עבור לתוכן

בחירת לוח אם למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מרכיב מחשב חדש שישמש אותי בעיקר כמחשב סלוני, עם אופצייה לגיימינג.

יש לי התלבטויות לגבי לוח אם.

אני קניתי מעבד : i5-6500

8GB זכרון DDR4-2400 

Samsung 850 EVO 250 GB M.2 SSD

מארז הולך להיות : Silverstone Grandia GD09B, אז הלוח יכול להיות ATX.

דרישות מהלוח :

רכיבים איכותיים, כרטיס רשת לא של realtek, מברות טובות - gigabyte, asrock

תקציב - סביב 800 ש"ח אם אפשרות לחריגה

כרגע יש 2 מועמדים :

ASRock Z170 Extreme4

Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3

אשמח לשמוע המלצות, או עוד אופציות...

תודה.

נערך על-ידי *AlCHEMY*

פורסם

1. נראה שאתה יודע בדיוק מה שאתה רוצה, אז כל מה שאתה צריך הוא לעבור על רשימת הלוחות בחנות ממנה אתה מתכנן לקנות את המחשב ולראות איזה לוח הכי מתאים עבורך.

2. שים לב שבלוח GA-Z170X-Gaming 3 כרטיס הרשת הוא Killer, שהבנתי שיש הרבה משתמשים שלא אוהבים אותו בגלל שהדרייבר שלו הוא יחסית כבד. אם כרטיס רשת כזה לא מתאים לך ואתה לא מעוניין משום מה בכרטיס רשת של Realtek זה משאיר לך לוחות אם בעלי כרטיס רשת מובנה של אינטל.

3. אם המחשב מיועד לצפייה בסרטים בלבד (ולא להמהרה או לשימושים אחרים) אפשר לבחור לוח אם זול ופשוט יותר כמו ה GA-H170-D3HP של Gigabyte, ולמעשה באותה המידה אפשר להסתפק במעבד Core i3 או אפילו Pentium G.

פורסם
  • מחבר

תודה, את המעבד, הזכרון ו-SSD כבר קניתי בארה"ב.

GA-H170-D3HP  - לוח לא רע, אבל גם לא ממש זול, עולה 630 ש"ח.

העניין הוא שאני מחליף מחשב סלוני שמשרת אותי משנת 2007 ולדעתי הסיבה שהוא עדיין סוחב לא רע זה כי לא התפשרתי על מרכיביו, אז גם היום אינני רוצה להתפשר ובתקווה שיסחוב עוד +5 שנים :)

פורסם

1. מצד אחד אתה כותב ש-630 ש"ח הוא לא מחיר זול, אבל מצב שני התקציב שלך ללוח הוא בסביבות ה-800 ש"ח. אני מניח שהסיבה שהלוח H170-D3HP של Gigabyte לא מוצא חן בעיניך היא שבתוספת מחיר לא גדולה אפשר כבר לקנות לוח אם יותר עשיר בתכונות ("מפוצ'ר"), דבר שגורם לך לחשוב שהלוח הזה הוא פחות משתלם. בסופו של דבר אתה תצטרך לבצע פשרה בין תכונות הלוח למחיר שלו, אחרת גם לוחות שעולים מעל 1000 ש"ח לא יתאימו לך...

2. אני מבין אותך בקשר לאיכות הלוח - אני קניתי לפני 8 שנים וחצי את המחשב שלי ואני ממש לא מצטער שהשקעתי כ-700 ש"ח רק בלוח האם (ה 965P-DS3 של Gigabyte), שכן המחשב הזה עובד כמעט 24 שעות ביום והוא עדיין עובד בצורה תקינה. אני חושב שמשתלם לקנות לוח אם המורכב מרכיבים איכותיים יותר פשוט כי במצב הנוכחי אין ממש טעם להחליף מחשב כל 3-4 שנים אלא אפשר "לסחוב" עם אותו המחשב גם 6 שנים ויותר, כל עוד לוח האם תקין.

3. במקרה היום בדקתי את לוח האם H170 PRO GAMING של Asus, ונראה שמדובר בלוח אם דיי איכותי מצד אחד (רכיבים איכותיים, כרטיס קול טוב, 10 שלבי ייצוב מתח למעבד, חיבורי USB 3.1 וכל סוגי היציאות הגרפיות) ודיי משתלם מצד שני (הוא עולה בחנויות בארץ בסביבות ה-700 ש"ח). כל עוד אתה לא זקוק למערך כרטיסי מסך או להמהרה, הלוח הזה נראה לי דיי משתלם.

פורסם
  • מחבר

תודה, עלית בדיוק על הנקודה שבתוספת מחיר קטנה ניתן לקבל לוח יותר מתקדם.

אני פחות אוהב את הלוחות של אסוס, היו לי כמה לוחות בעיתיים שלהם בעבר.

השאלה מה אתה חושב על : ASRock Z170 Extreme4, נמכר ב-857 ש"ח בפלונטר, מה שהופך אותו למשתלם בעיניי,

יש עליו ביקורות טובות, אבל מצד שני ב-NewEgg יש משתמשים שמתלוננים עליו.

במחשב הראשי שלי יש לי ASRock Z68 Extreme4 וזה לוח הכי טוב שהיה לי אי פעם, עובד יותר מ-4 שנים עם OC ו-0 בעיות ו-0 התעסקות עם הגדרות, הכל עובד יפה עם הגדרות default.

פורסם

@*AlCHEMY*

בגדול ה ASRock Z170 Extreme4 נראה לוח אם דיי טוב. רוב הבעיות שהתלננו עליהן ב newegg נגעו לביוס לא מעודכן שגרם לבעיות (אחרי העידכון הבעיות בד"כ נפתרו) ולעובדה שאין חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי, דבר שמקשה להתקין מערכות הפעלה ישנות כמו Windows 7 שלא מזהות USB 3.0 "באופן טבעי". היו גם משתמשים שהתלוננו שהלוח לא תקין, אבל סביר להניח שזה נכון לגבי כל לוח אם (ולמעשה לגבי כל רכיב אלקטרוני).

השאלה היא היכן למתוח את הגבול - לא קנית מעבד עם מכפלה פתוחה, אז סביר להניח שאתה לא מעוניין בהמהרה ולכן זה לא אמור להפריע במיוחד אם הלוח מבוסס על ערכת השבבים H170 או Z170. לא ציינת דרישות מיוחדות מבחינת החיבורים, אז אני מניח שאין לך כאלו, מה שאומר שמבחינה זו רוב לוחות האם בשוק יתאימו לך. אני מבין את הרצון לקבל את התמורה הטובה ביותר בעבור הכסף שלך, אבל יכול להיות שאת התמורה הטובה ביותר תקבל דווקא בלוח שעולה יותר מ-1000 ש"ח (יותר חיבורי USB ו SATA, תמיכה במערכי כרטיסי מסך, יותר שלבי ייצוב מתח למעבד וכד'), ובמקרה כזה לא תוכל לקנות אותו בגלל מגבלות תקציב. לדעתי אתה צריך להכין רשימה של תכונות שאתה רוצה מלוח האם ואז לבדוק אילו מהן אתה באמת צריך ואז תוכל לבחור לוח אם שמתאים לך.

לדוגמא, הנה רשימת תכונות שאני מעוניין לראות בלוח אם:

א. רוצה: כמה שיותר שלבי ייצוב מתח למעבד. צריך: אפשר להסתפק בלוח אם עם מינימום של 6-8 שלבי ייצוב מתח.

ב. רוצה: לוח אם המבוסס על ערכת השבבים Z170 צריך: אני לא מתכנן המהרה, אז אני בהחלט יכול להסתפק בלוח המבוסס על ערכת השבבים H170 או אפילו B150.

ג. רוצה: חיבורי USB 3.1. צריך: זה לא ממש קריטי כי אין לי התקני USB 3.1 בשלב זה ואני גם לא ממש מתכנן לקנות כאלו בקרוב.

ד. רוצה: כל סוגי היציאות הגרפיות. צריך: מספיק שתהיה יציאת DVI - אני גם כך מתכנן להשתמש בכרטיס מסך נפרד, ואני אחבר את המסך ישירות ללוח רק במידה ותהיה בעיה עם כרטיס המסך.

ה. רוצה: כפתורי הדלקה וכיבוי מובנים. צריך: אפשר להסתדר גם בלי, שכן אני מתכנן שהלוח יהיה בתוך מארז ולכן לא יהיה ממש שימוש לכפתורים כאלו.

ו. רוצה: אפשרות לעדכן את הביוס גם ללא מעבד וזיכרון מותקנים. צריך: זה לא ממש קריטי שכן לרוב הלוחות יש גם כך הגנות לביוס וזה לא שאני מתכנן לעדכן את הביוס כל יומיים...

ז. רוצה: תצוגת LED המציגה את מצב האתחול לאיבחון בעיות. צריך: אפשר להסתדר בלי תצוגה כזו - גם כך השלבים לאבחון בעיות הם דיי קבועים (בדיקה שכל הרכיבים מחוברים, הוצאה והחזרת רכיבים, הפעלת המחשב עם מינימום רכיבים וכד').

בקיצור, אני אולי רוצה לוח אם עם כל התכונות הנ"ל, אבל מעשית אני לא צריך את רובן כך שאני בהחלט יכול להסתפק בלוח אם זול יותר. אני מאמין שזה גם המצב אצלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון לעשות OC למחשב, אבל רוצה מייצבי מחת טובים.

USB 3.1 - Future proof - אבל אפשר לחיות בלי

יציאה גרפית HDMI מספק, יהיה מחובר לטלויזיה

Z170 - כי אני מאמין בלהשקיע בצ'יפסטים מתקדמים

ריבוי חיבורי SATA/USB - מיותר עבורי, מתוכנן להיות כונן אחד M2

ריבוי כרטיסי מסך - לא רלונטי, מקסימום אעביר את R9 290 מהמחשב הראשי בשביל לשחק בסלון.

מגבלת תקציב של 800 ש"ח - פסיכולוגית שלי, אין הגבלה קשיחה, אני בונה לעצמי צעצוע חדש :)

יתרון נוסף שראיתי ללוח של ASROCK - תמיכה ב- DTS Connect, כרגע הרסיבר מחובר בכבל אופטי ל- Sound Blaster Z ומוציא STREAM של DTS לרסיבר, אם התמיכה בלוח תהייה טובה, עוד כרטיס יעוף לי מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין שחשוב לי כרטיס רשת טוב, כל התוכן מגיע מ-2 "שרתי" NAS שיש לי בבית.

פורסם

בקיצור - לוח אם בעל יציאה גרפית מסוג HDMI, חיבור M.2, ערכת שבבים Z170, כרטיס רשת חוטי שאינו של Realtek, לפחות 8 שלבי ייצוב מתח, אני מניח שאתה גם מעוניין בלוח בגודל ATX עם 4 חריצי הרחבה לזיכרון וכל זה בתקציב מקסימלי של כ-800 ש"ח?

הערות:

א. מעשית, אף אחד לא יכול להבטיח לך שמייצבי המתח בלוח יהיו "טובים" - ברוב הלוחות לשוק הבינוני-גבוה היצרן "מפאר" את הקבלים או/ו רכיבים אחרים במערכת ייצוב המתח וטוען שהם טובים יותר ועמידים יותר, אבל המידע לגבי הרכיבים עצמם לא מופיע בפרטי הלוח. נכון, ישנן ביקורות ש"נכנסות לעובי הקורה" ומפרסמות פרטים לגבי הרכיבים האלקטרוניים המרכיבים את לוח האם (דוגמא לביקורת כזו עבור הלוח H170 Pro Gaming של Asus), אבל זה לא ממש עוזר למשתמש הרגיל או אפילו המתקדם שלא מכיר לעומק את תחום האלקטרוניקה. בנוסף מעטות הביקורות ש"חוקרות לעומק" את לוחות האם בצורה כזו כך שאין ממש בסיס להשוואה.

ב. בנוגע ל DTS - אודיו זה לא התחום שלי, אז אני לא ממש יכול לעזור לך בזה.

טוב, עברתי על רשימת הלוחות ב-5 חנויות (TMS, פלונטר, 1pc, KSP ו StartPC) והנה רשימת הלוחות שעולים עד 800 ש"ח (המחיר הכי זול באחת החנויות הנ"ל) בגודל ATX, בעלי 4 חריצי הרחבה לזיכרון, חיבור M.2 והמבוססים על ערכת השבבים Z170:

לוחות של Asus:
Z170-P
Z170-K
Z170-A

לוחות של Gigabyte:

GA-Z170-HD3P
GA-Z170X-Gaming 3
GA-Z170-D3H
GA-Z170-HD3
GA-Z170XP-SLI

לוחות של MSI:

Z170-A PRO
Z170A PC MATE
Z170A TOMAHAWK
Z170A GAMING M3

לוח של ASRock:

Z170 Pro4

• הלוח Z170-A PRO של MSI נפסל כי אין לו יציאת HDMI.
  • הלוחות GA-Z170-HD3P ו GA-Z170-HD3 של Gigabyte, הלוחות Z170-P ו Z170-K של Asus והלוחות Z170A PC MATE ו Z170A TOMAHAWK של MSI נפסלים בגלל שיש להם כרטיס רשת חוטי של Realtek.
  • את הלוחות GA-Z170X-Gaming 3, GA-Z170-D3H ו GA-Z170XP-SLI של Gigabyte אפשר לפסול כי יש להם פחות מ-8 שלבי ייצוב מתח למעבד.

זה מותיר את הלוחות:

Z170 Pro4 של ASRock במחיר של 708 ש"ח בפלונטר, קישור.

Z170-A של Asus במחיר של 764 ש"ח ב TMS, קישור.

Z170A Gaming M3 של MSI במחיר של 819 ש"ח ב StartPC.

הכנתי לך השוואה בין תכונות הלוחות הנ"ל:

56b99eff4f101.png

עכשו כל מה שנותר לך לעשות הוא להחליט איזה לוח אם הכי מתאים ומשתלם עבורך.

פורסם

אאל"ט אפשר להוסיף גם את ASUS Z170 Pro Gaming שנמכר אצל וולקום טכנולוגיות ב791ש"ח(קישור).

פורסם

ה Z170 PRO GAMING של Asus אכן מתאים גם כן - יש לו 10 שלבי ייצוב מתח למעבד (המספר הרשמי לא מפורסם באתר), יציאות גרפיות מכל הסוגים, כרטיס רשת חוטי של אינטל, חיבור M.2 אחד, 4 חריצי הרחבה לזיכרון, הוא מבוסס על ערכת השבבים Z170 והוא אכן נמכר ב Wellcom בפחות מ-800 ש"ח. הסיבה שלא ציינתי אותו היא פשוט שלא ראיתי אותו בחמשת האתרים שציינתי אן שמחירו שם היה גבוה מ-800 ש"ח.

פורסם

יש אותו גם אצל פלונטר ב825ש"ח(קישור) ודווקא אצל TMS שהם שותפים של וולקום טכנולוגיות הדגם הזה כבר לא נמצא ואגב שמת לוח שעולה 819ש"ח ככה שזה לא משנה אם המחיר הכי זול היה גם אצל פלונטר.

חבל שאי אפשר לדעת לאיזה לוח יש מייצבי מתח איכותיים יותר בלי קשר לכמות כמו שכבר ציינת בהערות =\

פורסם

@RoronoaRony

1. בחרתי לוחות שהמחיר שלהם היה עד 800 ש"ח או ממש בתוספת קטנה. את הלוח הנ"ל כנראה פיספסתי (בכל זאת - עברתי על כל הלוחות ב-5 חנויות).

2. כמו שכתבתי - אי אפשר לדעת איזה לוח אם הוא יותר איכותי מבחינת הרכיבים שלו גם בגלל שהמידע הזה לא מפורסם ע"י היצרן וגם בגלל שנדרש ידע מעמיק בתחום האלקטרוניקה. אני מאד אשמח אם אתר כלשהו יחליט שהוא מבצע בדיקות מעמיקות כאלו לכל לוח אם (כולל לוחות האם לשוק הבינוני ואפילו הנמוך) ויפרסם השוואות בין הלוחות מבחינת איכות הרכיבים, אבל זה פשוט לא קורה, כנראה בגלל שברוב האתרים לא רוצים או לא יכולים לבצע "חקירות" כאלו.

פורסם

השוואה מעודכנת הכוללת את לוח האם Z170 Pro Gaming של Asus:

56bacd481e605.png

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההשקעה !!!!!!

ה Z170-A נראה כאופציה טובה מאוד, אצלי כרגע הוא מתחרה ב- ASROCK Z170-Extreme4.

מבחינת מחיר ההפרש הוא פחות מ-100 ש"ח.

לגבי 800 ש"ח, זאת לא מגבלת תקציב אצלי, אין לי תקציב מוגדר למחשב, זה פשוט הסכום שנראה לי הגיוני לשלם, לשימושים שלי לא יהיה שום יתרון ללוח ב-2000 שקל, אז ניתן לחרוג מה-800 אם תהייה תמורה הולמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים