוצה שהתוכנה תפעל, אז כמה זמן היא צריכה לפעול באמת כדי לבדוק יציבות? והאם אני צריך להיות ליד המחשב ולעקוב אחר ההתקדמות כל הזמן? (ואם זה מספר שעות?)

3) אתה כתבת "אחרי שאתה יודע לאן המעבד יכול להגיע תעבור לזכרון . " תן הסבר יותר מעמיק לגבי OC של זכרונות. (אל תשכח שאני מתחיל בנושא וכל הסבר יעזור לי פה ;) )

4) שאלה לגבי קירור: יש לי את המארז הנ"ל http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm

מחובר אליו מאוורר אחד מאחור (מוציא) ומאוורר אחד מקדימה. יש לי אופציה לחיבור של עוד מאוור אחד מקדימה (ואני הולך לנצל אותה ) וזהו!!! המעבד שלי עמד (במהירות באס של 179 +-) על 59 מעלות. איך אני מוריד עוד את הטמפ'? (אגב יל המעבד שלי יש מאוור של VENTAC ששידרגתי מהפשוט שהביאו).

אני מצטער על ההודעה הארוכה אבל סוף כל סוף אני באמת מתחיל להבין ולהתעסק עם OC ואני לא רוצה לעצור שאני בשוונג. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים