עבור לתוכן

התלבטות:האם כדאי לי לקנות שני סטיקים של 2 ג'יגה ראם או סטיק אחד של 4?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי 4 ג'יגה ראם במחשב ואני רוצה שיהיה לי 8 ג'יגה,יש לי 2X2g ויש לי התלבטות:האם כדאי לי לקנות סטיק אחד של 4 ג'יגה או שעדיף לי לקנות שני סטיקים של 2 ג'יגה?מצד אחד,לקנות סטיק אחד של 4 ג'יגה יוצא יותר זול אבל מצד שני זה נראלי מוזר שיש במחשב 3 סטיקים ולא 2 או 4,שמעתי גם ש3 סטיקים במחשב זה לא טוב ויכול ליצור בעיות,האם זה נכון?

תודה לעוזרים.

פורסם

1. תפרט בדיוק באיזו חומרה מדובר, ובפרט יש לרשום את דגם לוח האם שלך. בלי מידע כזה אי אפשר לדעת האם לוח האם שלך בכלל תומך במודולי זיכרון בנפח של 4GB, בנפח זיכרון כולל של 8GB או האם בכלל יש לך יותר מ-2 חריצי הרחבה לזיכרון.

2. אם יש לך זיכרון DDR2, אז עדיף שהוא יעבוד במצב של ערוץ כפול. אם יש לך זיכרון DDR3 אז זה פחות קריטי אם הוא יעבוד במצב של ערוץ יחיד או במצב של ערוץ כפול.

3. העבודה במצב של ערוץ כפול אפשרית כל עוד יש לך נפח זיכרון זהה בכל ערוץ זיכרון. זה אומר שאם יש לך 2 מודולי זיכרון של 2GB כל אחד ומודול זיכרון שלישי בנפח של 4GB הם יכולים לעבוד במצב של ערוץ כפול אם אתה מתקין אותם כך שבכל ערוץ זיכרון יהיה בדיוק 4GB. לפיכך אם מודול אחד של 4GB יותר זול מאשר שני מודולים של 2GB, עדיף לקנות את המודול של ה 4GB, מה גם שזה יאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד (אם יש לך 4 חריצי הרחבה לזיכרון אז לאחר הוספת מודול זיכרון כזה ישאר לך חריץ הרחבה אחד פנוי).

4. אף אחד לא יכול להבטיח לך בוודאות שהזיכרון שתקנה יעבוד במחשב שלך שכן תמיד יש אפשרות לבעיית תאימות עם הזיכרון הקיים או עם לוח האם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,טוב תודה על העזרה אפשר לנעול.

פורסם

לא ידעתי שעדיין מוכרים 2GB

קנה בכלל סטיק בודד של 8GB אם מדובר בDDR3

לא חושב שמוכרים DDR2

פורסם

@iSolt

בלי לדעת איזו חומרה יש לו אתה לא יכול לומר פשוט לקנות מודול זיכרון בנפח של 8GB - גם אם יש לו זיכרון DDR3, לא בטוח שלוח האם של @eitany245 תומך בנפח זיכרון של 8GB או במודולי זיכרון בנפח של 8GB. זו בדיוק הסיבה שביקשתי שהוא ירשום את דגמי החומרה שלו, בדגש על דגם לוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים