עבור לתוכן

מחשב 'שימושי' בתקציב גבוה.

Featured Replies

פורסם

אהלן. אני כרגע עם dell inspirion. מעבד i7 5600u, 8 גי'גה ראם, דיסק קשיח 1TB רגיל (לא SSD), מסך מגע 15.6 HD.

מלבד הביצועים שלו שהם בסדר מבחינתי (צריך מחשב שיוכל להחזיק קצת עבודת מאטלב של קורסי מעבדה) - אני מאוכזב מהמחשב. לא שימושי ולא נוח לעבודה, איכות חומרים על הפנים, טראקפאד צולע, מסך מבריק שמונע ממני לעבוד במקומות עם אור מאחוריי, ובכלל מסך מעיק שלא מאפשר קריאה של טקסטים ארוכים.

אם כך, אלה הדרישות:

 

 1.איכות חומרם ואיכות בנייה גבוהות. 

 2.רצוי משקל נמוך (פחות מ-2 קילו אני מניח..)

3. מסך מאט שמאפשר עבודה בחוץ/תחת תאורה מלאכותית, ושבאופן כללי נוח לעבוד איתו ולקרוא דרכו טקסטים של 20-30 עמודים.

4.טראקפד איכותי, כזה שלא מחייב התניידות עם עכבר.   טראקפוינט (כמו של לנובו) - יתרון משמעותי, על גבול החובה. 

5.מסך 14-15.6.   השאלה איזה עדיף - IPS או LED ? (לעבודה נוחה שלא תעייף את העיניים. לא אכפת לי מעומק צבעים או מחסכון בחשמל)

6.רזולוציה: כל דבר שיהיה שידרוג מה-HD שיש לי כרגע.
 

הכיוון הוא לנובו T440 למיניהם או לנובו X1 carbon. בכל מקרה אני מדבר על הדגמים הזולים יחסית של הסדרות האלה, כי אני לא צריך ביצועים מטורפים. הם פשוט נראים לי מחשבים נוחים ו'מקצועיים'.

תודה רבה!


 

פורסם

הלנובו T יהיו מצוינים למטרות הללו. רק לעדכנך, תכף יוצא T460 (שזו אגב הזדמנות לקנות את ה 440\450 אם מוצאים בזול). 

 

1. יתאימו מאוד.

2. כבר כיום תת הדגם S קל מאוד, ה T460S שעומד לצאת אמור להיות באיזור 1.3 ק"ג. 

3. מתאים.

4. כנ"ל.

5. לדעתי 14 מתאים. LED זו תאורה, אם כוונתך TN או IPS, לשימושים שאינם גרפיקה וכדו' TN בסדר (במיוחד שה TN שמגיעים עם ה Thinkpad די טובים). IPS מייקר את העסק משמעותית. 

6. קל מאוד להשיג אותם ב 1600x900, שזו רזולוציה טובה ונוחה. 

 

Carbon יקר יחסית, אם אתה לא משוגע על המשקל והעובי אין סיבה לקחת אותו, במיוחד שיש לו גם חסרונות יחסית ל T (למשל מיעוט חיבורים, סוללה). 

 

אם אתה יכול להשיג אותו מחו"ל זה כדאי, הפרש המחירים בסדרה הזו בין הארץ לחו"ל הוא מטורף.

פורסם

 

לפי איך זה נשמע, הthinkpad מתאימים לך כמו כפפה. איכות חומרים מעולה, לרובם יש טראקפוינט. LED וIPS זה לא סוטר. IPS יכול להיות גם לד. רזולוציה אם אתה רוצה בגדול רזולוציה טובה זה 1080*1920 (גם 1600X900 זה בסדר) וככל שיותר כך יותר טוב. שמע, אני חושב שאם אתה רוצה מחשב טוב במשקל נמוך זה רק עד 14, 15.6 לרוב כבדים יותר אבל אם הכיוון הוא 15.6 המשקל לא יהיה הבעיה הגדולה שלך.

אני חושב שהכיוון הוא T450-440 והם היו בחירה מעולה. רק שים לב שהמחירים שלהם בארץ די 'מופקעים' .

 

 

פורסם

אני לא מאמין! זו לא הפעם הראשונה שאתה עושה את זה. אתה פשוט טרול. 

כתבת לו בול אותו דבר כמו שכתבתי... ועוד הרי ידוע לי בבירור מדיון קודם שאין לך מושג בכלל על Thinkpad. תפסיק להעתיק תגובות שלי!

 

נערך על-ידי nachum37

פורסם

@nachum37

עלית עלי :) אני גולש כאן בפורום, בודק איפה אני יכול להטריל ולהעתיק ועושה את זה. זה הייעוד שלי בחיים.

אתה ממש גאון .

לא ידעתי הרבה על הסדרה, ישבתי, קראתי, התענייתי והידע שלי מיום ליום גדל :) זו המטרה שלי בגלישה כאן, אני לומד מהגלישה כאן המון... בין השאר אני גם לומד שאני טרול, אבל אני חושב שלהיות טרול זה תחביב קצת שולי שלי... :)   

פורסם

תשובה לא עניינית. לא מעניין אותי מי ומה אתה. בתכלס ההודעה מועתקת מההודעה שלי, או לחילופין כתבת את אותו התוכן בלי להסתכל בהודעה שלי, שזה מרגיז לא פחות. 

 

ציטוט של nargsi

לא ידעתי הרבה על הסדרה, ישבתי, קראתי, התענייתי והידע שלי מיום ליום גדל

קראת את ההודעה שלי והתיישבת מיד לשכתב?

פורסם
  • מחבר

נחום, הרעיון לגביי המתנה ובדיקה אם המחירים ירדו בעקבות יציאה של הדגם החדש נשמע לי טוב. כמה זמן זה להערכתך?

אגב, אם כבר קונים מחשב לא זול, למה בעצם לא לקנות בחו"ל? יש כמה נקודות שמציקות לי בקשר לקנייה מחו"ל, השאלה היא האם יש להן מענה:
1.מקלדת בלי אותיות בעברית.
2.איפה ממשים את האחריות במקרה של תקלה? (נניח ואני מביא לנובו מחו"ל - האם היבואן הרשמי "מכיר אותי"?)
 

 

תודה

פורסם

היה אמור כבר לצאת בינואר. באתר של לנובו USA כתוב Coming Soon. 

 

1. מתרגלים. לפעמים אפשר להשיג באיביי מקלדות עם עברית (50$ בערך) ולהחליף לבד. אפשר לחרוט בארץ בלא יקר מדי, אין לי מושג האם זה מבטל את האחריות. שים לב שניתן להשיג עם מקלדת מוארת ובלי (קצת בזול יותר), אם אתה מתכנן לחרוט תברר אם זה אפשרי במוארת \ לא מוארת.

האופציה הכי טובה אך היקרה ביותר כנראה יהא לברר את מספר החלק של מקלדת עברית לדגם הזה ולהזמין אותה ממחסני IBM בארץ (הם מספקים פה את שירות החלפים), או לתת להם להחליף אם הם מבצעים את זה (מן הסתם בריבית דריבית). 

2. האחריות כמדומני היא בינלאומית, במקרה של Thinkpad כמדומני ש IBM עדיין מספקים אותה, לא בטוח. תברר עם לנובו העולמית לפני קניה.

 

בכל מקרה קניה של המחשב הזה באמאזון \ לנובו היא יקרה מאוד כיון שהוא המיועד לשיווק לגורמים עסקיים בכמויות גדולות ומותאם אישית (אין דגם יחיד אחיד), לכן תחפש כעת באיביי מה אתה רוצה בדיוק (למשל: רגיל או S, מעבד (הכי מומלץ i5, לא חייב), רזולוציה, RAM, SSD) ומיד לאחר ההשקה של ה T460 תחפש מיד לראות אם המחירים יורדים.

 

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה.  אני אברר את הדברים האלה מולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים