נצילות אנרגטית וצריכת חשמל של תנורי אפיה - צרכנות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

נצילות אנרגטית וצריכת חשמל של תנורי אפיה


OJNS

Recommended Posts

 
במסגרת קניית תנור אפיה נתקלתי בנתוני צריכת חשמל ונצילות אנרגטית שאינם ברורים לי.
בהינתן שני תנורים המגיעים לאותה טמפרטורה מקסימלית, לאחד מצויין הספק של 3.5 קילו ואט והשני 2.74 קילו ואט, לא ברור לי איך שניהם מדורגים כבעלי נצילות A, הגבוהה ביותר
זו כמובן רק דוגמא ויש הרבה דוגמאות דומות.
איך שני תנורים עם הבדלי צריכה חשמל של 20% מדורגים אותו הדבר?
מי קובע את מדד הנצילות? איך הוא נקבע? ומה הקשר שלו אם בכלל קיים לצריכת החשמל?
ואולי השאלה בכלל מה מייצג הספק המכשיר?
 
תודה
 
קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

נצילותם האנרגטית של כל תנורי האפייה זהה: כולם עובדים ע"י גופי חימום ממתכת.

צריכת החשמל של תנור אפייה, נקבעת לפי משך הזמן שלוקח לתנור להתחמם לטמפרטורה הרצוייה וכן רמת הבידוד של התנור, שמאפשר לטמפרטורה שבתוך תא האפייה להשמר ללא פעילות גופי החימום, כלומר ככל שבמהלך פעולת התנור, גופי החימום פחות עובדים, התנור צורך פחות חשמל. צריכת חשמל נמדדת בקילו וואט לשעה. במכשירי חשמל, ההספק איננו קובע את צריכת החשמל של התנור, אלא את התפוקה שלו. תנור בעל הספק גבוה יותר, אבל בעל בידוד טוב יותר, יחסוך יותר בחשמל מתנור בעל הספק נמוך יותר, כיוון שהוא יבצע את העבודה שלו בצורה יעילה ומהירה יותר, כך שגופי החימום יעבדו פחות זמן.

הדירוגים האנרגטיים שמופיעים על מוצרי חשמל ונורות, הם תכופות בולשיט טהור. לעיתים קרובות מכשירי חשמל בעלי הספק גבוה יותר, יעילים יותר ממכשירי חשמל בעלי הספק נמוך יותר (במיוחד קומקומים חשמליים, שואבי אבק וכד').

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 3 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...