עבור לתוכן

התייעצות - מחשב לגיימינג עם מינימום שדרוג בעתיד - 7.5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את התקציב - המטרה היא להגיע למערכת שנותנת value for money טוב ושלא תדרוש שדרוגים תכופים, יעלה כמה שיעלה. מצד שני, לא מחפש לזרוק כסף בלי סיבה.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, וגם עבודה משרדית, פיתוח תוכנה וצפיה בתכני 1080P. 

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. XCom-2, Fallout 4, Asassin's Creed

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" - 1920 על 1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מגורים - מרכז.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הקרובים. אם יש סיבה מיוחדת להמתין, אשמח לשמוע.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא (מעבר לחיבור USB3 קדמי במארז, אבל זה די סטנדרטי).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? ההפך. אני מחזיק מחשבים הרבה זמן (הנוכחי בן 5), ולא משדרג אותם. אני מעוניין במערכת חזקה שתמשיך להיות רלוונטית לאורך זמן, ולא תדרוש שידרוגים דחופים. 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

מעוניין במפרט שמבוסס על GTX 970 - להבנתי, זה כרטיס המסך שמתאים לדרישות שלי.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

לבסס מפרט עכשיו לקניה בעוד כחודשיים זהלא כדאי בשבילך, בלי קשר לזה שבסביבות חודש יוני אם לא יהיו עיקובים מיוחדים אמורים להגיע כרטיסי המסך בארכיטקטורת ה14 ננומטר שיביאו בשורה חדשה בכל מה שקשור לביצועים ביחס לצריכת חשמל ופליטת חום, שווה לבקש המלצה למפרט כמה שיותר קרוב לתאריך הקנייה על מנת שתוכל לקבל  את מפרט עם הרכיבים העדכניים ביותר וגם במחירים העדכניים ביותר. 

ממילא אין סיבה למהר לבנות את המחשב דווקא עכשיו. 

פורסם

קניית מחשב שאמור להחזיק רמת ביצועים מעל לממוצע במשך 5 ויותר שנים זה תמיד הימור. בחירת מחשב גיימינג בניגוד למחשב משרדי זה הימור כפליים. לאף אחד אין כדור כדי לדעת מה יהיו דרישות המשחקים בעוד חמש שנים. ניתן לעשות תחזיות לשנתיים-שלוש בהסתמך על המידע על המשחקים שכבר יצאו וכאלה שרגע נמצאים בפיתוח. מה יכנס לפיתוח בעוד שנתיים אף אחד לא מסוגל לנחש. 

בתקציב שלך אפשר לרכוש כמעט את כל החומרה החזקה ביותר שקיימת בשוק, השאלה אם זה כדאי. נכון להיום המשחקים בקושי מרוויחים מריבוי ליבות המעבד, לכן אין שום טעם לקנות את I7 כשיש I5 הזול ממנו בכ-500 ש"ח, אבל יתכן ובעוד כמה שנים התמונה תשתנה. ויתכן שלא. דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון, הוא שהיום יש נטיה להגדלת הרזולוציות וקצבי רענון ובשנים הקרובות נראה התקדמות בכוון הזה. אם אתה מחזיק במסך 1080P@60HZ זמן מה, סביר להניח שבעתיד הלא רחוק תרצה לשדרג, מה שישפיע ישירות על הדרישות מכרטיס המסך. אתה בהחלט יכול לקנות עכשיו GTX970 - מעל ומעבר ל-1080P, אבל אם בעוד שנתיים תחליט שהגיע זמן להתחדש במסך 4K - תהיה בבעיה. מצד שני, אם לקנות כבר עכשיו מפלצת (נגיד 980TI), כל עוד אתה משחק על 1080P - זה לגמרי OVERKILL וגם לא ממש עוזר ב-4K, כי כרטיסים בודדים עדיין מתקשים עם רזולוציות האלה. וכמו שרועי ציין, בקיץ אכן צפיים לצאת כרטיסים חדשים שגם אם לא יחוללו מהפכה, פותחו תוך מחשבה על רזולוציות יותר גבוהות. 

הייתי ממליץ לא לחשוב יותר מדי על מה יהיה עוד חמש שנים. תקנה מחשב שעונה על דרישותיך נכון לעכשיו (לא אמור לעבור 5.5-6K) ואם הן ישתנו, תוכל לנסות ולמכור את רכיבי הליבה כשהם עדיין רלוונטיים ולשרדג ליותר חזקים. 

סתם מתוך סקרנות, מה יש לך עכשיו שהגעת למסקנה שהגיע זמן להתחדש? 

פורסם

כמו שאמרו שאין סיבה למהר עם המחשב צריך לחדד כאן כמה נקודות,

לבנות מחשב ל5 שנים שיחזיק הכל באולטרה זה לא רק הימור ענק אלא דרישה מטורפת. אתה לא יודע מה יהיה הדור הבא של הכרטיסים ואיזה ביצועים הם יביאו, איזה משחקים יפותחו.

עדיף לך לקנות מפרט עם לוח טוב, DDR4, מעבד דור שישי ספק חזק SSD וכל היוצא בכך, כרטיס GTX970 שלדעתי אמור להחזיק לפחות לעוד שנתיים, נגיד והמפרט יעלה 5000, למכור אותו בכמה מאות שקלים ביד2, להוציא את ה2500 מהמגירה ולהזרים דם חדש למחשב.

וזה באמת יהיה דם חדש שיתן הרבה יותר כוח מאשר לקנות עכשיו כרטיס שיעלה כפול אבל לא יתן את התמורה המתבקשת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות המפורטות :) !

Roy.T - סליחה אם לא הייתי ברור לגבי הזמנים. הכוונה היתה במהלך החודשיים הקרובים. זה יכול להיות כבר בשישי הזה ויכול להיות עוד כמה שבועות - התזמון קצת פחות תלוי בי.

Monsi - ברור לי שאין אפילו אפשרות להמר היום - וכנראה אין בנמצא - איזה מפרט יריץ עבורי משחקים באולטרא עוד חמש שנים, או אפילו עוד שלוש. מצד שני, המחשב בן החמש שיש לי עכשיו, על ה Radeon 6800 המקרטע שלו, מצליח להריץ את המשחקים שאני אוהב ברמה טובה מספיק.

ב"מחשב שיחזיק חמש שנים"  אני בעיקר מכוון לרכיבים אמינים מיצרנים מוצלחים, ובמערכת ש"לא תראה מוסך".

החלטתי להתחדש עכשיו כי כרטיס המסך (שעושה לי צרות כבר תקופה ארוכה) מתקרב לסוף חייו, ובשלב הזה אני מעדיף כבר לקנות מערכת חדשה מאשר לשדרג. XCom 2 יוצא בשישי הקרובו לא מתאים לי לחטוף BSOD בזמן שאני קוטל חייזרים :P

nargsi - צודק 100% ואני אשמח לדוגמאות למפרט כמו זה שאתה מציע (הסתכלתי על שרשורים דומים מהשבועות האחרונים).

פשוט ברור לי שהסיכוי שאני אקנה כרטיס מסך חדש עוד שנתיים נמוך, והסיכוי שאני אטרח ואמכור את הקיים הוא אפס - לא כי לא יהיה כסף או צורך, אלא פשוט כי זאת התעסקות. אז אני מעדיף להשקיע כבר עכשיו במחשב שיהיה רלוונטי שנים קדימה במידת האפשר.

פורסם
ציטוט של JTHardware

Roy.T - סליחה אם לא הייתי ברור לגבי הזמנים. הכוונה היתה במהלך החודשיים הקרובים. זה יכול להיות כבר בשישי הזה ויכול להיות עוד כמה שבועות - התזמון קצת פחות תלוי בי.

Monsi - ברור לי שאין אפילו אפשרות להמר היום - וכנראה אין בנמצא - איזה מפרט יריץ עבורי משחקים באולטרא עוד חמש שנים, או אפילו עוד שלוש. מצד שני, המחשב בן החמש שיש לי עכשיו, על ה Radeon 6800 המקרטע שלו, מצליח להריץ את המשחקים שאני אוהב ברמה טובה מספיק.

ב"מחשב שיחזיק חמש שנים"  אני בעיקר מכוון לרכיבים אמינים מיצרנים מוצלחים, ובמערכת ש"לא תראה מוסך".

החלטתי להתחדש עכשיו כי כרטיס המסך (שעושה לי צרות כבר תקופה ארוכה) מתקרב לסוף חייו, ובשלב הזה אני מעדיף כבר לקנות מערכת חדשה מאשר לשדרג. XCom 2 יוצא בשישי הקרובו לא מתאים לי לחטוף BSOD בזמן שאני קוטל חייזרים :P

nargsi - צודק 100% ואני אשמח לדוגמאות למפרט כמו זה שאתה מציע (הסתכלתי על שרשורים דומים מהשבועות האחרונים).

פשוט ברור לי שהסיכוי שאני אקנה כרטיס מסך חדש עוד שנתיים נמוך, והסיכוי שאני אטרח ואמכור את הקיים הוא אפס - לא כי לא יהיה כסף או צורך, אלא פשוט כי זאת התעסקות. אז אני מעדיף להשקיע כבר עכשיו במחשב שיהיה רלוונטי שנים קדימה במידת האפשר.

כל מפרט עם ספק 600W (מרווח ביטחון ) מארז טוב, I5 , לוח טוב וGTX970
אם תרצה מחר אבנה לך איזה סקיצה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nargsi

כל מפרט עם ספק 600W (מרווח ביטחון ) מארז טוב, I5 , לוח טוב וGTX970
אם תרצה מחר אבנה לך איזה סקיצה

אני ממש אשמח, תודה!

פורסם
ציטוט של JTHardware

אם אין לך בעיה להתפשר בחלק מן ההגדרות אם וכאשר יגיע הצורך (לא בקרוב), כל עוד הרכיבים עצמם לא נכשלים, בהחלט כדאי לבנות מערכת על בסיס I5+GTX970 ולשכוח מכאב ראש. ואם פתאום תחליט שהגיע זמן לשדרג למסך 4K חדיש, אז לא ממש תהיה לך ברירה אלא גם להתחדש בכרטיס מסך מהדור האחרון. :P

הספק והקירור לא מהזולים, אך מבחינת הטווח הרחוק הם עלולים לחסוך לך כסף בעתיד ולשמש לשדרוגים הבאים. וגם יצאתי מנקודת הנחה שהשקט עבורך הוא בגדר של חיים ומוות, כפי שציינת בשאלון...

ניתן לחסוך 200-250 ש"ח אם ללכת על רכיבי MAINSTREAM (אם כי עדיין מעולים) שנותנים תמורה יותר טובה לכסף. לשיקולך. 

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 559 ₪ - MSI H170A PC MATE (USB 3.1) S1151
זכרון: 490 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14
כרטיס מסך: 1799 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX970 G1 Gaming 1178Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
מארז: 420 ₪ - Nanoxia Deep Silence 4 Black
ספק כוח: 590 ₪ - * מבצע * - Seasonic X-Series 660W PLATINUM Modular BULK
קירור אוויר למעבד: 169 ₪ - * מבצע * - ZALMAN CPU COOLER CNPS10X Optima

מחיר סופי: 5654 ₪ למזומן  
 5767 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם

חברים שימו לב,

אני מת על האתר הזה ועל הפורום הזה זה הפורום היחיד בכל רחבי האינטרנט שאנשים שחלוקים בדעתם לא פונים אחד אל השני בכינויי גנאי זולים וקטנוניים.

הפורום היחיד בו ניתן לנהל דיון ענייני, לקבל חוו"ד שונות ומקצועיות, ולא אמוציונליות.

כל הכבוד לכם, אני ממש מאושר להחשף לאי של שפיות באמצע מרחבי הטיפשות הפרוסים למלוא האופק.

נערך על-ידי חכיע

פורסם

המפרט שהציעו מעולה. שמע, התעסקות זה החלטה שלך, אני יודע שאין כרטיס שמשתלם כרגע כמו ה970, ולקחת 980 יהיה מיותר. סתם לזרוק כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים