עבור לתוכן

מחשב לגיימינג בתקציב 6000 ללא צורך בציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום 

ברצוני לבקש את עזרתכם לפני רכישת מחשב חדש 

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם זה שווה את זה

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים וגם תכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. tomb raider החדש, the witcher 3, the division

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזוור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בתקופה הקרובה, בהתאם להתקדמות הדיון הזה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כרגע לא מתוכנן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: הייתי רוצה שהמפרט יסתכל גם לעתיד ויחזיק לפחות בשנים הקרובות, אני לא משדרג לעיתים קרובות

תודה

פורסם

ברוך הבא לפורום,

רמת שקט "8" לא באה בחינם ומשמעות הבחירה במספר הזה אומרת שלמעשה צריך להוסיף כמה מאות שקלים בעבור מארז מבודד רעשים וספק מופרז.

אם עניין השקט באמת חשוב, אז אין בעיה, אבל אם לא ידעת שמדובר בתוספת כסף לא זניחה אפשר לקבל מערכת סטנדרטית ברמת הרעש ולחסוך כמה

מאות שקלים.

מעבד: 939 ₪ - * מבצע * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz S1151
לוח אם: 549 ₪ - Gigabyte GA-H170M-D3H (DDR4) S1151
זכרון: 458 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2)
כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 970 ₪ - * מבצע * - Fractal Design Define R5 Titanium + Seasonic 620W 80 Plus MODULAR
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 5402 ₪ למזומן
 5510 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

טכנית אפשר גם לחסוך גם בבחירת לוח מיקרו זול יותר, אין השפעה על הביצועים עקב זאת.

התקציב לא נוצל על סופו מכוון שאני משער שמדובר במסך 1080P מה שאומר ביצועים מעולם עם הכרטיס מסך הנ"ל, ועדיף

לשים את שארית הכסף בצד לטוב שידרוגו בהמשך, ממילא התוספת כסף לטובת הכרטיס מסך הבא בסולם לא מהמשתלמים

עקב זה שההפרש במחיר לעומת הביצועים לא כדאי.

או ללא דגש מיוחד על שקט ולוח תקציבי יותר:

מעבד: 1349 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 Skylake 3.2Ghz + Asus B150M-A S1151
זכרון: 458 ₪ - * מבצע * - 8GB Transcend DDR4 2133Mh (כמות: 2)
כרטיס מסך: 1679 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 OC 1114Mhz 4G DDR5
דיסק קשיח: 439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III
דיסק קשיח: 249 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
באנדל (מארז + ספק): 549 ₪ - Antec GX300 Window + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE
קירור אוויר למעבד: 99 ₪ - * מבצע * - Zalman Performa CNPS5X

מחיר סופי: 4822 ₪ למזומן
 4918 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה המהירה 

אני מודע לעניין שהדרישה לשקט מעלה את המחיר מכיוון שהמחשב יוצב בחדר שבו אני ישן זה חשוב לי, לא ברמה של קירור מים אבל בכל זאת מעדיף שקט ומוכן להשקיע

המארז של המחשב הנוכחי שלי הוא ה antec p182, אז שקט מול מחיר ממש לא זר לי

שנית כל ראיתי שהרבה משחקים היום בדרישות המקסימום רושם במעבד דרישה לI7

ואם זה אפשרי במגבלות התקציב הנוכחי אשמח לשלב זאת במפרט כמו שציינתי הייתי רוצה מחשב עם מבט לעתיד 

אני לא מאלה שאוהבים לשדרג חלקים כל כמה זמן

ואחרי שקראתי פה בפורומים אני מבין שכרגע אין ממש צורך בזה וזה אולי השקעה כרגע לא משתלמת אך בכל זאת הייתי רוצה אם אפשר. 

ודבר אחרון (סליחה על החפירה) לא מצוינת החנות ממנה הורכב המפרט

תודה

פורסם

מרבית המשחקים לא מנצלים הייפר טרדינג שלמעשה הופך 4 ליבות פיזיות ל-8 לוגיות שזה יתרונו הגדול ביותר של ה-core i7 לכן הדעה הגורפת זה שהוא מיותר למערכות גיימינג. אין לזה קשר לזה שזה משתלם או לא אלא רק לאם יש בו צורך והתשובה היא לא ממש. 

בלי קשר מעבד core i5 מודרני אינו מגביל בשום משחק ודווקא מעבד זה מהרכיבים השורדים ביותר,  ז"א שאם תרצה ביצועי גיימינג חזקים בכל שלב סביר שתאלץ לשדרג את הכרטיס מסך משהו כמו פעמיים עד שתשדרג את המעבד ואז סביר שכבר תשדרג את המחשב כולו, ואין מנוס משידרוג הכרטיס אחת לתקופה בטח כמו שאתה כבר יודע. 

אני לא יודע על איזה משחקים מדובר אך שים לב שלא מדובר למשל בהמלצה למעבד i7 מלפני חמש שנים וכ',  בכלל לעיתים המפרט הטכני המומלץ שהם מציגים  לא ברור,  לא הייתי מתייחס לזה יותר מידי. 

החנות בא נבנה המפרט היא סטארט פיסי, חנות מומלצת בפורום אך כמובן שהמפרט נבנה כרפרנס בלבד ואתה יכול לגשת לקבל הצעה היכן שנוח לך. 

פורסם

אם השקט חשוב לך לך על המפרט הראשון,

ואם אתה רוצה עוד יותר שקט - תחליף את הקירור ב-Noctua D14. עוד איזה 200 ש"ח, אבל בלי OC אפשר לתת לו לרוץ עם מאוורר אחד ועם מתאם שמחליש גם אותו - אתה מקבל מאוורר כמעט פסיבי.

ועם ה-R5 שיש לו ריפוד מפחית רעשים אתה בקושי תשמע את המחשב (סליחה על הדקדקנות, אני בעצמי פשוט "פריק" של שקט :)...).

מחירים מעולים, אגב.

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר

או קיי, אני מקבל את המלצתך לגביי המעבד

ורק שאלה בקשר לזכרון כתוב "כמות 2", הכוונה ל16 ג'יגה בסך הכל או שני כרטיסים של 4 שיעשו 8?

פורסם

מדובר על שני מודולים של 8GB, סה"כ 16GB.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, עוד שאלה קטנה 

אם בעתיד הקרוב (עדיין לא החלטתי) המסך ישודרג ל 24 האם זה ישפיע על המפרט?

פורסם

לגודל המסך אין חשיבות רבה,  לרזולוציה כן.  ז"א  שגם אם תשדרג ל30 אינץ' אך תישאר בגבולות ה-1080p זה לא ישנה דבר,  אבל אם נאמר תחליט לשדרג ל-4k 2160p אז בהחלט תיהינה נחיתת ביצועים קשה באופן טבעי,  אם אתה חושב לכיוון הזה אז דע שממילא אין כרטיסי היום שיתן לך הגדרות דומות ב2160p כמו שה970 נותן ב1080p לכן מומלץ בהנחה שאתה רוצה סט הגדרות גבוה במשחקים להמתין עד להגעת הדור הבא של כרטיסי המסך שאמורים להתמודד טוב יותר עם הרזולוציה הזו. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים