עבור לתוכן

יש מקלדת פשוטה עם כפתור ON/OFF?

Featured Replies

פורסם

אהלן.

יש לי מקלדת PS/2 מאוד ישנה. זוהי מקלדת "מולטימדיה" רגילה וזולה. מעל למקשי ה-F יש לה שורה של כל מיני כפתורים/מקשים. ברובם אני לא משתמש אבל כפתורי הווליום נמצאים אצלי בשימוש יומיומי. עוד כפתור אחד מאוד חשוב שבעזרתו אני מכבה ומדליק את המחשב הוא כפתור ה-ON/OFF.

למרות שהיא מאוד פשוטה, אני נהנתי מהמקלדת הזאת במשך שנים רבות. הגיע הזמן להחליף אותה כי היא כבר עשתה את שלה.

לא מוצא בשום מקום מקלדת עם כפתור ON/OFF.... אולי זה בגלל שזאת פונקצייה שיש אותה רק ב-PS/2 והיום כל המקלדות זה USB?

אני לא משנה מה זה יהיה, העיקר שתעבוד. איפה אני מוצא מקלדת אנגלית/עברית עם כפתורים ששולטים בווליום וכפתור ON/OFF שיודע לסמן לווינדווס שצריך לסגור את הבטסה?

חנות אינטרנט בארץ, איביי, לא משנה. רק שיהיה את זה. אני מעוניין רק במקלדת חוטית וללא קומבואים של עכברים. דבר כזה צריך לעלות באזור ה-50 שקל אבל אני מוכן להשקיע עד 150 (אם זה כולל את המשלוח).

תודה!

נ.ב.: אם אין אז אין. לא צריך לבוא ולהתחיל לשאול אותי למה אני נעול על זה ולמה לא לכבות את המחשב ישירות.

פורסם

בכל מקלדת עם מקשי Macro לתכנות עצמי אפשר לשייך את הפעולה הזאת בקלות.

כמו כן, בווינדוס 8 ומעלה ניתן פשוט להשתמש בקיצור המקשים Win + X + U + U.

פורסם
  • מחבר

לא יודע איך לא חשבתי על זה לבד, הרי יש לי את לוגיטק G13

אני אבל על ווינדווס 7 ולא קיים שם צירוף מקשים שמכבה את המחשב. *אפשר ליצור קיצור דרך כזה רק בקומבינה.

זה לא כזה קריטי וזה עדיף על פני חוסר פתרון מוחלט.

אבל עדיין, זה פתרון "עקום". כנראה שפשוט אין לי ברירה. לפחות אני אוכל להביא לי עכשיו מקלדת חדשה.

צריך רק למצוא את הזמן כדי להתעסק עם הקומבינה הזאת.

מישהו אולי יכול להגיד לי למה הפסיקו לייצר מקלדות עם מקש ה-ON/OFF?

פורסם

אולי כי הפסיקו לתמוך בזה בביוס?

אני זוכר שפעם היתה פונקציה הדלקת מחשב ע"י לחיצה במקלדת באחד הביוסים בלוחות הישנים שלי.

כיבוי זה החלק הקל כי זה עניין תוכנתי.

ההדלקה זה מה שמאתגר.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מתי הפסיקה לתמוך בזה, איפה הפסיקו לתמוך בזה ואם בכלל הפסיקו. אני רק אגיד שיש לי מחשב עם לוח P8P67 PRO של אסוס והוא נרכש באזור ה-2011. (והוא תומך גם בהדלקה וגם בכיבוי ע"י מקש ה-ON/OFF).

אבל המקלדת הזאת, אני נסחב איתה משנת 2005.... כן, אני עד כדי כך מבסוט ממנה ורגיל אליה.

אני מקליד המון טקסטים ושתי הבליטות באותיות ה-J וה-F כבר מזמן נשחקו. לא יכול להרגיש אותן וזה קצת מפריע לי. הבעיה האמיתית שהכבל של המקלדת הזאת טיפה קצר ומה שקרה זה שעם הזמן הוא נפגם והתחיל לקצר את המגעים.

ללא הבעיה הזאת הייתי בכייף נשאר עם המקלדת הזאת עד הפנסיה. ולחשוב שהיא עלתה לי באזור ה-100 שקל (בזמנו).

הדלקת המחשב ע"י מקש הרווח או כל מקש אחר - זה לא בעיה. חשוב לי הכיבוי.

אני צריך לחשוב על קומבינה שתתן בהקשה אחת להגיד לווינדווס 7 לקפל ת'עניינים.

לפחות יש לי את ה-G13, שתכנתי את אמא שלה ב-LUA.

אני מאמין שאוכל לארגן משהו. כרגע אין לי זמן לזה.

פורסם

כל תוכנת מאקרו יכולה לעשות זאת.

אם יש לך מקלדת של לוגיטק נסה דרך אחת התוכנות שלהם.

לגבי הדלקה אולי זה רק קיים עם PS-2?

דווקא מתאים לי הדלקה מהמקלדת עכשיו שהמחשב שלי רחוק מגישה נוחה.

פורסם

כן, אחרי שהסתכלתי בביוס שלי שוב נזכרתי למה כבר שנים אין לי הדלקה מהמקלדת.

לא לכל ביוס יש הדלקה דרך מקלדת USB.

לי אין מסתבר, זאת הסיבה שלא הפעלתי זאת.

דווקא רציתי וניסיתי בעבר.

אולי אקנה מקלדת PS-2 רק בשביל זה.

פורסם

לא מבין דבר אחד, מה כל כך רע בכפתור ההתחל ?

חוץ מזה, גם אם הכפתור קיים במקלדות 95% מהאנשים מכבים אותו כי הוא נלחץ בטעות.

אז גם מסיבות טכניות ביטלו אותו וגם כי הוא היה פשוט לא נוח.

פורסם

מקלדות מולטימדיה של לוג'יטק בפרט מאפשרות כיבוי (לא הפעלה, כמו שצויין לעיל) באמצעות לחיצה על צירוף מקשים. (אשתי משתמשת ב-K520 וזה FN+F11). האתגר האמיתי כאן הוא לא למצוא אחת שתתמוך בכיבוי, אלא אחת שהיא מקלדת מולטימדיה, גם חוטית וגם לא בסיסית מדי שתעבוד עם SETPOINT. לצערי, השילוב הזה לא נראה אפשרי נכון להיום. מקלדות אלחוטיות כאלה יש בשפע. אם תסכים להתפשר, לא תהיה כל בעיה לתכנת כפתור, שהינו הרדמה כברירת מחדל, לכיבוי דרך אותו ה-SETPOINT. לא ממש יודע לגבי מקלדות של חברות אחרות, מזמן לא נגעתי במשהו שאינו לוג'יטק או מייקרוסופט הכי בסיסי. 

כמובן, אפשר גם דרך תפריט התחל: כפתור WIN --> חץ ימינה/שמאלה (הכיוון תלוי בשפת מע' הפעלה) --> ENTER.

פורסם

כן, אבל עד כמה שאני מבין LGS תומכת רק בציוד הגיימינג. אם פותח הדיון מעוניין במקלדת פשוטה, יצטרך SETPOINT. כמובן, אם יספק אותו הכיבוי דרך G13, אפילו יותר טוב. אין צורך לשבור את הראש בחיפוש אחרי מקלדת מתאימה.

פורסם
  • מחבר

setpoint זה כבר ישן.. יש לי את G9X ואת ה-G13. בשניהם אני שולט דרך ה-LGS. *אם נכנסים ל-scripting, העכבר והמקלדת הזאת יכולים להפוך לשילוב קטלני במיוחד, גם עבור אלה שלא משחקים במשחקי תפקידים למיניהם. עצם העובדה שיש לי את הכלים הללו חוסך ממני צורך במקלדת (עיקרית) מיוחדת.

אז ככה:

עשיתי מקרו פשוט ל-G13 (ללא LUA ) שמכבה לי את המחשב. לקח לי בערך דקה.

הגדרתי בביוס שהדלקת המחשב תתבצע ע"י הקשת מקש הרווח (וזה עובד). ככה כבר מעכשיו אני מתחיל להתרגל להשתמש ב-רווח כדי להדליק.

עכשיו רק נשאר להביא מקלדת PS/2 נחמדה וזולה.

תודה למי שעזר!

פורסם
ציטוט של Monsi

עד כמה שאני מבין LGS תומכת רק בציוד הגיימינג. אם פותח הדיון מעוניין במקלדת פשוטה, יצטרך SETPOINT

נכון. ציוד שלא מסדרת הגיימינג לא מזוהה ב- LGS (וסתם כהערת אגב, גם לא כל הציוד גיימינג מזוהה בגירסאות חדשות של LGS. יש לי גו'ייסטיק שמשום מה מחייב גירסת LGS ישנה שתותקן במקביל לחדשה כדי להגדיר אותו [במקביל כי אתה עדיין רוצה לעבוד עם הציוד החדש. ועוד אין באמת צורך בזה, אין שם שום דבר שווינדוס לא יכולה להגדיר בעצמה בהגדרות בקרי משחק אלא אם אתה מעוניין בפרופילים נפרדים לכל משחק])

@MichaelZ לא יודע מה זה ישן בשבילך, אבל הגירסה העדכנית של setpoint היא מלפני כחצי שנה ככה שזה לא ישן בכלל.

פורסם

היא יצאה רק בגלל חלונות 10, אחרת היא הייתה נשארת לא מעודכנת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים