עבור לתוכן

בחירת לוח אם למחשב חדש

Featured Replies

פורסם
ציטוט של *AlCHEMY*

לשימושים שלי לא יהיה שום יתרון ללוח ב-2000 שקל, אז ניתן לחרוג מה-800 אם תהייה תמורה הולמת.

זה בדיוק העניין - צריך להגדיר מהי בדיוק "תמורה הולמת" עבורך. מבחינת ביצועים, גם לוח אם שעולה 300-400 ש"ח ייתן ביצועים דומים עד זהים, ולכן ההבדל המעשי הוא אך ורק בתכונות שהלוח מציע. מבחינתי האישית, לוחות האם שהכי קרובים ל"לוח האם האידיאלי" (בעלי תכונות שאותן אני רוצה לראות בלוח אם) הם ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte, ה MAXIMUS VIII RANGER של Asus, ה Z170 Extreme6 של ASRock וה Z170A GAMING M5 של MSI, שכולם עולים מעל 1000 ש"ח (ברוב החנויות). אם אני רוצה ממש רוצה לוח אם "מושלם" מבחינתי אז יש את ה MAXIMUS VIII EXTREME של Asus, את ה GA-Z170X-Gaming GT של Gigabyte ואת ה Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION של MSI (לכולם יש ביוס כפול, אפשרות לעידכון הביוס ללא מעבד וזיכרון, כפתורי הדלקה ואיתחול מובנים, תצוגת LED להצגת מצב האיתחול וכמובן הרבה שלבי ייצוב מתח למעבד), אבל מחירם גבוה בהתאם. אולם כפי שכתבתי קודם, העובדה שאני רוצה תכונות שיש בלוחות האלו אין פירושה שאני ממש צריך אותן, ואני בהחלט יכול להסתפק בלוח אם שעולה 700-800 ש"ח ואף פחות מכך אם לא תהיה ברירה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני מתלבט בין הלוחות GA-Z170X-UD5 של Gigabyte ל- MAXIMUS VIII RANGER של Asus

אפשר בבקשה לשלוח השווה ביניהם או לתת דעה אישית עליהם?

תודה.

פורסם

מאחר ואתה גם ככה לא מעוניין בOC ועדיין מעוניין בתכונות הנוספות(אני מניח) לך על הASUS Maximus VIII Ranger ב876/858ש"ח אצל פלונטר מאחר והוא לא חורג בהרבה מהתקציב והוא עדיף על הASUS Z170-A והPro Gaming מבחינת תכונות ונורא קרוב אליהם בהפרש לא גדול, הGigabyte כבר מעל ה1000ש"ח ואין כבר טעם לדעתי.

פורסם

קיבלתי תודה רבה.

פורסם

@haroosh1994

1. היה עדיף אילו היית פותח דיון חדש משלך ומבקש בו עזרה בבחירת הלוח מאשר מקפיץ דיון בן כחודש.

2. בדיון מלפני מספר חודשים פירסמתי השוואה בין מספר לוחות אם, כשבהם ה GA-Z170X-UD5 וה Maximus VIII Ranger. קישור לדיון. קישור ישירות לתמונה ההשוואה.

3. בגדול ה GA-Z170X-UD5 נראה קצת יותר עשיר בתכונות (כרטיס רשת חוטי נוסף, שני חיבורי SATA נוספים, חיבור USB 3.0 נוסף בפאנל האחורי, חיבור PCI Express X1 נוסף ושלב ייצוב מתח נוסף), אבל מצד שני הוא גם יקר בכמה מאות שקלים לעומת ה Maximus VIII Ranger, ולכן הוא כנראה פחות משתלם, במיוחד לאור העובדה שהלוח של Asus אמור להיות יותר ממספיק לדרישות של רוב המשתמשים.

פורסם
  • מחבר

פעם נוספת תודה רבה על העזרה,

בסופ"ש הרכבתי את המחשב :

Intel Core i5-6500
Noctua NH-L9x65 CPU Cooler
Asus Z170-A
G.SKILL Ripjaws V Series 8GB (2 x 4GB)
Samsung 850 EVO 250 GB M.2 SSD 
Seasonic G-650 650W
Silverstone Grandia GD09B HTPC Case
2X Noctua NF-F12 PWM Case Fans

עובד מעולה, במיוחד אהבתי את השליטה במאווררים של אסוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים