עבור לתוכן

מצב בעייתי לזיכרון?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני משתמש כיום בארבעה סטיקים של זכרון  G.Skill 2GB 667mhz ddr3  (סה"כ 8 GB..)

יש לי אפשרות לקבל סטיק של 4gb ddr3 1866mhz.

אם אני אחליף שניים מהסטיקים הישנים בסטיק הזה, זה יכול לגרום לבעיה מסויימת (למשל המהירויות השונות שלהם?)

פורסם

1. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה בשילוב מודולי זיכרון בעלי נפחים שונים או כאלו המסוגלים לעבוד בתדרים מקסימליים שונים, אבל:

א. תמיד יש אפשרות שתהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון ולוח האם.

ב. יש לוודא כי כל מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח (בד"כ זיכרון DDR3 עובד במתח של  1.5V, אבל ישנם מודולי זיכרון העובדים במתח של 1.35V או 1.65V).

ג. יש לוודא שאכן מדובר במודולי זיכרון מאותו סוג (לדוגמא - אי אפשר לשלב זיכרון DDR3 ו DDR2 ביחד).

2. אם יש לך זיכרון DDR3, אז הזיכרון הקיים אמור לעבוד בתדר אפקטיבי של 1333MHz (תדר 667MHz הוא תדר השעון האמיתי). אם תדר השעון האפקטיבי הוא 667MHz, אז כנראה שיש לך זיכרון DDR2. דגם לוח האם יוכל להבהיר בדיוק אילו זיכרונות ניתן להתקין במחשב.

3. בהנחה שאין בעיית תאימות עם הזיכרונות, שכל המודולים מסוגלים לעבוד באותו המתח ושכולם תקינים, אתה תוכל להחליף מודול זיכרון אחד קיים בנפח של 2GB באחד בנפח של 4GB. זה ייתן לך נפח זיכרון כולל של 10GB. יש לציין כי תצורה כזו תגרום לזיכרון לעבוד במצב Flex ולא במצב של ערוץ כפול, אך באופן מעשי סביר מאד להניח שלא תרגיש בהבדל.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, הזכרונות שלי הם 1333, והתדר השעון האמיתי הוא 667, והוא ddr3.

אולי לא כדאי לקחת סיכון בזה, כי המערכת שלי עובדת מצוין וסתם לא בא לי לשנות דברים שאתחרט עליהם

פורסם

אם אתה מקבל מודול זיכרון בנפח של 4GB בחינם, אין סיבה שלא תנסה לפחות להשתמש בו - תתקין אותו במקום מודול זיכרון אחד של 2GB, תבדוק בעזרת +memtest86 שהזיכרון לא מייצר שגיאות ושהמערכת יציבה (שאתה לא מקבל מסכים כחולים או שגיאות אחרות במערכת ההפעלה). נכון, ההבדל בין 8GB ל 10GB הוא לא גדול ולא בטוח כלל שתרגיש בהבדל, אבל אם יש אפשרות להגדיל את נפח הזיכרון בחינם בלי לאבד ביצועים באופן משמעותי, אני לא רואה סיבה שלא לעשות זאת. במידה ומודול הזיכרון החדש יגרום לבעיות, פשוט תחזיר את מודול הזיכרון הקודם במקומו.

פורסם
  • מחבר

אז זהו שזה לא חינם, מישהו הציע לי טרייד אין על הכרטיס מסך הישן שלי, לכן אני חושב אולי לבקש כסף וזהו

פורסם

זיכרון DDR3 חדש בנפח של 4GB העובד בתדר של 1600MHz ניתן לקנות בחנויות בכ-100 ש"ח. מכיוון שהזיכרון שהוצא לך הוא משומש ובהתחשב בכך שזיכרונות כמעט ולא מתקלקלים, הייתי משלם לכל היותר 70 ש"ח על מודול זיכרון כזה (עם עדיפות לכיוון ה-50 ש"ח). אני לא יודע איזה כרטיס מסך יש לך, אבל אלא אם כן מדובר בכרטיס מאד ישן שלא שווה 50-100 ש"ח, לא בטוח שהחלפה כזו תשתלם לך.

פורסם
  • מחבר

כן האמת שזה כרטיס hd 6850 בן 4 שנים, אז אני מוכר אותו ב-100, אז הציעו לי טרייד אין עליו על זיכרון כזה

נערך על-ידי guy1000

פורסם

טוב, זה קצת חורג מתחום הדיון, אבל אני רוצה לציין שה Radeon HD 6850 הוא לא כרטיס מסך רע. למעשה במקרים מסויימים הוא יכול להתחרות ב R7 360, למרות שיש לו זיכרון בנפח של 1GB בלבד (לעומת 2GB ב R7 360), תמיכה ב DirectX 11 (לעומת DirectX 12) וצריכת הספק קצת יותר גדולה. אני הייתי מתמחר כרטיס מסך כמו שלך (בן 4 וללא אחריות) בסביבות ה-200 ש"ח (בהנחה שהוא לא עבר המהרה כלל ושהוא תקין) - ה R7 360 חדש עם אחריות, שהוא גם מעודכן יותר טכנולוגית, עולה בסביבות ה 550-600 ש"ח, כך שכרטיס מסך משומש שמציג ביצועים דומים אמור להיות שווה בסביבות ה-200 ש"ח לכל הפחות. כמובן שלמצוא מישהו שיהיה מוכן לקנות כרטיס מסך כזה זה כבר סיפור אחר...

אם לי היה מחשב עם 8GB זיכרון וכרטיס מסך כזה, לא הייתי מבצע החלפה כזו - גם אם הזיכרון שתקבל במקום כרטיס המסך יעבוד באופן תקין במחשב שלך, התוספת של 2GB לזיכרון הכללי (10GB במקום 8GB) כנראה לא תהיה מורגשת. בנוסף, ב-100 ש"ח אתה יכול לקנות זיכרון DDR3 בנפח 4GB חדש לגמרי, כך שגם אם כרטיס המסך היה שלך שווה רק 100 ש"ח, להחליפו בזיכרון משומש לא ממש נראה לי משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים