עבור לתוכן

נוסע לארהב מחפש המלצות לשילוש מאמזון

Featured Replies

פורסם

קונה מאמזון תקציב עד 2000 ש"ח לכל השילוש

חשבתי על 6600 השאלה איזה לוח אם?

והאם כדאי לי להשקיע סכום פעוט ולהביא את 6600K ולוח מסדרת Z?

בנוסף המלצה על זכרונות

ואולי גם SSD אם יהיה ממש מחיר טוב

פורסם
  • מחבר

זה המפרט שהרכבתי מה דעתכם?

11.png

פורסם

1. אני דיי בטוח שאפשר לעשות משלוח לארץ, בין אם ישירות מ Amazon או דרך חברת שילוח כלשהי - לא צריך לנסוע לארה"ב במיוחד בשביל זה... וברצינות - ההפרש במחירים לעומת המחירים בארץ הוא דיי קטן, כך שאני לא בטוח שישתלם לך לקנות מחו"ל כשבתוספת מחיר יחסית קטנה אפשר לקנות בארץ ולקבל אחריות בארץ.

לדוגמא - המפרט שבחרת עולה כ-575 דולר. נכפיל ב-4 ונקבל שהעלות הכוללת היא כ-2300 ש"ח (אני לא יודע אם זה כולל מיסים). מפרט דיי דומה מפלונטר:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
BX80662I56600 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Fan - Box...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1135/1112

לוחות אם - Intel LGA1151
H170-Pro4 - ASRock - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 64GB at 2133Mhz - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x4 - 3x PCIe 3.0 x1 - AMD Quad CFX - 6x SATA3 6.0 Gb/s - SATAe - Ultra M.2 - DVI - HDMI - 6x USB3.0 - ATX...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 591/579

זכרונות - DDR4 - לנייח
HX421C14FBK2-16 - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FBK2/16...
אחריות לכל החיים
 כמות:  - 1 - 352/345

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 427/418

2505.00 / 2455

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=47920

הערות:

א. שים לב שבחרתי כונן SSD בחיבור SATA ולא בחיבור M.2 - זה פשוט יוצא יותר זול.

ב. בחרתי לוח אם אחר מכיוון שבפלונטר הדגם של לוח האם שבחרת לא מופיע.

מדובר כאן על הפרש של כ-200 ש"ח. אני אישית הייתי מעדיף לשלם עוד 100-200 ש"ח ולקבל אחריות בארץ מאשר לשלם פחות אבל להסתבך עם האחריות במידה ויהיה צורך לממשה.

2. הזיכרונות שבחרת הם בסדר גמור - לרוב השימושים אין צורך בזיכרונות מהירים יותר.

3. בנוגע לבחירת לוח האם - זה דיי תלוי בדרישות שלך ממנו (מספר חיבורים מכל סוג, גודל, תמיכה במערכי כרטיסי מסך וכד'), אבל לוח הםא שבחרת הוא דיי סביר.

פורסם
  • מחבר

ידידי הזמן שהדולר היה 4 שקלים

עבר מזמן

היום במקרה הגרוע אני מחשיב כ3.5 שח לדולר ככה שהחישוב  הוא כזה

575*3.5 = 2020

מול 2455 ועוד לפני שדיברנו על תשלום בכרטיס אשראי 

שהופך את ההפרש ל 500 ש"ח

דבר שני אחי טס לחו"ל לחופשה ועל הדרך הוא מביא לי

בצורה כזאת יש פטור ממס או מכל דבר אחר

האם יש הבדל בין M.2 לSATA מבחינת ביצועים?

מבחינת לוח הכי חשוב לי זה יציבות לאורך זמן 

הלוח הנוכחי שיש לי הוא P35DS3L בין 8 שנים כמעט

ואני מתפלל שהבא אחריו יכבד את השם גיגהבייט כהוגן

אני דיי מתלבט אם לקנות מעבד K ולוח מסדרה Z 

אגב יש לי קירור נוקטה D14 או D15 לא זוכר במדיוק

שבזמנו קניתי בכדי להמהיר את המערכת אבל נטשתי את האופציה של המהרה בעקבות כשלונות של הזיכרונות

וגם כי אין לי כל כך צורך.

אני לא יודע איזה דחף אצלי מעורר את הצורך לקנות תמיד את הכי טוב והכי יקר ולא את הכי משתלם

כלומר לא בטוח שאני יעשה המהרה אבל רוצה את האופציה הזאת

השאלה אם אני מוכן לשלם אקסטרה כסף עוד לא החלטתי.

מה דדעתך?

נערך על-ידי THE-BIG

פורסם

1. לפי האתר של בנק ישראל שער הדולר הוא בערך 3.91 ש"ח לדולר. אני לא יודע איך הגעת ל-3.5 ש"ח לדולר.

בכל מקרה, אם ההפרש עומד על כ-500 ש"ח, אז זה קצת משנה את התמונה (לפחות עבורי, שכן 500 ש"ח כבר נחשב סכום כסף משמעותי).

2. מבחינת ההבדל בין SATA ל M.2:

א. תקן ה SATA3 נותן רוחב פס גולמי של 6Gbs ורוחב פס מעשי של 600MB/s.

תקן ה M.2 נותן רוחב פס גדול יותר. עד כמה גדול יותר - זה תלוי בכמה ערוצי PCI Express נעשה שימוש ובאיזה תקן. במקרה הפשוט ביותר נעשה שימוש ב-2 ערוצי PCI Express 2.0 , דבר שנותן רוחב פס גולמי של 10Gbps ורוחב פס מעשי של 1000MB/s. בלוחות אם מהדור הנוכחי בד"כ נעשה שימוש ב-4 ערוצי PCI Express 3.0, דבר שנותן רוחב פס גולמי של 32Gbps ורוחב פס מעשי של 3940MB/s.

אלו הם התקנים עבור הבקר והם הגבול העליון.

ב. ביצועי כונן SSD נקבעים על פי הבקר ושבבי הזיכרון בהם נעשה שימוש. במקרה הזה, כונן ה SSD שבחרת הוא ה SSD 850 EVO M.2 250GB מדגם MZ-N5E250BW של Samsung, שאומנם מתחבר ללוח האם בממשק M.2, אולם הוא עושה שימוש בבקר SATA, דבר שמגביל אותו לרוחב פס של עד 600MB/s. למעשה, בעמוד המוצר כתוב שרוחב הפס שלו בקריאה הוא עד 540MB/s וכתיבה - עד 500MB/s. אם נסתכל על אותו כונן בדיוק רק בממשק SATA (ה SSD 850 EVO 2.5" SATA III 250GB) נראה שבעמוד שלו כתוב שרוחב הפס שלו בקריאה הוא עד 540MB/s וכתיבה - עד 520MB/s.

ג. אם יש לך צורך בכונן SSD מהיר במיוחד, אתה תצטרך לבחור אחד העושה שימוש בבקר PCI Express, אולם כוננים כאלו הם בד"כ יקרים יותר.

3. גם אני אישית משתמש בלוח אם של Gigabyte כבר כמעט 9 שנים (ה GA-965P-DS3) ואני מאד מרוצה ממנו. אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך שרכיב כלשהו שתקנה יחזיק מעמד תקופה ארוכה או שהוא לא יתקלקל. כאשר זה נוגע ללוח אם, אני מציע לקנות לוח אם בעל מספר שלבי ייצוב מתח יחסית גדול, גופי קירור על מייצבי המתח, קבלים מוצקים ואיכותיים וכד' בכדי להגדיל את הסיכוי שיחזיק מעמד זמן רב ככל האפשר (גופי קירור - בכדי לשמור על הרכיבים קרירים יותר ובכך להאריך את חייהם, מספר שלבי ייצוב מתח גדול - בכדי לפצל את עומס העבודה ליותר רכיבים ובכך להאריך את תוחלת החיים של כל רכיב ובאופן כללי רכיבים איכותיים - בגלל שהם אמורים להחזיק מעמד זמן רב יותר).

4. אם אתה מעוניין בהמהרה, אתה צריך מעבד בעל מכפלה פתוחה (עם סיומת K), קירור המיועד להמהרה, לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170 (כי רק היא רשמית תומכת בהמהרה), ספק כח טוב (בכדי לספק מתח יציב למעבד) ומארז מאוורר (בכדי לפזר את תוספת החום הנוצרת במעבד כתוצאה מההמהרה).

גם ה D14 וגם ה D15 של Noctua הם קירורים טובים שמיועדים להמהרה, כך שגם אם תחליט לבצע המהרה לא אמורה להיות לך בעיה מהבחינה הזו.

מבחינת לוח אם למטרות המהרה - שוב, רצוי לבחור בלוח אם בעל מספר גדל יחסית של שלבי ייצוב מתח למעבד (ככל שיש יותר שלבי ייצוב מתח, המתח שהמעבד מקבל אמור להיות יציב יותר) ועם גופי קירור על מייצבי במתח, אבל יש גם לדאוג לקנות לוח אם בעל ביוס המתאים להמהרה (לא בכל לוח אם יש את כל האפשרויות שיעזרו לך להגיע לתד המקסימלי האפשרי עם המעבד שלך).

5. אני מציע שתבחר קודם את הרכיבים האחרים (מעבד, זיכרון וכונן SSD) ואז תראה איזה תקציב נותר לך לקניית לוח אם, ואז יהיה אפשר יותר למצוא לוח האם המתאים גם לתקציב וגם לדרישות.

פורסם
  • מחבר

תודה בסוף קנית את זה90fab6978ed9a3fbd557a1f2587c4c0c.jpga6e14eb20027a9f15e55eddc632deb0c.jpg

פורסם

רק לידע כללי,הSSD שבחרת פועל במהירות של SATA III ולא ב NVME כמו ה950 החדש של סמסונג,ולכן אתה לא תקבל הפרש ביצועים גדול.

פורסם

@THE-BIG

1. תתחדש.

2. בחרת חומרה דיי סבירה, אבל יש לי כמה הערות:

א. לוח האם שקנית מתאים להמהרה בסיסית ואולי גם להמהרה בינונית (אך לא להמהרה כבדה). אם אתה מעוניין בהמהרה (ובחרת במעבד בעל מכפלה פתוחה שמיועד להמהרה) היתי שוקל לבחור בלוח אם אחר.

ב. תשתמש בקירור הצד השלישי למעבד שלך (ה D14 או ה D15) ולא בקירור הסטוק של אינטל (הקירור שמגיע עם המעבד), במיוחד אם אתה מתכנן המהרה.

ג. אני מקווה שקנית את כונן ה SSD רק בגלל שאתה מעוניין לחסוך מקום במארז ולא מתוך מחשבה שכונן SSD בעל חיבור M.2 יהיה מהיר יותר מאשר כונן SSD בעל חיבור SATA (הסברתי את זה ספציפית למקרה הזה בהודעה הקודמת).

פורסם
  • מחבר

1. תודה

2. אני במקרה הטוב יעשה הצהרה בינונית. ככה שה לוח הזה יספיק לי. 

3. מעבדי סקיילק בעל המכפלה פתוחה אינם מגיעים עם קירור סטוק. 

4. נכון הכונן אינו עובד בקונפגרציית פיסיאי  אקספרס. אבל הבנתי שהתועלת אינה גבוהה במיוחד. מה עוד שההפרש במחיר עצום. 

יש יתרון יחיד וזה שאין כבלים

פורסם

אתה צודק בקשר לקירור - nעבדי ה Skylake בעלי מכפלה הפתוחה אכן אינם מגיעים עם גוף קירור (וזאת בניגוד למעבדי ה Haswell לתושבת 1150 בעלי המכפלה הפתוחה, שכן מגיעים עם גוף קירור).

פורסם
ציטוט של THE-BIG

היום במקרה הגרוע אני מחשיב כ3.5 שח לדולר ככה שהחישוב

א. אני קונה ממך עכשיו ובמזומן 40 מליון דולר. בשער שלך, כמובן. ומוכן להוסיף לך עוד 10 אגורות, בשביל הכיף. :)

ב. אין מס? יש מס. קוראים לזה מע"מ (ואם יתפסו אותו מנסה חס וחלילה להבריח ולא לשלם מע"מ יעשו לו נו-נו-נו). שיזהר.

ג. הרכיבים שבחרת בסדר גמור... אבל האחריות - בינ"ל? לא בטוח. בכל אופן, מקווה שלא תצטרך.

בכל אופן, תתחדש...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

נכון כנראה שהייתי תקוע על שע"ח של לפני שנה

כל החלקים הגיעו בשלום מרוצה עד הגג

תודה לכולם

פורסם

לא היו בעיות בכניסה לארץ? :)

E71 - לדעתי אם משלמים מס בארצות הברית אתה לא אמור לשלם גם לא? ועל סכום מסוים לכל חלק.

פורסם
  • מחבר

שום בעיות. אין קשר אם שולם שם או לא.

במצב כזה של יבוא לצרכים אישיים אין תשלום מס.

אגב גם שמה באהרב אפשר לקבל החזרי מס על טובין שיוצאים משם.

ככה שבתכלס לא אמורים לשלם מס. לא פה ולא שם.

פורסם

קודם כל, עד 200 דולר יש פטור מכל המיסים - למוצר אחד לאדם, ואי אפשר לצרף.

על מוצרי מחשב בכניסה לארץ יש מע"מ. מעבר לזה אין מיסים.

על מה שתקנה בארה"ב תשלם שם מס לפי המדינה, אני לא יודע אם יש או אין זיכוי לתיירים בשדה התעופה... צריך לבדוק את זה.

אגב, ריכוז מיסים לגבי יבוא אישי (גם דרך הרשת) אפשר לראות פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים