פורסם 2016 בינואר 289 שנים חשובה לי המהירות עבודה (אני באמת עובד על המחשב) גם משחק לפעמים השאלה כמה זה משתלם כרגע לרכוש M2 ? עכשיו בדיוק שהמחירים של הSSD יורדים כל הזמן ? אני גם צריך נפח 512GB לפחות, כנראה שכל פעם כשיהיה לי פרוייקט אעבוד על הכונן המהיר ובסיום אעביר לגיבוי.
פורסם 2016 בינואר 289 שנים "משתלם" זה פונקציה של שני דברים... - כמה כסף יש לך (950 בנפח 500GB זה לא זול). - חוץ מה-SSD, איך נראה המחשב שלך. שים לב לעוד נקודה: אם דיסק מכני רגיל נותן בסביבות 150M לשניה במקס', ו-SSD על SATA יתן 550 שזה בערך פי 4, אז M2 יתן עד 2GB שזה שוב, בערך פי 4. אבל כשהזמן מתקצר אבסולוטית, האחוזים משפיעים פחות... ניקח דוגמה: אם המשימה לוקחת זמן דיסק של 16 שניות, אז SSD "רגיל" יעשה אותה ב-4 שניות ו-M2 בשניה אחת. בדוגמה הזאת, אם SSD לעומת דיסק רגיל חוסך 12 שניות, אז M2 יחסוך עוד 3 שניות בלבד. וזה הרבה הרבה פחות משפיע, למרות שהדיסק יקר בהרבה. ואגב, אם נתחשב גם בזמן CPU שלא משתנה, נגיד שהוא קבוע על 5 שניות, אז דיסק רגיל יסיים את המשימה ב- 21 שניות, SSD רגיל - 9 שניות ו-M2 יעשה את העבודה ב- 6 שניות... ופה כבר די ברור ש- M2 משתלם לך רק אם התקציב שלך ממש לא מוגבל או שאתה צריך מערכת מהירה באופן מיוחד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.