עבור לתוכן

B150M-A או H110 שווה את ההפרש ביניהם?

Featured Replies

פורסם

B150M-A
LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - 6x SATA 6Gb/s - USB 5Gb/s - 4x USB 3.0 - 6x USB 2.0 - HDMI - DVI-D - VGA - mATX (23.4x20.6 cm)

373

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=B150M-A

H110 - 2x DDR4 up to 32 GB at 2133 MHz - PCIe x16 - 2x PCIe x1 - 4x SATA 6Gb/s - 4x USB 3.0 - 8x USB 2.0 - VGA - DVI - HDMI (1.4) - S/PDIF - Realtek GbE - mATX (22.6x17.4cm)

292

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GA-H110M-S2H

אני מבין שביקר יותר,  יש יותר USB3, כי אתה משלם יותר שווה אתה מקבל יותר.

ביקר יותר בטח יש גם יותר חריצים להרחבה, אני לא מבין בזה אלא היגיון בריא.

אבל האם יש הצדקה ללכת על היקר יותר? התדר של הזיכרונות אותו תדר 2133, בשניהם יש USB3 (הכרחי היום), בשניהם יש חיבור SATA 6GB, בשניהם יש VGA (חשוב לי, כי זה החיבור מסך שלי)

אני רק לא מבין אם שווה לי להשקיע קצת יותר, או שאפשר להסתפק כאן בזול?

פורסם

הכנתי לך השוואה בין שני הלוחות הנ"ל. כפי שאפשר לראות ב B150M-A יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון לעומת 2 בלבד בלוח GA-H110M-S2H (תומך ביותר זיכרון), יש לו חיבור USB 3.0 בעל ממשק Type-C בפאנל האחורי (לשימוש עתידי), יש לו 6 חיבורי SATA3 לעומת 4 בלבד בלוח של Gigabyte (במידה ותרצה לחבר יותר מ-4 התקני איחסון למחשב) ויש לו 6 שלבי ייצוב מתח למעבד (מה שאומר שהלוח הזה כנראה יחזיק מעמד יותר זמן). מצד שני, יש לו רק 2 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי לעומת 4 בלוח של Gigabyte.

בקיצור, הלוח של Asus עשיר יותר בתכונות (יותר "מפוצ'ר") ואני באופן אישי חושב ששווה להוסיף עוד 80 ש"ח בשביל לקנות אותו. כמובן שאם התקציב בעייתי, המחשב מיועד לשימושים יחסית קלים (אינטרנט, עבודה משרדית וכד') ואתה קונה מעבד יחסית חלש (בפרט מעבד Pentium G) אני מניח שאפשר להסתפק בלוח של Gigabyte אם ממש אין ברירה.

Motherboars for HapCol.PNG

פורסם
  • מחבר

Arigatoo gozaimas 
תודה

איך יצרת את ההשוואה? 

פורסם
ציטוט של HapCol

איך יצרת את ההשוואה?

יש לי קובץ Excel שהכנתי ובו אני מכניס (ידנית) את הפרמטרים של כל הלוחות שבהם אני "נתקל". כאשר אני צריך לעשות השוואה בין מספר לוחות, אני מעתיק את העמודות של הלוחות הרלוונטים מהטבלה ועושה צילום מסך.

פורסם
  • מחבר

חשבתי יש לך אתר שעושה השוואות. 
תודה

פורסם

באתרי היצרנים בד"כ אפשר להשוות בין מספר לוחות אם, אך לא מצאתי אתר שנותן להשוות בין לוחות מיצרנים שונים.

יש לציין כי אתרים של בחנויות מחשבים (כמו לדוגמא באתר של KSP) ניתן להשוות בין מספר דגמים של לוחות, אך במקרה כזה יש הגבלות - מספר הרכיבים שניתן להשוות הוא מוגבל, לא כל סוגי הרכיבים (לוחות אם במקרה זה) מופיעים באתר ולא כל הפרמטרים שמעניינים אותי מופיעים בנתונים שבאתר. לכן הכנתי טבלה עם נתוני לוחות אם בעצמי ואני משווה בין הלוחות השונים כאשר יש צורך בכך.

בכל מקרה, מה החלטת?

פורסם
ציטוט של smalul

יש לי קובץ Excel שהכנתי ובו אני מכניס (ידנית) את הפרמטרים של כל הלוחות שבהם אני "נתקל". כאשר אני צריך לעשות השוואה בין מספר לוחות, אני מעתיק את העמודות של הלוחות הרלוונטים מהטבלה ועושה צילום מסך.

אתה מתפרנס מזה?

ציטוט של smalul

אתה מתפרנס מזה?

פורסם
ציטוט של smalul

לא רלוונטי לדיון, אבל לא.

וודאי שלא אבל סתם עניין אותי.......אז מה דוחף אותך לכזו יסודיות? (אתה לא חייב לענות כמובן)

נערך על-ידי Bentel

פורסם
ציטוט של Bentel

מה דוחף אותך לכזו יסודיות?

בדיוק שאלות כמו זו שבדיון הזה - הרבה אנשים חושבים שאין הבדל בין לוחות האם אז עדיף להם לקנות את לוח האם הכי זול שניתן למצוא. זה לא בהכרח הדבר הנכון או החכם לעשות בכל מצב, במיוחד לאור העובדה שמחשב מודרני יכול ואמור להחזיק מעמד לפחות 5-6 שנים. נכון, בטווח הקצר נראה שלוח אם זול יענה על כל הדרישות של רוב המשתמשים, שבד"כ מסתכמות ב"מחשב שעובד", אך הבעיה היא שצריך לחשוב גם לטווח הארוך - בשלב מסויים אולי יהיה צורך להוסיף עוד זיכרון, עוד התקני איחסון או לחבר יותר ציוד היקפי למחשב ולא כל לוח אם שייבחר יתאים לכך. במצב כזה התוצאה תהיה שהמשתמש יצטרך להחליף את לוח האם (ובאופן מעשי - כנראה גם את המעבד ואולי גם את הזיכרון) או שהוא פשוט יצטרך "לסבול" את המצב הקיים. בנוסף, היות וכיום בד"כ גם מחשב בין 5-6 שנים עומד בדרישות של רוב היישומים, לדעתי גם חשוב להשקיע ברכיבים איכותיים כיוון שתוחלת החיים (או אורך החיים בממוצע) שלהם אמורה להיות גדולה יותר מאשר זו של רכיבים פשוטים וזולים יותר.

לאור כל זאת צריך להשוות בין לוחות האם השונים בכדי להחליט איזה מהם טוב יותר או יותר משתלם. האמת היא שבהתחלה חיפשתי אתר כלשהו המאפשר להשוות בין פרמטרים שונים של לוחות האם השונים אך פשוט לא מצאתי, ולפיכך החלטתי ליצור טבלה המשווה בין פרמטרים שונים בלוחות אם. הטבלה שלי לא מכילה את כל הפרמטרים האפשריים, אך היא כן מכילה את הפרמטרים העיקריים ואת אלו שהם חשובים או מעניינים לדעתי.

חוץ מכל זה - אני באופן אישי לא מאמין שצריך לבצע החלטות חפוזות אלא יש לבדוק ולחקור לעומק כל דבר לפני שמקבלים החלטה. מבחינת לוחות אם הדבר בא לידי ביטוי בטבלה שיצרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים