עבור לתוכן

מעוניין מצלמה דיגילטית לצילום ברקים!!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני עד היום צילמתי במצלמות סטילס ואני די אוהב ודי משקיע בתחביב הצילום

אולם אחד הנושאים שאני אוהב לצלם הם צילומי ברקים וכדי לצלם ברקים

המצלמה חייבת להיות במצב חשיפה ארוכה וכמובן בתנאי חושך(צילומי ברקים הם כמעט תמיד בלילה)

אני רוצה לעבור למצלמות דיגיטליות ורציתי לדעת לאיזה מצלמה דיגיטלית יש חשיפה ארוכה של יותר

מחצי דקה וכמובן מסנן רעשים דיגיטלים כדי שהתמונה תיהיה ברורה.

בתודה מראש

אבי

:)

פורסם

שלום אבי,

ברצוני להפנות אותך למספר דברים:

א. שנה בבקשה את הכותרת של הנושא למשהו כגון "מעוניין מצלמה דיגילטית לצילום ברקים".

ב. רוב המצלמות האיכותיות מאפשרות חשיפה ארוכה של עד 15 שניות, במצלמות מתקדמות יותר (עולות יותר כמו כן, בעלות מצב B כפי שמוכר לך מהרפלקסיות) יש 30 שניות, 1 דקה ואף 5 דקות. הדיגיטליות עדיין טיפה מוגבלות בעניין החשיפות הארוכות וגם לא הכי איכותיות בנוגע ל"רעש" שנוצר בהן בעקבות כך (כמובן שישנם מנגנונים המפחיתים זאת).

אני מצרף תמונה נחמדה של ברק שתפסתי בחורף הזה, הצילום הוא חשיפה של כ-2 שניות כמדומני...

פורסם

לי בNikon Coolpix 4300 יש את המצב של BULB1M שהמקסימום שלו הוא דקה... אבל... אתה חייב ללחוץ על הכפתור עד למקסימום של דקה :-\ וזאת הבעיה של המצב הזה... אם אתה רוצה חשיפה של 40 שניות אתה צריך להחזיק את הכפתור לחוץ 40 שניות וזאת בלי להזיז את המצלמה דבר לא פשוט חוץ מזה במצבים ללא לחיצה יש עד 8 שניות... שלדעתי מתי שיש ברקים זה יספיק לך...

למשל בCanon G3 יש עד 15 שניות ללא לחיצה... ואם אני לא טועה עד דקה עם כפתור לחוץ..

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

אני רוצה דוגמאות למצלמות טובות בנושא המדובר אם כי קיבלתי אולי 2 דוגמאות למצלמות

אפשר לתת לי עוד מצלמות שטובובת לחשיפות?

בכל מקרה בנושא החשיפה אם צריך ללחוץ אני מאמין שיש שלט או כבל שיכול לעזור במיקרים

אלה ולבטל את הפחד מרעידות של הידים.

צירפתי גם אני תמונה של ברקים אומנם מסטילס אך לא פחות יפה...

אבי

פורסם

מה התקציב שהינך מוכן להשקיע במצלמה דיגיטלית בעלת מצב B ? זה מאד קריטי ואף מגביל.

הכנתי לך רשימת מצלמות עם המחיר שלהם, המצלמות האלו מאפשרות חשיפה ארוכה שתתאים לצרכים שלך, גם באיכות התמונה בצילום משפחתי/נוף וגם בחשיפות ארוכות בלילה.

Nikon Coolpix 885 - up to 60sec - 1500 ש"ח

Nikon Coolpix 4300 - up to 60sec - 1800 ש"ח

Nikon Coolpix 5400 - up to 10min - 3200 ש"ח

Nikon Coolpix 4500 - up to 5min - 3500 ש"ח

Nikon Coolpix 5700 - up to 5min - 3800 ש"ח

Nikon Coolpix 8700 - up to 5min - 5400 ש"ח

כאמור, אני מתאר לעצמי שתזדקק לרכוש גם כבל לצילומים ארוכים כאלו (בטח יש לך מהרפלקסית).

המחירים בארץ כפי שאתה רואה בשמיים ואם יש לך אפשרות לרכוש מצלמה דיגיטלית בחו"ל (עדיפות לארה"ב) אז מומלץ שתרכוש שם.

פורסם

386756.jpg

חשיפה בת 20 שניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים