עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת מקומות למאווררים במארז

Featured Replies

פורסם

אני הולך לקדוח חורים במארז, אבל לפני שאני הולך לעשות את זה אני צריך שתסבירו לי איפה אני צריך לקדוח חורים במארז? ואיה גודל יהיה כול חור? 80/92/120?

בבקשה אל תעבירו לפורום "אלקטרוניקה ומודינג" כי זה לא קשור לשם. אני לא שאלתי איך עושים את החורים אלא איפה לעשות את החורים כך שיהיה איוורור נכון במארז.

מאוורר 80 MM על הגג ומאוורר 80MM מאחור בגובה המעבד אני שם בטוח, כי כבר יש מקומות מוכנים.

עכשיו, אני יכול גם להכין חתיכה מפרספקס ולשים אותה במקומות של שני כוננים (איפה שהצורב והסידירום) ןעליה לשים מאוורר 80MM.

אני יכול גם בדלת לעשות חור למאוורר 80 MM שיהיה בערך (לא בדיוק) מול המעבד.

זה נראה לכם איוורור נכון?

ובבקשה, אל תציעו לי שיטת איוורור שבה תגידו לי לשים מאוורר אחד מקדימה, למטה. כי זה בלתי אפשרי במארז שלי (כן, בלתי אפשרי). אני יכול לעשות את זה אבל יקח לי בערך 12 שעות ולא יצא לי טוב בכלל (יש כמה סיבות לזה שאני לא יכול למקם מאוורר 80MM או כל גודל אחר מקדימה למטה שאני לא אציין אותם כי הם לא חשובים).

אז בעצם כל שיטת איוורור טובה תתאים לי, חוץ משיטה שבה כלול מאוורר מקדימה למטה.

פורסם

אתה יכול להעזר במדריך ש KoM כתב:

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool

כמו שאמרתי קודם מאורר במקומות של ה5.25 אינץ (CDZ) יספק כניסת אוויר דיי טובה למעבד..

אבל ישאיר את כל החלק התחתון כמעט בלי זרימת אוויר טובה, אז מומלץ לעשות בדלת כניסת אוויר דווקא למטה

מאחורה כבר יש לך מאורר, ובגג יהיה מצויין

אם אתה רוצה מאורר 80 תעשה בערך קוטר 78 ואם אתה רוצה 120 תעשה בערך 118 כמובן תשתדל להיות כמה שיותר מדוייק עם השרטוט וחיתוך שאתה יכול להעזר גם פה במדריך שפבל כתב:

http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=holes-pavel

בהצלחה.. ודרך אגב השיחה שם היתה דיי קשורה לזה היית יכול להמשיך לשאול אנשים משם ולא לפתוח תארד חדש פה אבל חפיף

פורסם

הכי טוב יהיה אם תפרסם איזו תמונה של המארז שלך .

לפי מה שכתבת הכי מומלץ בשביל הסידור הבא :

120 מ"מ בתחתית המארז (לא מקדימה אלא על ה"ריצפה" של המארז).

120 מ"מ ישר על המעבד בדלת.

2 מאוררי 80 מ"מ מאחורה (מתחת לספק אם יש מקום)

120 מ"מ בגג אם יש מקום אם אין תנסה 92 מ"מ אם גם לזה אין אז תאלץ להסתפק ב 80 מ"מ .

עריכה: משו חשוב ששחכתי לציין, אם אתה כבר עושה חורים במארז, כדי שתעשה חורים חדשים למקומות למאוררים שיש לך כבר במארז כי לרוב החורים שעושים הם קטנים ולא יעילים עדיף שיהיה חור אחד גדול.

פורסם

אני לא הצעתי ברצפה בגלל דבר אחד בלבד

היה לי ניסיון ממש גרוע עם זה

אם המארז שלך לא מוגבה כמו שצריך ואין לך שם איזה סנטימטר וחצי מהשולחן יהיה לך רעש משגע של שאיבה, אני לא הצלחתי להסתדר עם זה ופשוט סגרתי את החור עם חתיכת פח מודבקת בדבר חם.. נראה כמו טלאי בבגד של הומלס..

פורסם
  • מחבר

הכי טוב יהיה אם תפרסם איזו תמונה של המארז שלך .

לפי מה שכתבת הכי מומלץ בשביל הסידור הבא :

120 מ"מ בתחתית המארז (לא מקדימה אלא על ה"ריצפה" של המארז).

120 מ"מ ישר על המעבד בדלת.

2 מאוררי 80 מ"מ מאחורה (מתחת לספק אם יש מקום)

120 מ"מ בגג אם יש מקום אם אין תנסה 92 מ"מ אם גם לזה אין אז תאלץ להסתפק ב 80 מ"מ .

עריכה: משו חשוב ששחכתי לציין, אם אתה כבר עושה חורים במארז, כדי שתעשה חורים חדשים למקומות למאוררים שיש לך כבר במארז כי לרוב החורים שעושים הם קטנים ולא יעילים עדיף שיהיה חור אחד גדול.

אחי אתה רציני?

איך אני אמור לישון? המחשב שלי תמיד דלוק.

השיטה הזאת בכלל מקררת טוב את המחשב? אם כן אז אני אצטרך לסבול את הרעש, או שאני פשוט אכין את המכשיר ששולט על המאוורר ואני אכשבה כמה מהם בלילה כי גם כך בלילה המעבד לא במאמץ.

עכשיו אני רואה שאני צריך לשים שלוש מאווררים 120MM ו-2 מאווררים 80MM.

זה המפרט שאני אקנה:

AMD athalon xp 2500

NF7

256MB 400DDR

Radeon 9200 128MB DVI tvout כבר קנוי ומונח אצלי בצד חודשיים

סי די רום

אין פלופי וצורב אבל אני אוסיף צורב עוד חודשיים

עכשיו איזה ספק יוכל להזחיק את המערכת הזאת ואת המאווררים שאני צריך לשים לפי שיטת הקירור שהבאת?

וספק לא יקר (80 ש"ח בערך, שיהיה ג'נרי), למה כי אז אני אוכל לקנות מארז שלם חדש ומוכן עם חורי איוורור ב-129 ש"ח שכול ספק. (והוא טוב יש אותו לחבר שלי).

פורסם
  • מחבר

אני לא הצעתי ברצפה בגלל דבר אחד בלבד

היה לי ניסיון ממש גרוע עם זה

אם המארז שלך לא מוגבה כמו שצריך ואין לך שם איזה סנטימטר וחצי מהשולחן יהיה לך רעש משגע של שאיבה, אני לא הצלחתי להסתדר עם זה ופשוט סגרתי את החור עם חתיכת פח מודבקת בדבר חם.. נראה כמו טלאי בבגד של הומלס..

טוב, אני פשוט אחסוך עוד מעט כסף ואני אקנה את המארז הזה:

http://www.pointpc.co.il/products/8974

כך אני לא אעבור את כל הטירחה הזאת

פורסם

אל תקנה ג'נרי חבל על הכסף שלך

אם כבר אתה רוצה משהו זול ובסיסי שיחזיק את המפרט שלך כמו שהוא

לך על ה HEC AR-T 300W שעולה 170 שקל

תאמין לי שה300 הזה לא רואה שום ג'נרי 480 שתקח..

פורסם
  • מחבר

אל תקנה ג'נרי חבל על הכסף שלך

אם כבר אתה רוצה משהו זול ובסיסי שיחזיק את המפרט שלך כמו שהוא

לך על ה HEC AR-T 300W שעולה 170 שקל

תאמין לי שה300 הזה לא רואה שום ג'נרי 480 שתקח..

קרא הודעה קודמת אחי

פורסם

קראתי וסלח לי על הזלזול פשוט כל ה"טרחה" זה בשביל לשפר את המצב

אם אתה קונה את המארז הזה לא עשית בזה כלום..

אתה נשאר שוב עם סרקולציה בסיסית כמו שהיית יכול להיות עם המארז המצ'וקמק שלך כרגע עם דלת מאולטרת. מה עשית בזה?

פורסם

אם אתה רוצה שקט אז בונים פאן באס, אבל אם אתה רוצה פתרון עם פחות מאוורים אז בבקשה :

120 בדלת (מול המעבד).

80 מאחורה.

80 למלה בגג.

עכשיו תהיה לך אחלה סירקולציה במארז : 120 אחד מכניס ו 3 80 מוציאים (כולל המאורר של הספק כוח).

פורסם

הוא שם גם 80 מכניס ב5.25 אז זה פצצות

אחלה סירקולציה באמת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים