עבור לתוכן

למצוא עבודה כמהנדס ללא ניסיון

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מקווה שאני שואל במקום הנכון. בכל מקרה אני אספר על עצמי שסיימתי לפני מספר חודשים תואר ראשון + שני בהנדסת מכונות בבן גוריון במסלול מהיר עם תזה למי שמכיר. לא היתה לי האפשרות להתחיל לעבוד בזמן הלימודים כי היה מן ההסכם כזה עם המחלקה בתנאי שישלמו לי את הלימודים באופן מלא כולל מלגה, כך שאני נאלץ רק בחודשים האחרונים לחפש באמת עבודה. עיקר החיפוש שלי מתמקד באתרי דרושים (alljobs, jobmaster וכו'), קבוצות בפייסבוק ומדי פעם בלינקדין (למרות שרק לאחרונה התחלתי קצת להבין מה קורה שם). 

הבעיה היא שלא פונים אלי בכלל, וגם כשפונים לעיתים רחוקות אלו חברות שמעוניינות לגייס לתפקיד של מהנדס אחזקה או מהנדס מכירות, ובתנאי שכר מביישים. 

עכשיו עם כל הכבוד, אבל אלו תפקידים שלא יקדמו אותי כמעט בכלום כמהנדס, והניסיון לא ייחשב כניסיון בתפקידים שאני באמת רוצה, ומבחינתי אפשר לקחת גם ילד שסיים תיכון, ללמד אותו קצת והוא בכיף יכול לאייש את התפקיד הזה שהם מציעים. בנוסף זה מבעס לחשוב שלמדת 4 שנים כל כך הרבה תיאוריה שאתה לא מיישם אותה כמעט בכלל, ואתה בסה"כ צריך לתחזק מכונה.

אני מעוניין לצבור ניסיון בתפקידים שבאמת יכולים לקדם אותי כמו פיתוח ותכנון מכני של מוצרים\רכיבים מכניים, זיווד מכני, תכנון מערכות משולבות וכו'. אני מוכן להתפשר בשכר כדי לצבור את הניסיון הנדרש אבל אני מרגיש שאני לא מקבל את ההזדמנות הזו, ויש מן תחושה כזאת שלחברות\מפעלים האלה אין כ"כ מה לעשות איתי ואני יהווה סתם נטל אם אני אעבוד אצלם.

בכל אופן, אולי אני מפספס משהו ואולי יש פה כאלה שעברו דרך דומה ויכולים לחדש לי

אני בטוח שהנושא הזה עלה לא מעט, אך אני לא מצליח למצוא מספיק מידע שרלוונטי אלי.

אשמח לקצת הכוונה, ותודה מראש. 

פורסם

אני לא מכיר את התחום שלך. אני לא יודע מה יקדם אותך במקצוע ומה לא. אבל יש מספר טיפים משותפים לכל המקצועות:

א. תתאזר בסבלנות. לעיתים חיפוש עבודה ראשונה יכול להימשך חצי שנה ואפילו יותר.

ב. לעיתים קרובות צריך להתפשר על תפקיד בשביל לקבל דריסת רגל בתחום. 

אני ממליץ לא לפסול מראש תפקידים. תגיע לראיון עבודה, תשמע על התפקיד, תשאל שאלות ותחליט. לדעתי עדיף להתחיל לעבוד בתור מהנדס אחזקה מאשר להמשיך לעבוד במלצרות/אבטחה/משהו לא רלוונטי לחלוטין בתקווה שמשרת חלומותיך תיפול מהשמיים.

אני לא יודע מה אתה מחשיב לשכר מביש,  אבל השכר ההתחלתי ברוב המקצועות במשק נע בין 5.5-7 ברוטו בחודש.

פורסם
  • מחבר

השכר הוא, אני לא אגיד שהדבר האחרון שמעניין אותי, אבל הוא לא גבוה בסדר העדיפויות שלי כרגע. יותר חשוב לי זה לצבוא את הנסיון המתאים לתפקיד שכן מעניין אותי. אני באמת אדם סבלני, ואני כל יום יושב ומקדיש כמה שעות טובות לחיפוש עבודה והגשת קו"ח.

העניין הוא שאם למשל אני ארצה לעבוד בתפקיד של תכנון ופיתוח (R&Dׂ) אני צריך להתנסות ולהשתפשף בזה איכשהו, כלומר צריכה להיות איזשהי חברה שתהיה מוכנה לקבל אותי נטול ניסיון וללמד אותי את התפקיד ואת רזי המקצוע.

אך אם אני אתחיל כמהנדס אחזקה, או מהנדס מכירות רוב הסיכוי שלא אתעסק בתוכנות CAD, תוכנות אנליזות למיניהם וחישובים אנליטיים הדרושים לתכנון ופיתוח של מוצרים וכו', ככה שאני נשאר עדיין ללא ניסיון בתחום שאני באמת מחפש.

אין ספק ואני אפילו יודע שיש חברות בארץ שיוצא שהן מקבלות צעירים ללא נסיון שרק סיימו את הלימודים, וכנראה שאותם בוגרים הצליחו איכשהו להביא לכך שיסתכלו על הקו"ח שלהם ויזמנו אותם לראיון, ומשם השמיים הם הגבול.

האם יש טעם אולי לספר בקו"ח על תכונות אופי דומיננטיות כמו למשל חוש טכני גבוה, יצירתיות וכו' או שזה נשמע כמו משהו מונפץ ומנפח?

פורסם

הגישה שלך נכונה בנוגע למציאת המשרה הנכונה אין טעם לבזבז זמן על משרות לא רלוונטיות.

המפתח הוא קורות חיים מנוסחים כמו שצריך, אין לי מילים לתאר כמה זה חשוב!

גם אם אין לך יום ניסיון, אתה צריך לגרום למישהו לזמן אותך לראיון, הדף המסכן הזה זה הדבר היחיד שיש להם עליך והוא צריך להיות מסוגנן כמו שצריך!

כשאתה הולך לראיון עבודה, תלבש מכנס יפה וחולצה מכופתרת! חזות חיצונית זה גם מאוד חשוב! ובנוסף, אל תשדר לחיצות וגם לא רוגע יתר.

לפני שאתה עונה על שאלות תחשוב ולא לזרוק תשובות סתם.

אם אתה לא יודע משהו, תודה שאתה לא יודע ותאמר משהו בסגנון " אני לא יודע אך אשמח לבדוק ולחזור אליך עם תשובה".

ובשום פנים ואופן לא להתנשא ולחשוב שאתה מיוחד.. זה turn off אדיר בראיונות.

אני מדבר מניסיון כמהנדס מכונות שהיה בנעליים שלך לפני כמה שנים.

המשרה הראשונה שלי הייתה ישר לנעליים גדולות- הייתה לי חפיפה של כמה חודשים וישר לתפקיד של מהנדס מפעל.. ככה שיש פה ושם מציאות רק צריך המוןןן סבלנות.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה OvO על התגובה, מה זאת אומרת קו"ח שמנוסחים כמו שצריך? מה הופך אותם לכאלה?

יש מן תחושה כזו שהמעסיקים מעדיפים להסתכל כסינון ראשוני רק על קטגוריית הניסיון התעסוקתי ולא מעבר לכך. ומה לעשות שיש כאלה שיוצאים מהאקדמיה ללא ניסיון..

בכל אופן האם ישנו טעם להוסיף כישורים ותכונות אופי שיכולות לתרום בעבודה (יצירתיות, חוש טכני..)?

פורסם

איפה החברים שלך ללימודים?

אתרי הדרושים לא שווים כלום. חברים ומכרים, זו השיטה למצוא עבודה במצב שלך.

פורסם

גם קומבינות זאת דרך למצוא עבודה כמו שנאמר מעליי, אבל מה לעשות שלא לכולם יש..

יש הרבה קווים מנחים לכתיבת קורות חיים.

צריך להבין שלכל משרה שאתה מתמודד עליה שולחים עשרות טפסי קורות חיים.

לכן כדי שישימו לב לשלך עליך להתבלט ולשם כך, ראשית, עליך להתנסח בעברית רהוטה, ולהדגיש את נקודות החוזק שלך..

שנית עליך להתאים כל טופס קורות חיים למשרה עליה אתה מתמודד ולחדד אותו בהתאם - זה חשוב.

סתם לדוגמה, אם בתיאור המשרה רוצים ידע בsolidworks, תרחיב על כישוריך בתוכנה בראש ובראשונה ורק אז על השאר.

אם רוצים ידע בתכן מכאני, תרחיב בנושא הזה באופן דומה, וכו' וכו'..

מאחר ואין לך כל כך ניסיון, תפרט איזה כלים פרקטיים רכשת במהלך התארים + תיאור מפורט אך רלוונטי של הפרויקט/ים/תזה שעשית.

באשר לשאלתך, ברור!, תעיד על עצמך בלי להצטנע, כאן זה לא המקום לצנעה. כדאי להדגיש שאתה חדור מוטיבציה, בעל יחסי אנוש מצוינים+בעל יכולת עבודה בצוות ובנוסף בעל קליטה מהירה, אלה מאפיינים חשובים למהנדס מתחיל . 

לגבי פורמט הטופס, לא חסרות דוגמאות באינטרנט.

והכי חשוב! אל תתייאש..

פורסם

לא קומבינות.

חבר מביא חבר זו עדיין השיטה הכי טובה לעובדים וגם למעסיקים. הרשת החברתית האמיתית שלך זו  הדרך הבטוחה למצוא עבודה.

כמובן שהכרת מקום העבודה והתאמת קורות החיים זה דבר שאין מה לזלזל בו, אבל ההשקעה הכי טובה היא בשיחות עם חברים, מכרים וחברים של חברים.

פורסם

קומבינה או לא, גם החבר הכי טוב בעולם עם כל הרצון הרב, יתקשה מאוד לשכנע מעסיק לתת צ'אנס למהנדס חסר ניסיון.

צריך לתקוף בכל החזיתות, אם זה חברות כח אדם, אתרי מציאת עבודה, חברים מהלימודים, מהצבא, וכן, לא צריך להתבייש גם ליזום ולהשאיר קורות חיים עצמאית במשרדי חברות..

חוץ מזה שאני מניח שמן הסתם הוא מדבר עם החברים שלו ובקשר רציף אתם, אולי מתי שהוא זה יניב פירות אבל עד אז...

פורסם
  • מחבר

אוקיי קראו לי לראיון לחברת סטארט אפ ביום ראשון. משיטוט קצת ברשת נראה שהחברה נמצאת בתחילת דרכה. משיחות עם חברים, חברות סטארט אפ שוחקות את העובדים שלהן, אך כרגע אני בתחילת דרכי ואין לי על מה להתלונן, אני מקווה שאני אתרשם מהתפקיד והם יתרשמו ממני.

שלחתי בעבר דרך כמה חברים, אבל רובם עובדים או בדרום או בצפון וגם בתפקידים שאני פחות מעוניין.

יש את הקולגות בלינקדין, אולי אני אנסה גם דרכם ונראה איך יזרום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים