עבור לתוכן

איזה לוח אם מתאים לי

Featured Replies

פורסם

שלום

אני הולך על מעבד i7 6700 

אני מתלבט אם ללכת על לוח מבוסס שבב Z170 או ללכת על לוח מבוסס שבב H170

המחשב הוא בעיקר למשחקים ואני לא רוצה לעשות לו המהרה. o.c .

הייתי רוצה לדעת האם אני ארגיש איזה שהוא הבדל בתפקוד של המחשב, או שההבדל בין 2 הלוחות זניח.

תודה

פורסם

עניין של פיצ'רים, לוח אם לא משנה את הביצועים. 

פורסם
  • מחבר

תוכל להרחיב ?

פורסם

מבחינת הביצועים אין שום הבדל. Z170 זה צ'יפסט להמהרה, H170 - לא. במקרה שלך אין שום סיבה לבחור ב-Z170 אם יש לוח H170 שעונה על כל דרישותיך. סתם מייקר. 

פורסם

מבחינת הביצועים רק במקרה שאתה רוצה מערך SLI של NVIDIA מאחר זה קיים רק בערכת השבבים Z170 וזה מה שמייקר בנוסף למערכת ייצוב מתח עם יותר שלבי ייצוב שתורמים לאורך החיים של הלוח למרות שיש לוחות יוצאי דופן.

כמובן יש לוחות אם שתומכים במערך Crossfire של AMD מערכות השבבים H170 וגם B150 מבלי לתמוך בSLI של NVIDIA שבעצם תורם גם למערך של Crossfire.

נערך על-ידי RoronoaRony

פורסם

@jambo222

1. קודם כל אתה צריך להגדיר מה בדיוק אתה רוצה מלוח האם - ברור שאתה צריך לוח אם לתושבת 1151 וכתבת שאתה לא מעוניין בהמהרה (לא שזה אפשרי ממש עם מעבד ללא מכפלה פתוחה), אבל לא ציינת דברים אחרים שאתה אולי רוצה או צריך - מספר חריצי הרחבה וסוגם (אולי יש לך כרטיסי הרחבה שאתה מעונין להתקין במחשב?), צורך בתמיכה במערך כרטיסי מסך, מספר חיבורי ה USB הדרוש וסוגם, מספר חיבורי ה SATA (זה תלוי במספר התקני האיחסון שאתה מעוניין לחבר ללוח האם), מספר חריצי הרחבה לזיכרון (זה תלוי בנפח הזיכרון במקסימלי שבו תהיה מעוניין להתקין במחשב), מספר יציאות סאונד (יש לוחות עם 3, 5 או 6 יציאות/חיבורי סאונד) וסוגם (אולי אתה צריך יציאת סאונד אופטית?), הגבלה לגודל הלוח (אולי יש לך מארז קטן כך שלא ניתן להתקין בו לוח בגודל ATX?) וכד'. בלי לדעת את כל זה קצת קשה לקבוע איזה לוח אם יתאים לך.

דבר שני שאתה צריך להגדיר זה את התקציב ללוח האם - האם אתה מעוניין להשקיע  400 ש"ח, 800 ש"ח, 1000 ש"ח או יותר?

דבר שלישי - מהיכן אתה מתכנן לקנות את לוח האם? זה חשוב מכיוון שלחנויות שונות יש מבחר לוחות אם שונים ומחירים שונים, כך שלוח אם שמשתלם בחנות אחת יכול להיות פחות משתלם בחנות אחרת.

2. מבחינת ביצועים - לא אמור להיות הבדל בין לוחות האם, שכן רוב הבקרים החשובים כיום נמצאים על המעבד ולא על לוח האם, ולכן הוא זה שקובע את הביצועים של המחשב.

3. אני אישית הייתי מעדיף לוח אם עם מספר יחסית גדול של שלבי ייצוב מתח למעבד (במיוחד כאשר מדובר על מעבד Core i7) ובגודל ATX כמו הלוחות הבאים:

ASRock Z170-Pro4
ASRock Z170-Extreme4
ASRock Z170-Extreme6

Asus H170 PRO GAMING
Asus Z170 PRO GAMING
Asus Z170-A
Asus MAXIMUS VIII RANGER

Gigabyte GA-H170-D3HP
Gigabyte GA-Z170-HD3P
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5
Gigabyte GA-Z170X-UD5

MSI Z170A GAMING PRO
MSI Z170A Gaming M5

כמובן שצריך לבדוק כל לוח לגופו ולוודא שהוא מתאים לדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

יש מושגים שאני לא מכיר , אבל אני חושב גם לעתיד ואני רוצה מחשב עם לוח טוב שינצל את המעבד.

אני הולך על כרטיס מסך 1 

מספיקים לי 8GB זיכרון

מספיקים לי 8 יצאות USB 3.0

1 דיסק קשיח

1 דיסק SSD

אני חושב ללכת על לוח

ASRock - H170-Pro4 - LGA 1151 

לינק  http://www.asrock.com/mb/Intel/H170%20Pro4/

השאלה האם הלוח יתמוך בציוד הקיפי שהוא  USB 2.0 

פורסם

יתמוך. בחירה טובה. תתחדש!

פורסם

@jambo222

1. בקיצור, הדרישות שלך מלוח האם הן מינימליות, למעט העניין של 8 חיבורי USB 3.0 - ברוב המוחלט של לוחות האם אין 8 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי.

2. לא הגדרת תקציב ללוח האם וכן לא ציינת האם יש הגבלה לגודל לוח האם מבחינת המארז שלך.

3. בלוח הספציפי שבחרת, ה H170 Pro4 של ASRock, יש 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי ואפשרות לחבר אליו עוד 2 חיבורי USB 3.0 (בד"כ למארז). זו כנראה הפשרה הכי משתלמת עבורך אם אתה מעוניין ב-8 חיבורי USB 3.0 בסה"כ. שים לב שבלוח הזה אין חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי, מה שאומר שאם אתה מתכנן להתקין מערכת הפעלה ישנה כמו Windows 7 ומטה יכולה להיות בעיה, שכן כברירת מחדל ההתקנה לא תזהה את חיבורי ה USB 3.0 (עכבר ומקלדת בעלי חיבור USB לא יזוהו, ואם ההתקנה נעשית מכונן USB היא כנראה לא תעבוד).

4. במצב שבו מערכת ההפעלה כבר מותקנת אין שום סיבה שציוד היקפי שעובד בתקן USB 2.0 לא יעבוד, שכן יש תאימות קדימה ואחורה בין תקני ה USB.

5. באופן כללי הלוח שבחרת נראה דיי משתלם - גם יחסית זול (פחות מ-600 ש"ח), גם בעל 10 שלבי ייצוב מתח למעבד, גם בעל גופי קירור על הרכיבים החשובים, גם בעל רכיבים שאמורים להיות איכותיים (לטענת ASRock) וגם יחסית מפוצ'ר (4 חריצי הרחבה לזיכרון, 6 חיבורי SATA, חיבורי M.2 ו SATA Express וכאמור - 6 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי).

פורסם

זה לוח שהתכוונתי שהוא יוצא דופן מאחר ולרוב יש 6 עד 8 שלבי ייצוב מתח למעבד ולזה יש 10 בעוד שיש אפילו לוחות אם עם ערכת השבבים Z170 עם 7-8 שלבי ייצוב מתח למעבד, מבחינת כמות חיבורי הUSB אם למארז שלו יש גם עוד 2 חיבורי USB 2.0 אז אפשר להגיע ל10 גם אם לא כולם USB 3.0 אבל זה יותר טוב מכלום, אין לי מושג למה ללוחות היום יש מעט חיבורי USB אחוריים כשבלוח הנוכחי והישן שלי(DP55WB) יש 8 אחוריים ואיך ללוח כמו Asus MAXIMUS VIII RANGER יש 4 חיבורי USB 2.0 אחוריים.

@smalul בקשר ל3 יש בעמוד היצרן של לוח האם את הסרטון הבא בשביל מי שמעוניין להתקין את חלונות 7(אגב מערכת הפעלה יצא עדכון חודש מרץ לחלונות 10)

https://www.youtube.com/watch?v=lQq7YvfIujc

פורסם
  • מחבר

תודה

עזרתם לי מאוד

פורסם
ציטוט של RoronoaRony

בקשר ל3 יש בעמוד היצרן של לוח האם את הסרטון הבא בשביל מי שמעוניין להתקין את חלונות 7

זה נושא מוכר ואפשר לראות את זה בתגובות רוכשים לגבי הלוח הזה. בעמוד של לוח האם למעשה יש הוראות בדיוק מה יש לעשות (אם מתקינים מכונן אופטי ומשתמשים בהתקני PS/2 - אין בעיה, אם מתקינים מכונן אופטי ומשתמשים בהתקני USB - להפעיל בביוס מצב שבו התקני USB יופעלו כהתקני PS/2, ואם מתקינים מכונן USB - ליצור התקנה מעודכנת שכוללת דרייברים ל USB 3.0 שבלוח). זאת אולי אחת מהסיבות מדוע ברוב לוחות האם עדיין יש חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים