עבור לתוכן

המחשב נדלק ונכבה ללא הפסקה.

Featured Replies

פורסם

לפני שבועיים אחד הכוננים הקשיחים שלי לא נראה במערכת ההפעלה. החלפתי כבל אבל זה לא עזר. בסוף חיברתי את הכבל לכניסת SATA מספר שלוש והכונן זוהה.

כאשר חיברתי אותו לכניסות 4 או 5 הוא לא מזוהה,רק לפעמים.

אתמול הדלקתי את המחשב והוא נכבה אחרי 2 שניות ונידלק ואחרי עוד 2 שניות נכבה ונדלק וחוזר חלילה.

איזה חלק במחשב לדעתכם צריך להחליף?

פורסם

נסה עם ספק כח אחר.

פורסם
  • מחבר

אין לי, אני צריך לקנות ואני רוצה להיות בטוח שזאת הבעיה כדי שלא אקנה לחינם.

פורסם

אין בטחון במצב כזה. רק נסוי ותעיה.ההצעה שלי היא מנסיון אישי.

לשם כך קיימות מעבדות ולהם יהיה ספק חליפי.

פורסם

גורמים אפשריים להדלקה וכיבוי בלולאה:

א. לוח אם לא תקין.

ב. כפתור הפעלה לא תקין.

ג. כפתור אתחול לא תקין.

ד. ספק כח לא תקין.

ה. רכיב כלשהו במחשב מקצר.

גורמים אפשריים לכך שדיסק קשיח אינו מזוהה באופן קבוע:

א. בקר ה SATA בלוח האם אינו תקין.

ב. כבל המידע אינו תקין.

ג. כבל המתח אינו תקין.

ד. ספק הכח אינו תקין.

ה. הדיסק הקשיח אינו תקין.

כמובן שייתכן שישנם גורמים נוספים אפשריים הגורמים לתקלות הנ"ל כמו זיכרון לא תקין או בעיית טמפרטורות (רלוונטי יותר לבעיה הראשונה).

אני הייתי מנסה את הדברים הבאים:

א. מחבר את הדיסק הקשיח למחשב אחר ורואה האם הוא מזוהה שם בצורה תקינה. אם לא - הדיסק הקשיח כנראה אינו תקין.

ב. מפעיל את המחשב עם רכיבים בסיסיים בלבד - לוח אם, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך מובנה אם יש כזה ואם אין - אז גם כרטיס מסך, ספק כח וזהו - את כל שאר הרכיבים יש לנתק. המטרה היא לראות האם הבעיה חוזרת גם במצב הזה. אם כן - הבעיה היא באחד מהרכיבים הבסיסיים ויש להחליפם עד לאיתור הרכיב התקול.

פורסם
  • מחבר

קניתי היום ספק כוח חדש והרכבתי אותו. הבעיה לא נפתרה.

חזרתי לפורום וראיתי את התשובה שלך smalul. הוצאתי מודול זכרון אחד והמחשב עלה.

מודול זכרון אחד דפוק.

תודה.

פורסם

אם הבעיה נפתרה לאחר הוצאת מודול זיכרון, ישנם מספר גורמים אפשריים:

א. מודול הזיכרון אכן לא תקין.

ב. מודול הזיכרון לא ישב בצורה טובה בחריץ ההרחבה שלו (עם הזמן רכיבים מתחממים ומתקררים אז יש סיכוי שהם יזוזו מעט).

ג. חריץ ההרחבה בלוח האם אינו תקין.

ד. טכנית ישנה אפשרות שהבעיה נובעת מבקר הזיכרון, שבמחשבים מודרניים נמצא על המעבד.

ה. ישנה גם אפשרות שמדובר בבעיית תאימות בין מודולי הזיכרון, אבל זה לא סביר היות ומודולי הזיכרון עבדו עד עכשו ביחד בצורה תקינה.

אם אתה מעוניין להשתמש בכל מודולי הזיכרון שברשותך, אני מציע שתבצע את הפעולות הבאות:

1. הרץ בדיקת תקינות על הזיכרון עם +memtest86 בכדי לוודא שמודול הזיכרון הנוכחי תקין. אם אין שגיאות, אז מודול הזיכרון המותקן תקין.

2.  החלף את מודול הזיכרון הזה במודול שהסרת ובדוק שוב (התקן את מודול הזיכרון באותו חריץ הרחבה). אם הבעיה חוזרת או אם מתגלות שגיאות - הבעיה היא במודול הזיכרון. אם אין שגיאות, אז גם מודול הזיכרון השני תקין. במקרה כזה החשד הוא בתושבת/חריץ ההרחבה לזיכרון (נקודות ב' וג').

3. התקן מודול זיכרון אחד בחריץ ההרחבה החשוד כתקול (אל תתקין מודולי זיכרון נוספים בלוח האם) ובדוק שוב. אם הבעיה חוזרת עם כל מודול זיכרון הרי שיש בעיה בלוח אם או במעבד (בהסתברות נמוכה).

4. במידה וכל מודול זיכרון עובד בכל חריץ הרחבה לזיכרון, התקן את מודולי הזיכרון, הפעל מחדש את המחשב ובדוק בעזרת +memtest86. אם הבעיה חוזרת או שמתגלות שגיאות בבדיקה, אני הייתי מסיק מכך שיש בעיה בבקר הזיכרון (הוא לא מוכן לעבוד עם שני מודולי זיכרון ביחד) או שמדובר בבעיית תאימות. במקרה כזה הייתי מנסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה בתקווה שזה יפתור את הבעיה, וגם גם זה לא עוזר - הייתי מציע לנסות מעבד אחר. אם הבעיה לא חוזרת ולא מתגלות שגיאות - מודול הזיכרון כנראה לא ישב בצורה טובה בתושבת שלו.

פורסם
  • מחבר

מודול זכרון אחד תקין, המודל השני באותו חריץ מקצר (כל פעם נסיון במודל בודד).

הזכרונות כבר ב ksp. אמור לקבל חדשים בקרוב, האחריות שלהם לכל החיים,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים